Az Acer elkötelezi magát a szén-dioxid-semlegesség mellett a Vero laptop család esetében

Az Acer megosztotta elkötelezettségét a szén-dioxid-semlegesség mellett [] az Aspire Vero laptopcsaláddal, kezdve az új Aspire Vero 16-tól (AV16-51P). A szénlábnyom-számításra és a szén-dioxid-semlegességre vonatkozó nemzetközi szabványokat [] követve az eszköz életciklusának minden szakaszában [] lépéseket tesznek a szénlábnyom minimalizálása érdekében [], majd pedig a szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében jó minőségű szén-dioxid-krediteket alkalmaznak.


“Az éghajlatváltozás által támasztott növekvő kihívások leküzdése érdekében a termékoldalon az Acer egy „tudatos technológiát” javasol, amelyet a jövő figyelembevételével terveztek és készítettek” – mondta Jerry Kao, az Acer Inc. vezérigazgatója. „Vállalati oldalon az Acer csatlakozott az RE100 kezdeményezéshez, és elköteleztük magunkat amellett, hogy 2035-re 100%-ban megújuló villamos energiát használunk. Azt is vállaltuk, hogy 2050-re elérjük a nulla nettó kibocsátást.”


A sorozat kezdete óta az Aspire Vero laptopokat környezettudatosan tervezték azzal a céllal, hogy minimálisra csökkentsék szénlábnyomukat az életciklusuk során. A gyártástól a csomagoláson át az életciklus végén történő újrahasznosításig minden folyamatot megvizsgáltak és folyamatosan finomhangoltak, hogy hozzájáruljanak a kibocsátás csökkentéséhez.


Szín, anyag és felület: A ház több mint 60%-ban újrahasznosított műanyag keverékéből készült, felülete nem tartalmaz illékony szerves vegyületeket, festéket vagy adalékanyagokat. Az érintőpad felületén óceánhoz kötődő műanyag található .


Komponensek: A legújabb Intel® Core™ Ultra processzorokkal rendelkezik, amelyek energiahatékonyabbak, mint az előző generációk.


Csomagolás: Lépéseket tesznek a szénlábnyom csökkentésére a gyártás során keletkezett hulladékanyag újrahasznosításával és 100%-ban újrahasznosítható csomagolás használatával. Az átgondolt kialakítás lehetővé teszi a 100%-ban újrahasznosított FSC-tanúsítvánnyal rendelkező papírdoboz egyszerű újrafelhasználását.


Szállítás: Az Acer logisztikai szolgáltatókkal együttműködve csökkenti a szabványos tengeri konténerek kibocsátását a különféle útvonalakon használt bioüzemanyagnak köszönhetően
Felhasználás: Az AcerSense™ akkumulátorkezelő szoftver az energiahatékonyságra összpontosít négy teljesítménymóddal: Eco+, Eco, Balanced és Performance.


Újrahasznosítás, javítás: For quick and easy disassembling to repair, upgrade or recycle, standard screws are used. A gyors és egyszerű szétszerelés és javítás, vagy újrahasznosítás érdekében szabványos csavarokat használnak.


Ezen kibocsátáscsökkentési erőfeszítések végrehajtása után az Acer megszünteti a HQ minőségű szén-dioxid-kibocsátási egységeket a szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében.


Az Acer Aspire Vero 16 további részleteit januárban jelentik be Las Vegasban. A pontos specifikációk, az árak és a rendelkezésre állás régiónként változhat. Ha többet szeretne megtudni a rendelkezésre állásról, a termékleírásokról és az árakról az adott piacokon, kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra.