Az új C3 Aircross-szal újabb babérokra tör a a Citroen a B-SUV szegmensben

  • A Citroën közzétette az első képeket az Európában hamarosan piacra kerülő új C3 Aircross-ról.
  • Az új C3 Aircross gyökeres átalakuláson ment keresztül, és új dimenzióba lépve igyekszik megerősíteni a pozícióját egy dinamikusan fejlődő szegmensben.
  • A külső design alapján egy erőteljes és stílusos SUV rajzolódik ki a szemünk előtt. A frissítést követően a modell határozottabb, masszívabb és robusztusabb lett.
  • Az elődjénél valamivel hosszabb (4,39 m) C3 Aircross tágasabb belteret és a szegmensben először akár 7 ülőhelyet is kínál, de a praktikus használat és a mozgékonyság érdekében továbbra is kompakt marad.
  • A benzines változat mellett a C3 Aircross kínálatában egy kifejezetten ehhez a sziluetthez való hibrid hajtáslánc, valamint egy tisztán elektromos meghajtású változat is szerepel.
  • A C3 Aircross a Citroën B szegmensben indított offenzívájának a folytatását jelzi. Formanyelvére és filozófiájára nézve a C3-mal rokon: egyedülálló fedélzeti komfortot biztosít, és az ügyfelek által elvárt valamennyi felszereléssel rendelkezik.

A Citroën közzétette az első képeket az új C3 Aircrossról, melyet az alapmodelléhez hasonló stílus, helykínálat és fedélzeti kényelem jellemez, és ugyanúgy kifejezetten versenyképes árakkal igyekszik felrázni a piacot, mint a C3. Mindkét modell a többféle energiaforrással társítható és költséghatékony használatot biztosító Smart Car platformra épült.

A C3 Aircross gyökeres átalakuláson ment keresztül és egy teljesen új dimenzióba lép: karakteresebb stílus, nagyobb helykínálat és akár 7 férőhely, gazdagabb motorválaszték és változatlan fedélzeti kényelem jellemzik. Ez a rendkívül versenyképes áron kínált érettebb és karakteresebb változat teljes mértékben megfelel a piaci elvárásoknak.

Egységes és modern stílus

Az új C3 Aircross a Citroën új stílusnyelvét beszéli, mely az egyfajta manifesztumnak tekinthető Oli tanulmány után a C3-ban öltött először testet. A design a márka új arculati jegyeit hordozza, és határozott formanyelvet követ. A hangsúlyosan függőleges orr-részen büszkén feszít az új Citroën-logó, a jellegzetes világítótestek pedig három részre oszlanak. A rendkívül modern stílusú jármű a minőségre és a részletekre is nagy hangsúlyt fektet, a márkaembléma például több helyen is felbukkan. E grafikus elemek mellett a személyre szabási opcióként kínált eltérő színű tető és az ún. Colour Clipek is befolyásolják az összbenyomást. A lökhárítón és a hátsó háromszögablakon megjelenő üde színfoltok szabadon cserélhetők, és határozottan feldobják a C3 Aircross sziluettjét.

Hangsúlyosabb SUV-karakter

Radikálisan megváltozott a C3 Aircross karaktere. A barátságos, kerekdedebb formákat szögletesebb, robusztusabb és magabiztosabb stílus váltotta fel, mely ugyanakkor cseppet sem agresszív. A tekintélyparancsoló és masszív jármű benyomását keltő C3 Aircrosst a magas és vízszintes motorháztető, a szélesebb sárvédők és a nagyobb nyomtáv, valamint a 690 mm átmérőjű kerekeket körülölelő masszív és hangsúlyos kerékjárati ívek egyértelműen az SUV-k közé sorolják. Mindezen stílusjegyek feszültséggel és energiával teli autót eredményeztek, melynek harmonikus sziluettje erőt és önbizalmat sugároz.

