Aranyérmes a 3×3-as lány hokiválogatott

3X3-as jégkorong
Fotó: Szalmás Péter / MOB

Aranyérmet nyert a magyar 3×3-as lány jégkorong-válogatott a dél-koreai Kangvonban zajló IV. téli ifjúsági olimpián (YOG).

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtöki tájékoztatása szerint a nemzeti csapat a döntőben harcos, kemény mérkőzésen 10-2-re győzte le a házigazdák együttesét, ezzel megszerezte Magyarország első aranyát az ifjúsági téli olimpiákon. Korábban nemzetközi csapatokban voltak már magyarok, akik külföldi csapattárssal nyerni tudtak, de ez az első “színmagyar” arany. Kangvonban Magyarország a 18. nemzet a 79-ből, amely aranyérmet szerzett.

“Hat nap alatt kilenc meccset játszottunk, ami nagyon megterhelő volt, fizikailag és lelkileg egyaránt nagyon sokat kivett belőlünk, de megvan, amiért küzdöttünk, úgyhogy nagyon boldog vagyok” – nyilatkozott a magyar válogatott egyik kiválósága, Polónyi Petra

“Azzal a határozott céllal jöttünk ide, hogy a végén mi énekelhessük a magyar himnuszt a jégen, eszméletlenül boldog vagyok, hogy sikerült, bár még mindig nem igazán hiszem el.”

A csapatkapitány Weiler Krisztina elárulta, a meccs előtt azt mondta a csapattársainak, próbálják meg kizárni, hogy a hazaiak ellen játszanak, és “használják fel” ellenük a hazai pályát, ami sikerült is. 

“Egyébként nekem már reggel nagyon jó érzésem volt, valamivel korábban ébredtem, mint kellett volna, de jó gondolataim voltak – éreztem, hogy ma aranyat szerzünk. Ez eddig pályafutásunk legnagyobb sikere, az aranyérem pedig egyszerűen gyönyörű” – lelkendezett.

Marleen Collins Delaney szövetségi kapitány úgy vélekedett, hogy ez az eredmény biztosan bekerül a történelemkönyvekbe.

“Nemcsak egy jó meccsünk volt, hanem az egész tornán nagyon jól játszottunk, megbecsültük a korongot, jól hoztuk el a szabad korongokat, jól védtük a sávokat a pályán, és remekül támadtuk az ellenfél kapuját. Ebben rejlett a csapat ereje. A háttérstábnak köszönhetően a lányok jól bírták a sorozatterhelést, mert az elmúlt napok nagyon intenzívek voltak ezeknek a fiatal lányoknak, úgyhogy muszáj is este megünnepelni az aranyérmet” – tette hozzá.

Az éremátadásnál a női jégkorongtorna elnöke, Kolbenheyer Zsuzsanna működött közre. 

Csütörtökön a magyarok még alpesi síben voltak érdekeltek. A műlesikló számok előtt, a bemelegítés során Schneider Milán – mint utóbb kiderült – ujjtörést szenvedett. Ennek ellenére odaállt mindkét futam rajtjához, és a 20. helyet szerezte meg. A lányok mezőnyében Körtvélyessy Dóra 23. lett.

Forrás: MOB / MTI

YOG: döntős a 3×3-as lány hokiválogatott