A Telekom Veszprém tíz góllal legyőzte a Portót

Fabregas
Ludovic Fabregas öt lövésből négy gólt szerzett. Fotó: Peka Roland

A Veszprém házigazdaként 44-34-re legyőzte a portugál FC Portót a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szerdán.

A hazaiak keretéből Omar Jahja és Andreas Nilsson, a vendégektől Jakob Mikkelsen, Diogo Oliveira, Victor Iturriza és Diogo Branquinho is hiányzott.

Gyors játékkal kezdett a magyar bajnoki címvédő, amikor ebbe nem csúsztak hibák, akkor 5-1-re ellépett, amikor viszont igen, akkor felzárkózott az ellenfél (5-4). Támadásban és védekezésben is pontosabb volt a Veszprém, amely a folytatásban is nagy lendülettel kézilabdázott, így a portugáloknak a 17. percben 12-7-es állásnál időt kellett kérniük. Nedim Remili után Hugo Descat szórta a gólokat, ám amikor ismét megtorpant csapatuk, a Porto két percen belül visszazárkózott 16-15-re.

Momir Ilic vezetőedző időkérését követően, az első félidő hajrájában ismét rákapcsoltak a házigazdák, 6-1-es sorozatot produkáltak, így a szünetben magabiztosan vezettek.

A meccs kétharmadánál eldőlt a két pont sorsa, akkor ugyanis már tíz találat volt a különbség. A játék képe nem sokban változott, a portugálok nem tudták felvenni a versenyt tempóban és pontosságban a Veszprémmel, így hét gólnál nem tudtak közelebb kerülni.

A bakonyiak ekkor már a látványra is ügyeltek, számos szép megoldásuk volt, és mivel mindez nem ment az eredményesség rovására, végül a vártnál is fölényesebben nyertek.

Nedim Remili tíz, Bjarki Már Elísson és Agustín Casado öt-öt találattal, Rodrigo Corrales négy, Ignacio Biosca García nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Nikolaj Christensen nyolcszor talált be.

A két csapat hetedik egymás elleni tétmérkőzésén egy döntetlen mellett hatodszor győzött a Veszprém.

A három sikerrel és egy vereséggel álló bakonyiak jövő csütörtökön Fazekas Gergő együttesét, a Lengyel Kupa-címvédő Orlen Wisla Plockot fogadják.

Momir Ilic, a Veszprém vezetőedzője

“Gratulálok a játékosaimnak, fantasztikus győzelem volt a mai. 44 gólt lőttünk a saját szurkolóink előtt, ami valami egészen elképesztő érzés. Fizikálisan azt gondolom mindkét csapat jól teljesített ma, de mi tényleg nagyon jól fel voltunk mára készítve. Akik beszálltak a mai találkozón, mind hozzá tudtak tenni. Az egyetlen dolog a 34 gól, amit kaptunk ma, egy kicsit sok. Dolgoznunk kell a védelmünkön! Folytatjuk tovább, dolgozunk tovább!”

Nedim Remili: Fantasztikus mérkőzést játszottunk ma

“Nagyjából azt akartam mondani, amit Momo, szóval most egy kicsit meg vagyok lőve. Azt gondolom az elejétől kezdve nagyon jól és koncentráltan játszottunk, taktikailag nagyon jól fel voltunk készítve. Korán kialakítottuk az előnyünket, majdnem tökéletesen játszottunk ma. Szerencsére mindenki szerephez jutott, ami nagyon jó. De egyetértek azzal, amit Momo mondott, a védelmünkön kell dolgoznunk még. Ez az út, amin mennünk kell tovább!”

EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája

B csoport, 4. forduló:

Telekom Veszprém – FC Porto (portugál) 44-34 (22-16)
Veszprém:
 Biosca, Corrales, Nagy – Descat 4, Sandell 2, Elísson 5, Ligetvári, Marguc 2, Remili 10, Mahé, ElDeraa 4, Pechmalbec 2, Vailupau 3, Casado 5, Fabregas 4, Kosorotov 3.
FC Porto: Mitrevski, Rema – Valdés 3, Sousa, Fernandez 1, Silva 3, Salina 3, Plaza 4, Diocou 1, Fernandes 3, Martínez 2, Areia, Laeso 8, Hurtado 1, Oliveira 1, Magalhaes 4.

Forrás: handballveszprem.hu / MTI

A Szeged kilenc, a Veszprém tizenegy, míg a Győr húsz góllal nyert