Az FC Bayern München és a Real Madrid kosárlabda-mérkőzésén 67 000 euróra nőtt a „Dunks for Tomorrow” kezdeményezés összadománya

  • Az Euroliga várva várt mérkőzése hét zsákolást tartogatott
  • A mindkét csapat partnereként közreműködő BMW minden zsákolás után 1 000 euró adományt juttat az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezetnek
  • A „Dunks for Tomorrow” kezdeményezés az oktatási esélyegyenlőséget és az egyenlő lehetőségeket támogatja

Az újév első müncheni mérkőzését nemhogy az Euroliga két éllovasa, az FC Bayern München és a Real Madrid játszotta (71:92 végeredménnyel), de a két csapat játékosai a zsákolások terén is maradéktalanul kitettek magukért. A BMW Parkban összegyűlt mintegy 6 500 néző az est folyamán hét fantasztikus zsákolás szemtanúja volt, amelyek összesen 7 000 euróval növelték a „Dunks for Tomorrow” kezdeményezés összadományát.

A BMW München és az FC Bayern München kosárlabdaosztálya a szezon elején jelentette be közös kampányát, amelynek égisze alatt a bajor gyártó az FC Bayern München összes szezonbeli, BMW Parkban megrendezett tétmeccsen szerzett zsákolása után 1 000 euró adományt juttat az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezetnek. Tavaly év végéig a csapat játékosai hazai pályán hatvan zsákolást mutattak be a szezonban, amely azt jelenti, hogy a kezdeményezés 60 000 euróval fordult át az újévbe.

„Az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezeten keresztül nagy örömmel támogatjuk az oktatási esélyegyenlőséget és az egyenlő lehetőségeket” – fogalmazott Bernd Döpke, a BMW München igazgatója. „Már az első hónapok alatt látványos összeg gyűlt össze, amely számos gyereknek és fiatalnak biztosít jobb kilátásokat. Az újévben is tovább folytatjuk segítségünket. A két topcsapat mérkőzésén szerzett hét zsákolással ígéretes rajtot vett a szezon második felvonása” – mondta.

Az FC Bayern München és a Real Madrid összecsapása nagy esemény volt a BMW Group számára, hiszen a müncheni központú vállalatcsoport mindkét csapattal együttműködik. A müncheni klubbal 2023 júliusában kezdődött partnerség mellett a BMW Spanyolország 2022 óta a Real Madrid fenntarthatósági partnere is, amelynek részeként a spanyol élvonalbeli kosárlabda- és labdarúgócsapatok játékosait, illetve vezetőségét tisztán elektromos meghajtású modellekkel támogatja. A BMW így ezen a mérkőzésen nem csupán az FC Bayern München kosárlabdacsapatának hazai zsákolásait, de a címvédő és tabellavezető spanyolok zsákolásait is beleszámolta az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezetnek juttatott adományba.

Serge Ibaka (FC Bayern München) és Walter Tavares (Real Madrid) csapatai összesen hét zsákolást mutattak be a BMW Park évnyitó mérkőzésén, amellyel a „Dunks for Tomorrow” kezdeményezés összadománya 67 000 euróra nőtt. Az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezet számos módon támogatja a hátrányos helyzetű családokból származó gyerekeket és fiatalokat iskolás éveik során, hogy megtörjék a szegénység és a korlátozott lehetőségek körforgását. Az SOS Gyermekfalvak nonprofit szervezet jelen van az iskolákban, ahol többek között szociális munkákkal, délutáni felügyeletekkel és csoportos szociális projektekkel segíti a mindennapokat.