Az Acer bemutatja a karbon-semleges Aspire Vero 16-ot a legújabb Intel Core Ultra processzorokkal

Az Acer bejelenti az első Acer Aspire Go laptopokat különböző processzorokkal és kijelzővel, a mindennapi felhasználók számára

Szerkesztői összefoglaló

  • Az Acer bemutatja az új Aspire Vero 16 AI PC-t, amelyet a legújabb Intel® Core™ Ultra 7 processzor[1] hajt Intel AI Boost funkcióval, és megerősíti az Acer elkötelezettségét a szén-dioxid-semlegesség elérése mellett, miközben minimálisra csökkenti karbon-lábnyomát a teljes életciklus[2] során
  • Továbbá bemutatja az Acer Aspire Go laptopok új sorozatát, amelyek 15,6 és 14 hüvelykes modellekben kaphatók akár WUXGA[1] kijelzővel, keskeny képernyőkerettel, akár 16 GB RAM[1] mal, 1 TB SSD tárhellyel[1], és minden alapvető funkcióval a felhasználói élmény javítása érdekében
  • Az Acer Aspire Go 14 akár Intel Core N-Series processzorokkal[i] vagy AMD Ryzen™ 7000 sorozatú processzorokkal érkezik a zökkenőmentes többfeladatos munkavégzés és a gördülékeny termelékenység érdekében
  • Minden Windows 11-el előtelepített Aspire Go laptop a Copilot[3] hozzáféréssel érkezik dedikált Copilot billentyűn keresztül, valamint Acer PurifiedVoice™ funkcióval.

Az Acer bejelentette az Aspire laptopcsalád új tagjait, amelyek teljesítmény- és tervezési lehetőségek széles skáláját mutatják be a mindennapi számítástechnikai igények kielégítésére.

Az Aspire Vero 16 a Vero termékcsalád legújabb verziója, amelyet az új Intel® Core™ Ultra processzorok[1] hajtanak meg, továbbá Intel AI Boost és Wi-Fi 7 kompatibilis[4]. Az Acer elkötelezte magát a szén-dioxid-semlegesség mellett az Aspire Vero 16 esetében is, követve a karbon-lábnyom számításra és a szén-dioxid-semlegességre vonatkozó nemzetközi szabványokat[5] .Az eszköz életciklusának minden szakaszában[6] lépéseket tesznek a karbon-lábnyom minimalizálása érdekében[7], majd high-quality szén-dioxid-kibocsátási krediteteket alkalmaznak a szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében.

Az Intel Evo Edition laptop megnövelte a fogyasztás utáni újrahasznosított (PCR) anyagok felhasználását a házon, megduplázva a 2021-es modellhez képest, hogy ötvözze az ökoinnovációt és a prémium PC-élményt az eszközön.

Az új Acer Aspire Go 15 és az Aspire Go 14 laptopok célja, hogy támogassák az otthoni felhasználók és a családok mindennapi számítógép használatát. Az Aspire Go laptopok akár Intel Core i3 N-sorozatú processzorokkal, megnövelt memóriakapacitással, teljes funkcionalitású perifériákkal és Acer PurifiedVoice™ technológiával rendelkeznek, míg az Aspire Go 14 AMD opcionálisan Ryzen™ 7000 sorozatú processzort is tartalmazhat. A rugalmasság növelése érdekében az új Aspire készülékek a legújabb mesterséges intelligencia technológiával készülnek; Copilot-tal Windows-ban[3] gyors hozzáféréssel a dedikált Copilot-gombon keresztül, valamint az Acer PurifiedVoice áll rendelkezésre a kristálytiszta konferenciahívásokhoz.

