Az Acer új Predator BiFrost és Nitro sorozatú grafikus kártyákkal bővíti a játékportfólióját

A négy új grafikus kártya a legújabb technológiákat tartalmazza, beleértve az újonnan bejelentett AMD Radeon RX 7600 XT GPU-kat és az Acer fejlett hőkezelési megoldásait

Az Acer ma bejelentette a Predator BiFrost AMD Radeon™ RX 7800 XT OC-t és a Nitro grafikus kártyák hármasát, amelyek a legújabb AMD Radeon RX XT sorozatú GPU-kkal működnek, beleértve az új AMD Radeon RX 7600 XT at is. Az új grafikus kártyák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy magával ragadó játékélményt éljenek át a legújabb AAA játékokkal, akár 16 GB memóriával, és további újgenerációs technológiákkal.

60 egyesített AMD RDNA™ 3 számítási egységgel és a Predator FrostBlade™ 3.0 ventilátorokkal párosítva a Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT grafikus kártya zökkenőmentes teljesítményt kínál 1440p és 4K játékmenetben. Az Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC grafikus kártya 16 GB GDDR6 tárhellyel és akár 624 Gbps memória sávszélességgel érkezik, míg az Acer Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC grafikus kártya 12 GB GDDR6-ot és akár 43 Gbps-t kínál.

A sima és gyors teljesítmény elérése érdekében az Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC grafikus kártya 16 GB GDDR6 memóriával rendelkezik, miközben megduplázza a hűtést Nitro FrostBlade gyűrűs ventilátorokkal, kettős golyóscsapágyas rendszerrel, három hőelvezető szellőzőnyílással, továbbá a megerősített réz alappal, amely hatékonyan nyeli el a hőt és segít meghosszabbítani a készülék élettartamát. Az aprólékosan megtervezett hűtőrendszer biztosítja azt a túlhajtási teljesítményt, amelyre a játékosoknak szüksége van ahhoz, hogy a grafikus kártyát a maximum pörgessék.

Az Acer legújabb asztali PC-hez készült GPU-i kitágítják a játék és a kreatív munkafolyamatok határait. Az AMD RDNA™ 3 architektúrát kihasználva a játékosok kihasználhatják a fejlett mesterséges intelligencia-technológia és a ray-tracing gyorsítók erejét, hogy kiváló felbontást és nagy frissítési gyakoriságú meneteket tegyenek lehetővé a legversenyképesebb játékokban. A gyorsított renderelő alkalmazások támogatásával a profik és az amatőrök is korlátok nélkül szerkeszthetnek, vizualizálhatnak és létrehozhatnak. Ezen kívül az új grafikus kártyák tartalmazzák az új AMD kódoló/dekódoló „media engine-t”, amely a színek dinamikusabb tartományát és továbbfejlesztését teszi lehetővé játék vagy streamelés közben, valamint támogatják a DirectX 12 Ultimate API-t, a magával ragadó és élethű látványvilág felszabadítása érdekében.

Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC

A Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC grafikus kártya ötvözi az AMD RDNA 3 chiplet dizájnjának erejét és az Acer legújabb technológiai fejlesztéseit. A PCIe 4.0 és a kettős PCIe 8-PIN csatlakozók révén a játékosok jelentős teljesítmény- és hatékonyság növekedésre számíthatnak. A 16 GB-os GDDR6 memóriával és 624 Gbps sávszélességével a Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC grafikus kártya villámgyors feldolgozást és vizuális hűséget biztosít minden képkockában, továbbá rendelkezésre áll az akár 2254 MHz-es is elérő game órajel[i] és akár 2565 MHz-es boost órajel[ii] a zökkenőmentes és sima élmény érdekében.

A precízen megalkotott Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC grafikus kártya robusztus hűtőrendszert tartalmaz három Predator FrostBlade 3.0 ventilátorral, határozott gyűrűs kialakítással és hullámmintázatú lapátszerkezettel a légáramlás fokozása érdekében, mindez párosítva egy hatékony gőzkamrával az optimalizált hőelosztáshoz. A játékosok értékelni fogják a 281,9 x 117,9 x 61,4 mm-es, 3 nyílást elfoglaló, elegáns dizájnt, így remekül illeszkedik a játékszettek széles skálájához. A sokoldalúság növelése érdekében a csatlakozási lehetőségek közé tartozik egy HDMI 2.1 port és három DisplayPort™ 2.1 port az egyszerű eszközintegráció érdekében. Végül a Predator BiFrost Utility App lehetővé teszi a játékosok számára, hogy felügyeljék az eszköz teljesítményét, kalibrálják a ventilátor sebességét és a grafikus paramétereket a kívánt beállításokra.

Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC és Acer Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC

Az Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC és Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC grafikus kártyák a legújabb játékokat teljes vizuális pompájukban mutatják be. Az újratervezett AMD RDNA 3 számítási egységeket egyesített ray tracing-gel és mesterséges intelligenciagyorsítókkal ötvözik, hogy a játékosokat elbűvölő utazásra vigyék az 1440p és 4K játékok terén. A Nitro Radeon RX 7700 grafikus kártya órajele lenyűgöző 2276 MHz-re skálázódik, a boost órajele pedig eléri az elképesztő 2599 MHz-et. A Nitro Radeon RX 7800 grafikus kártya órajele 2254 MHz-ig, míg a boost órajele eléri a 2565 MHz-et, hogy támogassa az intenzív grafikát igénylő játékokat és feladatokat.

