Az Év sportolójának választott Érdi Mária feljött a negyedik helyre a világbajnokságon

Érdi Mária

A vitorlázó Érdi Mária hét futam után feljött a negyedik helyre az ILCA 6 (korábbi Laser) hajóosztály argentínai világbajnokságán.

A Mar del Platán címvédőként versenyző magyar vitorlázó hétfőn az aranycsoportban előbb negyedik helyen ért célba, majd 46. lett, de utóbbi eredményét kiejtheti, így pontszámban a dobogó közelébe ért a vb honlapja szerint. Az MVM SE hajósának – akit az év női sportolójának választottak az M4 Sport – Az év sportolója gáláján hétfőn – hátránya 21 helyezési pont az élen álló tokiói olimpiai bajnok dán Anne-Marie Rindommal szemben, míg a második norvég Line Flem Hoest kilenccel, a harmadik portugál Vasileia Karachaliou kettővel előzi meg.

“Az utolsó kvalifikációs napon sikerült kiegyensúlyozott és nyugodt versenyzést produkálnom. Egy közelgő vihar miatt csak egy futamot rendeztek, úgy gondolom, hogy jól tartottam magam és végül másodikként végeztem. Hatodik vagyok, így az Arany-csoportban folytatom”

– mondta a Szerencsejáték Zrt. támogatásával versenyző Érdi Mária

A mezőny tekintélyt parancsoló, hiszen az olimpiai hajóosztályban 102-en indultak. 

„Erős mezőnyben hajózunk, itt minden apró döntésnek súlya van. Úgy érzem, hogy edzőmmel, Enrico Strazzerával jó munkát végeztünk a felkészülés során, és ez meglátszik a sebességemen is.” – tette hozzá az MVM SE versenyzője, Érdi Mária, aki tavaly egészen elképesztő sorozatot produkálva a vb-n és az Eb-n is dobogóra tudott állni, hiszen a világbajnokságot megnyerte, a kontinenstornán pedig bronzérmes lett.

A női egyszemélyes olimpiai hajóosztály világbajnokságán ott van a mezőnyben a hajóosztály négy világbajnoka és legutóbbi két olimpiai bajnoka is.

Szerdán pedig az első tíz helyezett számára éremfutammal, a többieknek zárófutammal ér véget a világverseny.

Érdi Mária az év női sportolója, a férfi kardválogatott az év csapata