A Toyota bZ4X-re szavazott az Uber londoni villanyautó-partnere

165 járműből álló, 7 millió font (3,27 milliárd Ft) értékű bZ4X-flottát rendelt a WeFlex, amely kifejezetten ride hailing sofőrök számára kínál versenyképes villanyautó-bérlési és -vásárlási konstrukciókat, így hamarosan eláraszthatják a Toyota villanyautói a londoni személyszállítási piacot.

A közúti személyszállításban (legyen szó hagyományos taxiszolgáltatásról vagy az Uberhez hasonló ride hailing konstrukciókról) az ügyfelek részéről egyre nagyobb igény mutatkozik a tisztán elektromos járművek iránt, a hagyományos vásárlási és lízingkonstrukciók azonban nem feltétlenül igazodnak a sofőrök speciális körülményeihez és igényeihez. Erre kínál megoldást a WeFlex start-up vállalkozás, amely kifejezetten és kizárólag ennek az ügyfélkörnek kínál testre szabott finanszírozási és bérleti megoldásokat.

A WeFLex 2021-ben döntött úgy, hogy a továbbiakban teljes egészében az akkumulátoros elektromos járművekre koncentrál. Mivel pedig korábbról jó tapasztalataik voltak a Toyota Prius full hibridekkel – a Toyota a vállalkozás 2016-os indítása óta fontos partnere a WeFlexnek –, alig várták, hogy megjelenjen a piacon a Toyota bZ4X.

A Toyota tisztán elektromos crossovere a márkától megszokott, példa értékű megbízhatóságot bőséges, akár 516 kilométeres szabványos hatótávolsággal, 218 lóerős összteljesítménnyel és hatalmas, 2850 mm-es tengelytávval társítja. Ezek a paraméterek tökéletesen alkalmassá teszik a Toyota bZ4X-et a személyszállításra, beleértve – köszönhetően a modell tágas csomagtartójának – a repülőtéri fuvarokat is.

„A modern, emissziómentes járművek, amelyekkel közúti személyszállító ügyfeleinket ellátjuk, kulcsszerepet játszanak abban, hogy csökkentsük London és a többi nagyváros légköri szennyezését. A WeFlex járművei 2016-os alapításunk óta 145 millió kilométert tettek meg, így flottánk 100 százalékos villamosításával mi is főszereplőivé váltunk ennek a folyamatnak.” – nyilatkozta Nicko Williamson, a WeFlex alapító igazgatója.

Nem a WeFlex a személyszállítási iparág egyetlen szereplője, amely felismerte a Toyota bZ4X képességeit. Az egyik legnagyobb európai taxiszolgáltató, a francia G7 tavaly novemberben jelentette be, hogy 2025-ig bezárólag 500 Toyota bZ4X modellel bővíti járműparkját, 2030-ra pedig nem kevesebb mint 2500 tisztán elektromos Toyota járművet alkalmaznak majd.

Fotók: Toyota, WeFlex, YouTube