Aspire Vero 16: Karbon-semleges AI PC fenomenális teljesítménnyel

Az új dizájnt és a legújabb funkciókat ötvöző Acer Aspire Vero 16 (AV16-51P) azok számára készült, akik környezettudatos választást keresnek a teljesítmény feláldozása nélkül. A maximalitásra tervezett Intel Evo Edition akár Intel Core Ultra 7 processzorral[1] és Intel AI Boost funkcióval rendelkezik, amely prémium PC-élményt, nagyszerű termelékenységet és akár 11 órás[8] akkumulátor-élettartamot biztosít, egyetlen feltöltéssel. A Windows Copilot-tal felvértezve érkezik, amely alkalmazás központosított generatív mesterséges intelligencia segítségével intelligensen segíti a felhasználókat az eszközeik közötti könnyű navigálásban, így időt és energiát takarít meg munka, alkotás vagy játék közben. Az AI PC 1440p-s QHD webkamerája kristálytiszta képet és hangot biztosít a mesterséges intelligencia által támogatott Acer PurifiedVoice segítségével, hogy az online konferencia során elkerülje a nem kívánt zajt. A Windows 11 laptop 16 GB LPDDR5 memóriával is rendelkezik, továbbá akár 2 TB dupla PCIe Gen 4 SSD bővíthető tárhelyet is támogat.

A felhasználók értékelni fogják az Aspire Vero 16 új, öko-elegáns dizájnjának egyszerűségét, sima felületével, amelyet az ikonikus Cobblestone szürke szín emel ki. A ház textúrája nem tartalmaz illékony szerves vegyületeket, festéket vagy adalékanyagokat, és 60%-nyi PCR anyagból készült, ami kevesebb CO2-kibocsátást eredményez a gyártás során. Az Aspire Vero 16 környezetbarát funkcióit az óceánhoz kötődő műanyagból készült OceanGlass™ érintőpad egészíti ki, 100%-ban újrahasznosított csomagolásban szállítják, és EPEAT Gold tanúsítvánnyal[9] is rendelkezik, így kiváló választás azoknak a felhasználóknak, akik ki akarják venni a részüket a környezetvédelemben.

Az Aspire Vero 16 számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek elősegítik a változatos életstílusok támogatását. A készülék 16 hüvelykes WQXGA (2560 x 1600) kijelzője 16:10-es képaránnyal, illetve vékony kerettel kiválóan alkalmas munkahelyi vagy szórakozási célokra, továbbá az sRGB színtér 100%-át lefedi, és WUXGA érintőképernyővel is elérhető. A felhasználók könnyedén streamelhetnek, dolgozhatnak és kapcsolódhatnak bárhol, a Wi-Fi 7 kompatibilitás és számos olyan létfontosságú kapcsolódási funkció révén, mint a Bluetooth LE Audio, a két USB Type-C port (Thunderbolt 4 és USB 4) és a HDMI 2.1. Az Aspire Vero 16 számos intelligens alkalmazást is tartalmaz, köztük az AcerSense™ alkalmazást a laptop akkumulátor-fogyasztásának, energiatakarékosságának és teljesítményének kezeléséhez, míg az Intel Unison 2.0 különböző eszközöket és operációs rendszereket integrál egyetlen képernyőn a zökkenőmentes termelékenység érdekében.

Aspire Go Laptopok: Ár és felhasználó barát

Az új Aspire Go laptopok sokoldalú eszközök otthoni használatra, családoknak és diákoknak, akik nagyszerű értéket és teljesítményt keresnek, minden szükséges funkcióval a kapcsolattartáshoz és a termelékenységhez. Az Aspire Go 15 (AG15-31P) és Aspire Go 14 (AG14-31P) modelleket akár Intel Core i3 N-sorozatú processzorok hajtják, míg az Aspire Go 14 (AG14-21P) egy AMD Ryzen 7000-es sorozatú processzorral konfigurált változat, kiváló teljesítménnyel, és akár 10 órás akkumulátor-üzemidővel. Mindegyik modellhez akár 16 GB LPDDR5 RAM, valamint 1 TB M.2 PCIe Gen3 SSD is tartozik, amelyek elegendő tárhelyet biztosítanak a képek, videók és fájlok mentéséhez.

