Ajándékozz biztonságot karácsonyra!

7 autós biztonsági meglepetéstipp a Mio-tól

Természetes, hogy szeretteid biztonsága mindennél fontosabb számodra. Lepd meg őket idén olyan egyedi és különleges ajándékkal, amitől még nagyobb biztonságban tudhatják magukat az utakon. A választásban segít neked a Mio™, a menetrögzítő kamerák vezető gyártója, aki hét karácsonyi ajándékötletet gyűjtött össze a biztonságos autózáshoz.

  1. Kiegészítő biztosítás: a sokoldalú biztonság

Extrán félted szerettedet? Rendelj neki extra biztosítást, ami kapcsolódhat a kötelező gépjármű felelősség biztosításhoz vagy a CASCO-hoz, számos lehetőség közül választhatsz. Köthetsz neki biztosítást kátyú-, vad-, vagy jégkár ellen, biztosíthatod a csomagokat, abroncsokat, szélvédőt, az autó elektronikai eszközeit. Sőt, arra is van lehetőség, hogy a téves tankolásból eredő károkat térítse meg a biztosító, vagy jogvédelmi segítséget nyújtson közlekedési szabálysértés, baleset esetére.

  1. Állapotfelmérés: ne legyen zsákbamacska az autóvásárlás!

Használtautó vásárlás előtt áll az ismerősöd? Aggódik, hogy esteleg valamilyen rejtett hibája van a kiszemelt kocsinak? Rendelj neki ajándékba független szakértőt, aki a vétel előtt átvizsgálja az autót, felméri annak műszaki és esztétikai állapotát, valamint megállapítja a szükséges javítási költségeket.

  1. Gumiabroncs: egy új szett mindig jól jöhet

Ha a gumik már kopottak vagy régiek, az autó könnyen megcsúszhat az úton, kisodródhat a kanyarban, és akár balesetet is okozhat. Ha biztonságban szeretnéd tudni szerettedet, ajándékozd meg egy új gumiszettel – ez lehet téli, nyári vagy négyévszakos, attól függően, hogy éppen melyikre van szüksége. Előtte persze derítsd ki, milyen típusú, méretű abroncsok valók az autójára, és ha szükséges, kérd szakember segítségét a választásban.

  1. Fedélzeti kamera: vezetés közben is vigyáz rád

A minőségi menetrögzítő kamerák elsődleges célja, hogy tiszta, színekben és részletekben gazdag felvételeket készítsenek, amelyek akár bizonyítékként is felhasználhatók egy esetleges eljárás során. A Mio™ számos modelljében emellett különböző vezetéstámogató funkciók is találhatók, amelyek biztonságosabbá teszik a vezetést. Ilyen például a sávelhagyás és sebességtartás-figyelmeztetés, a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer, a gyorshajtás- és fáradtság-figyelmeztetés. Vezetéstámogató asszisztenciára képesek többek között a MiVue™ 866, 848, 818 modellek, valamint a márka legújabb, 4K 3840x2160p Ultra HD felbontású felvételeket készítő MiVue™ 955W kamerája.

  1. Autószerelő tanfolyam: nem lesz mumus a kerékcsere!

Milyen jó lenne, ha a legfontosabb javításokat mi magunk is el tudnánk végezni! Valószínűleg nagyobb biztonságban éreznénk magunkat, bárhol is járunk az autóval. Lepj meg idén valakit egy gyorstalpaló autószerelői tanfolyammal! Keress például egy autószerelő-műhelyt vagy szervizt, ahol fogadnak tanoncot akár néhány órára vagy alkalomra is.

  1. Sofőrszolgálat: amikor jobb, ha más vezet

Ezzel a meglepetéssel nemcsak szerettedre vigyázol, hanem az autójára is! Hiszen, ha fáradtan vagy ittasan ül be a volán mögé, magát és a kocsit, sőt másokat is veszélybe sodorhat. Ajándékozz neki sofőrszolgálat-vouchert, vagy akár a saját szolgálatodat is felajánlhatod neki egy előre megbeszélt alkalommal.

  1. Hátsó kamera és Smart Box III: teljeskörű védelem

Ha ismerősödnek már van Mio fedélzeti kamerája, akkor lepd meg egy azzal kompatibilis hátsó kamerával, így az autó mögötti történésekről is mindig készül majd felvétel. Sőt, akár egy Smart Box III-at is elrejthetsz neki a fa alá! Ez az eszköz a Smart Parking módra képes Mio készülékeknél jöhet jól, használatával ugyanis a parkoló autóban automatikusan elindul a felvétel, ha a kamera ütközést vagy mozgást érzékel a kocsi előtt.

Három menetrögzítő kamera a legek kategóriájából