A tervek szerint nyolc magyar indulhat Táborban

Diegem
Vas Kata Blanka betegséggel küzd. Fotó: Luc Vander Linden

A tervek szerint nyolc magyar állhat rajthoz a hétvégén a csehországi Táborban sorra kerülő terepkerékpáros (cyclocross) világbajnokságon.

Dér Zsolt szövetségi kapitány az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az előzetesen leadott névsor alapján a férfiaknál a felnőttek között a magyar bajnok Dina Márton, az U23-as korosztályban a felnőtteknél magyar bajnoki bronzérmes Endrédi Máté, az U19-esek között pedig Takács Zsombor, Vas Barnabás, Zsembery Boldizsár és Kiss Benedek képviseli a magyar színeket. 

A nőknél az U19-es korcsoportban Bruchner Regina, míg a felnőtteknél Vas Kata Blanka indul a tervek szerint, utóbbi szereplése ugyanakkor kérdéses, mivel szerda óta betegséggel küzd.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta: sajnálja, hogy Vas gyengélkedik, az elmúlt hetekben mutatott remek formájával ugyanis kiváló eredményt tudott volna elérni, akár dobogós helyre is reális esély nyílt volna. Ugyanakkor bízik benne, hogy jobban fogja érezni magát és tudja vállalni a versenyzést.

“Rajta kívül a legnagyobb reményeink a két ifinket, Takács Zsombort és Vas Barnabást illetően vannak, akik az egész szezonban nagyon jól teljesítettek, versenyeket nyertek, dobogós helyezéseket értek el és az Európa-bajnokságon is remekül szerepeltek. Őket a legjobb ötbe, akár a dobogóra várnánk. Ha minden jól megy és jó napot fognak ki, akkor ez reális cél lehet”–  fejtette ki, megemlítve: Bruchnertől is az első tíz-tizenöt közé kerülésben bízik.

75. UCI cyclocross világbajnokság

Péntek:
csapat váltó 12.30

Szombat:
junior nők (Bruchner Regina) 11.00
U23 férfiak (Endrédi Máté) 12.30
felnőtt nők (Vas Kata Blanka?) 14.30

Vasárnap:
junior férfiak (Takács Zsombor, Vas Barnabás, Zsembery Boldizsár, Kiss Benedek) 11.00
U23 nők 12.30
felnőtt férfiak (Dina Márton) 14.30

(MTI)

Vas Kata Blanka jó formában érzi magát