Az új Peugeot E-5008

AZ OSZTÁLYON FELÜLI ELEKTROMOS SUV

Az új PEUGEOT E-5008 új mércét állít fel: ez az egyetlen olyan tisztán elektromos meghajtású SUV, amelyik 7 utasnak is kivételesen tágas életteret és akár 660 km hatótávolságot kínál. Az STLA Medium platformra épült E-5008 Franciaországban gyártott akkumulátorral van felszerelve, és tökéletesen megfelel az olyan ügyfelek igényeinek, akik egy markáns designnal, igényes beltérrel és hatékony elektromos teljesítménnyel rendelkező nagy méretű SUV-t keresnek.

  • VONZERŐ: az SUV-k dinamizmusát a felsőkategóriás modellek kifinomultságával ötvöző design
  • ÉRZELEM: lenyűgöző Panoramic i-Cockpit® és barátságos, high-tech belső hangulat
  • IGÉNYESSÉG: Franciaországban gyártott 7 személyes SUV, mely egyedülálló módon akár 660 km elektromos hatótávot kínál

A PEUGEOT elkötelezett amellett, hogy 100%-ban elektromos márkává váljon, és az ügyféligények maradéktalan kielégítése érdekében folyamatosan bővíti a kínálatát. Az új E-5008 a maga kategóriájában az egyetlen olyan modell, amelyik 7 személy számára képes 100%-ban elektromos mobilitást biztosítani, mindezt egy kivételesen tágas és barátságos utastérben.

Az új PEUGEOT E-5008 jól illusztrálja a Stellantis-féle STLA Medium platform rugalmasságát, és ez az első modell, amelyikhosszított kialakítással rendelkezik. A 2,9 méteres tengelytáv jóvoltából egy 4,79 m hosszúságú, rendkívül tágas autó született.

Az innovatív STLA Medium platformot úgy tervezték, hogy a maga kategóriájában az ügyfelek legfontosabb szempontjait szem előtt tartó, legjobb szolgáltatásokat nyújtsa. Ilyen szempontok a hatótávolság (akár 660 km), a töltési idő (20%-ról 80%-os töltésszint 30 perc alatt), a vezetési élmény, a teljesítmény, a hatékonyság és a kapcsolódási szolgáltatások (Trip Planner, intelligens töltés, V2L funkció, OTA-frissítések).

Az új PEUGEOT E-5008-at kizárólag a márka sochaux-i üzemében fogják gyártani. A hozzá kínált ACC akkumulátorok a franciaországi Douvrinban található hatalmas gyártóüzemben készülnek.

Az új PEUGEOT E-5008 várhatóan 2024 őszén kerül forgalomba. A modellválaszték az egyszerűség kedvéért két felszereltségi szintből (Allure és GT), három opciós csomagból és három villanymotorból (210 LE, nagy hatótávú 230 LE és duplamotoros 320 LE 4WD meghajtással) áll, és kétféle elektromos hajtásláncot is tartalmaz: 48 V-os hibrid (136 LE) és plug-in hibrid (195 LE).

Az autó részletes bemutatását és videókat az Egyszer már láttam autót pont hu honlapunkon találod!