Az új Acer Nitro grafikus kártyák új kódoló/dekódoló media engine -nel rendelkeznek a nagyfelbontású kódolási képességek érdekében. Legyen szó játékterületek felfedezéséről, videók streameléséről vagy tervek készítéséről, a felhasználók továbbfejlesztett multimédiát, megnövelt színspektrumot és dinamikus fejlesztéseket tapasztalhatnak a teljes AV1 kódolás/dekódolás támogatásával[iii].

A felhasználóknak nem kell aggódniuk a túlmelegedés miatt, mivel az Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC és a Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC grafikus kártyák kettős Nitro FrostBlade gyűrűs ventilátorral rendelkeznek, amelyek javítják a légáramlást, és elvezetik a hőt a házból és a GPU-któl. A kettős golyóscsapágyas rendszereik csökkentik a zajt, ellenállnak a magas hőmérsékletnek, és segítenek minimalizálni a ventilátorok kopását. A 279 x 129,62 x 50,42 mm-es méretű, 2,5 slot kialakítású, átgondolt külső alatt fejlett hűtőrendszer található, így a játékosok a teljesítmény csökkenése nélkül maximalizálhatják az elfoglalt helyet. A nagyobb rugalmasság érdekében a grafikus kártyák egy HDMI 2.1 porttal és három DisplayPort 2.1 bővítőhellyel rendelkeznek.

Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC

Az Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC grafikus kártya a legmodernebb funkciókat tartalmazza a megbízható teljesítmény érdekében. A játékosok versenyelőnyt és lenyűgöző reakciókészséget kapnak a 16 GB GDDR6 tárhellyel és az elképesztő 288 Gbps sávszélességgel, valamint az akár 2539 MHz-es játékórajellel és a 2810 MHz-es boost órajellel.

A kiváló teljesítmény megőrzése érdekében a fejlett hűtési technológia kettős Nitro FrostBlade gyűrűs ventilátorral rendelkezik, amelyet úgy terveztek, hogy maximalizálja a nagy légáramlást és a nyomást, valamint hatékonyan vezesse el a hőt a GPU-ról. A kettős golyóscsapágyas rendszer ellenáll a magas hőmérsékletnek, és minimálisra csökkenti a ventilátor csapágyain kialakuló súrlódást, míg három elvezető nyílás biztosítja a készülék létfontosságú alkatrészeinek hatékony hűtését. Az optimális teljesítmény biztosítása érdekében az Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC grafikus kártya háza réz alappal van megerősítve, hogy hatékonyan nyelje el a hőt és oszlassa el azt oxigénmentes hőcsöveken keresztül. A nyomtatott áramköri lapon található kondenzátorok tervezésénél a tartósság az elsődleges, és 2,5-szer hosszabb élettartammal büszkélkedhet, mint egy hagyományos kondenzátoré. A kártya továbbá alumínium hátlappal és elvezető csövekkel is fel van vértezve, amelyek a készülék hőmérsékletszabályozását is támogatják.

A kompakt, mégis erőteljes Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OT grafikus kártya mérete 265,1 x 111,2 x 40,1 mm, 2,5 slot formátuma pedig megfelelő választás a helytakarékos játékosok számára. Ezenkívül számos létfontosságú csatlakozási porttal rendelkezik, köztük egy HDMI 2.1 és három DisplayPort 2.1 csatlakozókkal. A maximális 7680 x 4320 képpontos digitális felbontásnak és a 4 monitor egyidejű megjelenítésé támogatásának köszönhetően a felhasználók több képernyőn is lenyűgöző látványban részesülhetnek a maximális játékélmény érdekében.

Ár és elérhetőség

A Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC grafikus kártyák első negyedévtől lesznek elérhetőek az EMEA régióban, 599 Euro ártól

A Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC grafikus kártyák első negyedévtől lesznek elérhetőek az EMEA régióban, 579 Euro ártól

A Acer Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC grafikus kártyák első negyedévtől lesznek elérhetőek az EMEA régióban, 519 Euro ártól

A Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC grafikus kártyák első negyedévtől lesznek elérhetőek az EMEA régióban.

A pontos specifikációk, az árak és elérhetőség régiónként változhat. Ha többet szeretne megtudni az elérhetőségről, a termékleírásokról és az árakról az adott piacokon, kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra.

i [] A játék órajele a tipikus játékalkalmazások futtatásakor elvárt GPU órajele, tipikus TGP-re (Total Graphics Power) beállítva. Az egyes játékórák tényleges eredményei eltérhetnek. GD-147

ii [] A Boost Clock Frequency az a maximális frekvencia, amely a sorozatos munkaterhelést futtató GPU-n elérhető. A boost clock elérhetősége, gyakorisága és fenntarthatósága számos tényezőtől függ, beleértve, de nem kizárólagosan: a hőviszonyokat, valamint az alkalmazások és a munkaterhelések változását. GD-151

iii [] A video codec gyorsítása (beleértve a HEVC (H.265), H.264, VP9 és AV1 codec eket) kompatibilis médialejátszók beépítése/telepítése nélkül nem használható. GD-176