Az Acer bemutatja az új AMD Ryzen 8040 sorozatú processzorokkal felszerelt Nitro V 16 Gaming Laptop családot

Az Acer bejelentette az új Nitro V 16 (ANV16-41) játék laptopját, amely olyan hétköznapi játékosok számára készült, akik egy kiegyensúlyozott eszközt keresnek modern funkciókkal. A legújabb Nitro V laptopot az új AMD Ryzen™ 8040 sorozatú processzorok hajtják, amelyek beépített Ryzen™ AI technológiával és akár NVIDIA® GeForce RTX™ 40 sorozatú laptop GPU-kal( DLSS 3.5) rendelkeznek, hogy sokoldalú teljesítményt és hosszú élettartamot biztosítsanak. A Nitro V 16 még a csata hevében is hűvös marad az innovatív hőszigetelésnek köszönhetően, amelyet a kettős ventilátorrendszer egészít ki.

„Az Acer és az AMD továbbra is együttműködik a mesterséges intelligencia által támogatott játékélmény megteremtésében az új AMD Ryzen 8040 sorozatú processzorokkal felvértezett legújabb Nitro laptoppal” – mondta James Lin, az Acer Inc. notebook részlegének vezérigazgatója. „A gyors frissítési gyakorisággal, továbbfejlesztett funkciókkal és rengeteg fejlesztéssel a Nitro V 16 egy izgalmas, új, mesterséges intelligencia képes laptopot képez minden típusú játékos számára.”

Zökkenőmentes játékélmény az AMD Ryzen 8040 sorozatú processzorokkal

A Nitro V 16 teljesítményt és hatékonyságot biztosít a játékokhoz vagy a munkavégzéshez akár az új AMD Ryzen 7 8845HS processzorokkal az élen. A „Zen 4” magarchitektúra kialakításának köszönhetően a játékosok megbízható sebességet élvezhetnek streamelés vagy játék közben, mindezt hosszan az intelligens akkumulátor-optimalizálásokból és a harmadik generációs energiagazdálkodási funkciókból (PMF) kifejlesztett, hosszú élettartamú akkumulátorral. A Windows 11 alapú játékra szánt laptop gyönyörű, mesterséges intelligenciával továbbfejlesztett látványt is produkál ray-traced játékokon és alkalmazásokon akár NVIDIA GeForce RTX 4060 laptop GPU-kkal és DLSS 3.5 technológiával. A GeForce RTX technológiákat több mint 500 népszerű játék és alkalmazás támogatja, köztük olyan kasszasiker játékok, mint a Cyberpunk 2077 és az Alan Wake 2. A Nitro V 16 egy gazdagon felszerelt laptop a nehéz játékmenet és multimédia könnyed kezelése érdekében, így akár 32 GB DRR55600 RAM-mal és akár 2 TB PCIe Gen 4 SSD tárhellyel van felvértezve, kiegészítve a csúcstechnológiás, kettős ventilátoros hűtőrendszerrel.

Mindent tud, amire csak szüksége lehet

A 16 hüvelykes WQXGA vagy WUXGA kijelző opciókkal, 165 Hz-es frissítési gyakorisággal és 3 ms-os válaszidővel a Nitro V 16 gördülékeny látványt nyújt minimális szellemkép és képernyőszakadás mellett az elmosódásmentes játékmenet érdekében. A játékosok versenyelőnyben lesznek, hiszen minden részletet láthatnak és hallhatnak a panel 16:10 széles képarányának, valamint a kristálytiszta hangzásért felelős DTS X: Ultra hangszóróinak köszönhetően. A mesterséges intelligencia-kompatibilis funkciók streamelés vagy videocsevegés közben is maximalizálhatók a webkamera mesterséges intelligenciával támogatott Acer PurifiedView™ és Acer PurifiedVoice™ 2.0 technológiákkal, amelyek három mikrofonnal és mesterséges intelligencia zajcsökkentő technológiával rendelkeznek.

A játékosok a NitroSense segédprogram segítségével nyomon követhetik az eszköz teljesítményét és hőmérsékletét a dedikált NitroSense gomb egyetlen kattintásával. A felhasználók értékelni fogják a Nitro V 16 periféria- és csatlakozási portjainak teljes skáláját, beleértve a teljes értékű USB 4 Type C portot, két USB 3 portot (az egyik offline töltést tesz lehetővé), HDMI portot, microSD kártyaolvasót és Wi-Fi 6E kompatibilitást. Végül a laptophoz egy hónapos Xbox Game Pass is jár, így a felhasználók PC-n élvezhetik a legújabb játékokat játékostársaikkal.

Ár és elérhetőség

A Nitro V 16 (ANV16-41) áprilistól lesz elérhető az EMEA régióban 1199 Eurótól.

A pontos specifikációk, az árak és a rendelkezésre állás régiónként változhat. Ha többet szeretne megtudni a rendelkezésre állásról, a termékleírásokról és az árakról az adott piacokon, kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra.

Az Acer „Tudatos technológia” jövőképet mutat be az éghajlatváltozás leküzdésének érdekében