A keskeny kerettel és az akár 16:10-es képarányokkal[1], az Aspire Go laptopok kiváló megtekintési képernyőfelületet és nagy felbontású látványt kínálnak az Aspire Go 14 WUXGA paneljén és az Aspire Go 15 FHD kijelzőjén. Az eszközök rendelkeznek Windows Copilot-tal[3]is, így nagyobb használhatóságot és segítséget nyújtanak a felhasználóknak a feladatok végrehajtása és az alkalmazások használatában az eszközeiken, mindezt egyetlen kattintással a dedikált Copilot billentyűn. Az eszközök videohívásait az Acer TNR megoldása is javítja a jobb képtisztaság érdekében, még gyenge fényviszonyok mellett is, míg az Acer PurifiedVoice AI zajcsökkentés és a kettős digitális mikrofon biztosítja a hangok pontos rögzítését. Az AcerSense a legjobb megoldás a tárhely optimalizálása és az alkalmazások figyelése során, míg a Wi-Fi 6 csatlakozás minimálisra csökkenti a pufferelést videohívások és filmek streamelése során.

Minden új Aspire Go modell rendelkezik az Acer BlueLightShield™ technológiával is, amely segít megvédeni a szemet a negatív hatásoktól hosszabb nézési idő alatt. Az Aspire Go 15 és az Aspire Go 14 számos környezetbarát funkcióval is büszkélkedhet, mivel a borításuk és a csomagolásuk újrahasznosítható anyagokat tartalmaz, valamint Energy Star és EPEAT Silver[9] minősítéssel rendelkeznek.

Ár és elérhetőség

Az Acer Aspire Vero 16 (AV16-51P) márciustól lesz elérhető az EMEA régióban 1199 Eurós ártól

Az Acer Aspire Go 15 (AG15-31P) februártól lesz elérhető az EMEA régióban 529 Eurós ártól

Az Acer Aspire Go 14 (Intel processzor) (AG14-31P) márciustól lesz elérhető az EMEA régióban 549 Eurós ártól

Az Acer Aspire Go 14 (AMD processzor) (AG14-21P) márciustól lesz elérhető az EMEA régióban 649 Eurós ártól

A pontos specifikációk, az árak és elérhetőség régiónként változhat. Ha többet szeretne megtudni az elérhetőségről, a termékleírásokról és az árakról az adott piacokon, kérjük, látogasson el a www.acer.com oldalra.

i[] A specifikációk modelltől és/vagy régiótól függően változhatnak. Minden modell a rendelkezésre állás függvényében

[2] Az életciklus magában foglalja a nyersanyagbeszerzést, a gyártást, a forgalmazást, a várható felhasználást és az ártalmatlanítást. Az Acer kezdeményezte környezetterhelésének csökkentését az Aspire Vero 16 (AV16-51P) nyersanyagbeszerzése, gyártása, használata és forgalmazása során. A fennmaradó szén-dioxid-kibocsátást jó minőségű szén-dioxid-kibocsátási egységek ellensúlyozzák a szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében. Ezt egy harmadik fél hitelesíti az ISO 14067 szabvány szerint.

[3] Copilot elérhetősége és bevezetési ideje piaconként változik, és a Microsoft frissítéseitől függ

[4] Wi-Fi 7-kompatibilis eszközök szükségesek a Wi-Fi 7 (802.11be) megadott sebességének/előnyeinek eléréséhez.

[5] Beleértve, de nem kizárólagosan az ISO 14067 és a PAS2060 szabványokat

[6] Az életciklus magában foglalja a nyersanyagot, a gyártást, a forgalmazást, a felhasználást és az ártalmatlanítást

[7] A szénlábnyomot egy harmadik fél hitelesíti az ISO 14067 szabvány szerint). A fent említett csökkentési intézkedések végrehajtása után az Acer kiváló minőségű szén-dioxid-kibocsátási egységeket vásárol és visszavon, hogy elérje a szén-dioxid-semlegességet és megszerezze a harmadik féltől származó tanúsítványt.

[8] Az akkumulátor élettartamát a MobileMark 2018 szerint meghatározott tesztbeállítások és feltételek mellett mérik. Az akkumulátor tényleges élettartama a specifikációktól függően jelentősen eltérhet, a termék típusától, konfigurációjától, alkalmazásoktól, energiagazdálkodási beállításoktól, működési feltételektől és az alkalmazott funkcióktól függően. A teljesítménybeli eltérések a használatban lévő összetevők alapján is felmerülnek, beleértve, de nem kizárólagosan a processzort, a RAM kapacitását, a tárhelyet, a kijelzőt, a felbontást stb.

[9] EPEAT minősítés országonként változhat — keresse fel: http://www.epeat.net az országonkénti minősítésért.