Az elektromos sportautók forradalmát hozza el az új Toyota tanulmány

Izgalmas jövőt fest elénk a Toyota az új akkumulátoros elektromos kétüléses sportautó koncepciójával, amely jellegzetesl erőteljes és letisztult formái mellett zéró károsanyag-kibocsátást is biztosít, miközben széles, lapos kiállásával, könnyű alkatrészeivel és javított kanyarképességeivel a vezetés legexlúzívabb élményét nyújtja sofőrjének. A karbonsemleges korszak leginnovatívabb gyártójaként a Toyota új világba vezeti be közönségét melynek az Ft-Se víziója kitűnő táptalajt biztosít. A pilótafülke intuitív kezelőszervei magával ragadó vezetési élményt, az alacsony műszerfalprofil pedig remek kilátást nyújt, ezzel is fokozva a közvetlen kapcsolatot a járművel.

A Toyota a nagyteljesítményű sportautók izgalmas jövőjét mutatja be a kétüléses, zéró károsanyag-kibocsátású, akkumulátoros elektromos FT-Se koncepcióautóval. Az FT-Se koncepció magában foglalja a TOYOTA GAZOO Racing erőfeszítései során szerzett tapasztalatokat is – amelyek célja, hogy a motorsportban való részvétel révén egyre jobb autókat készítsen – és ezáltal azt a jövőképet mutatja be, hogy a márka szerint hogyan fog fejlődni és elmélyülni a vezetők kapcsolata a járművükkel. Az FT-Se, amelynek neve a “Future Toyota Sports electric” kifejezésből ered, a karbonsemleges korszak nagyteljesítményű koncepciója. A vérbeli kétüléses sportautók lenyűgözően karcsú, letisztult sziluettje jellemzi, és a következő g

Kompakt 1220 milliméteres magasságával a múlt klasszikus sportautóinak emlékét idézi, míg 1895 milliméteres szélessége céltudatos kiállást eredményez, amelyet a lágy íveket és agresszív vonalakat ötvöző, modern orrkialakítás hangsúlyoz. A 4380 mm hosszú és elegáns sziluett az aerodinamikus vonalaknak, a jellegzetes trapézformáknak és a beszédes hátsó légterelőnek köszönhetően vonzza a tekintetet. Belül az új generációs pilótafülke intuitív kezelőszerveket és magával ragadó vezetési élményt kínál, az alacsony műszerfalprofil pedig jó kilátást biztosít. Az új térdtámaszok megvédik a vezetőt és utasát a G-erőkkel szemben vezetés közben, akár a közúton, akár az FT-Se természetes környezetében, a versenypályán. Az elektrifikáció és az intelligens technológia terén elért fejlődés lehetővé tette a Toyota számára, hogy a vállalat akkumulátoros elektromos járművekre (BEV) vonatkozó víziójának részeként építsen arra az irányra, amelyet már 2021-ben, az első sportkoncepció bemutatásakor jelzett. A fokozott menetstabilitás és aerodinamikai képességek kiegészítik a nagyteljesítményű, következő generációs elektromos hajtáslánc közvetlenségét és tiszta izgalmát.

A legújabb, alacsony és nagy energiasűrűségű akkumulátorok fontos szerepet játszanak abban, hogy az FT-Se feszegetni tudja a teljesítmény határait. Ez a technológia, valamint az olyan alkatrészek, mint a motor, a sebességváltó és a légkondicionáló egység méret- és súlycsökkentése új lehetőségeket kínál a hagyományos sportautó tulajdonságok, például a stabil kanyarképességek, a közvetlen vezethetőség és a magabiztos fékteljesítmény fokozására. Az FT-Se célja, hogy a szoftverfrissítések révén folyamatosan fejlődjön, és akár azon túl is, miközben a testreszabhatóság és a stresszmentes használatot biztosító kényelmes funkciók révén tükrözi a vezető életstílusát és egyéni értékeit. A Toyota hisz abban, hogy a jövő mobilitása a fizikai közlekedési eszközök biztosításán túl az életstílus részévé válik. Az FT-Se koncepció egy vízió arról, hogyan válhat egy akkumulátoros elektromos sportautó olyan egyedi járművé, amely felpörgeti a vezető pulzusát és hosszú távú kötődést alakít ki.

A Toyota az FT-Se modellt először az október 26. és november 5. között Tokióban megrendezett, 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon mutatta be, az FT-3e, egy következő generációs akkumulátoros elektromos SUV koncepcióval együtt. Mindkét jármű az elektrifikáció és a mesterséges intelligencia által átalakított jövőt képviseli, amely túlmutat a fizikai közlekedési eszköz biztosításán, és az autók által kínált új élményeket tárja fel.

Továbbfejlesztett autóval és új versenyzőkkel készül a 2024-es Dakar-ralira a Toyota

Radikálisan új festést kapott a Toyota GR Yaris Rally1 a 2024-es WRC-szezonra