Kompakt SUV akár 7 férőhellyel

Az új C3 Aircross hossza 4,39 méterre nőtt, ami nagyobb helykínálatot jelent. A karosszéria kiegyensúlyozott arányai nagyon hosszú tengelytávra utalnak (a kategóriájában a legnagyobb), ami nagyobb lábteret biztosít a hátsó utasok számára. Az új méret a formaterv egy másik sajátosságát is lehetővé tette: a hátsó negyedpanel speciális kialakításának köszönhetően létrejött dinamikus, egyenes hátsó rész nemcsak látványos, de bőséges helyet is biztosít a harmadik sorban ülők számára. Ez jelentős újítás a szegmensben, hiszen a csomagtartóban elhelyezett két lehajtható ülésnek köszönhetően akár 7 személy is kényelmesen elfér az autóban. A C3 Aircross bővelkedik a családok mindennapjait megkönnyítő ötletes megoldásokban, melyek sokoldalú használatot tesznek lehetővé. Az új C3 Aircross összességében továbbra is nagyon kompakt, ami a könnyű manőverezés és a stresszmentes parkolás záloga. A szegmens tehát egy ésszerű, sokoldalú és biztonságérzetet nyújtó, könnyen kezelhető SUV-val lett gazdagabb.

Többféle meghajtás elérhető áron

Az új B kategóriás SUV a C3-hoz hasonlóan a Smart Car platformra épült, amelyet kezdettől fogva úgy terveztek, hogy optimális kiindulópontja legyen egy elektromos változatnak. Az energetikai átállás kihívásait szem előtt tartva a C3 Aircross így a hagyományos belső égésű motorok mellett most először egy hibrid változatot is kínál, amely megkönnyíti az elektromos autózáshoz való hozzáférést, és amely sokoldalúsága révén tökéletesen illeszkedik ehhez a karosszériatípushoz. Mi több, a modell kínálatában mostantól egy megfizethető, Európában gyártott, tisztán elektromos hajtáslánc is elérhető lesz.

Tökéletes nyugalom

A C3 Aircross SUV-kra jellemző hasmagassága biztonságosabb vezetést, könnyebb beszállást és jobb kilátással járó magasabb vezetési pozíciót ígér. Mindez a jó közérzethez is jelentősen hozzájárul, ami a C3 Aircross egy másik védjegye. Akárcsak a C3, az új C3 Aircross is nagy hangsúlyt fektet a kényelemre, és rendelkezik az összes olyan felszereléssel és technológiával, amelyeket az ügyfelek ebben a szegmensben elvárnak.

Dimenzióváltás

Az őszre forgalomba kerülő új C3 Aircross a Citroënnek az európai kompakt SUV-kről alkotott újfajta elképzelését tükrözi egy dinamikusan fejlődő piacon. Európában 2020 óta a B-SUV-eladások meghaladják a B kategóriás ötajtósok értékesítési mutatóit. E rendkívül erős verseny jellemezte piacon évente több mint 2 millió ilyen típusú járművet helyeznek forgalomba. A Citroën a C3 Picassóval 2008-ban jelent meg ebben a szegmensben. A B-SUV kategória ekkoriban még nem igazán létezett, de a Citroën már ekkor egy megemelt vezetési pozícióval és nagy helykínálattal rendelkező funkcionális járművet, egy sajátos karakterű „varázsdobozt” kínált. Az Aircross elnevezés 2017-ben született, ekkor került piacra a C3 Aircross, amely egy egyedülállóan praktikus, ugyanakkor masszív, harcedzett autó benyomását keltette. Az új C3 Aircrosst 2024 közepén készül leleplezni a Citroën. A modellt a családok elvárásainak megfelelően teljesen újradimenzionálták: erőteljes és magabiztos stílus, tágasabb beltér, fokozott variálhatóság (akár 7 férőhely), elektromos kínálat (hibrid és 100%-ban elektromos változattal), nagyfokú kényelem és korszerű kapcsolódási technológiák jellemzik.

Az új C3 Aircross modellel kapcsolatos további információk a bevezetés közeledtével, 2024 nyarán várhatók.

A Citroen bemutatja a Basalt Vision SUV-kupét