A Székesfehérvár nyerte a jégkorong Magyar Kupát

Hydro Fehérvár AV19
A győztes Fehérvár csapata a jégkorong Magyar Kupa döntőjében játszott Hydro Fehérvár AV19 - Budapest JAHC mérkőzés végén a Vasas Jégcentrumban. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A Hydro Fehérvár AV19 nyerte a jégkorong Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben 8-3-ra legyőzte a címvédő Budapest Jégkorong Akadémia HC-t a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

A Ferencváros szerezte meg a bronzérmet

Az Erste Ligában éllovas fővárosiak az előző napon 3-1-re kikaptak a címvédő Budapest JAHC-tól, míg az Acélbikák 6-1-es vereséget szenvedtek az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19-cel szemben.

A zöld-fehérek a helyosztón motiváltnak tűntek és már az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert. A védekezéssel a második szakaszban sem volt gondja az FTC-nek, a hátvéd Boros Dániel pedig a meccs derekán növelte a két csapat közötti különbséget. A záró harmad aztán szépségdíjas ferencvárosi találatokat és egy újvárosi becsületgólt hozott.

A Fehéfvár AV19 és a Budapest JAHC vívta a tavalyi finálét, azonban tanult a vereségből a Volán, és most nagyon nekiugrott ellenfelének. A 11. percben már 3-0-ra vezettek a vendégek, amikor ugyan szépített a BJA, ám 25 másodperc múlva Magosi Bálint is betalált.

A második harmad elején Sági Martin buliból elhozott korongot kapásból vágta a hálóba, ám rendezte sorait a Fehérvár, és szűk négy perc alatt háromszor is eredményes volt. Kapust cserélt a BJA, a 18 éves Kiss Dániel váltotta Farkas Rolandot.

A záró harmadban emberelőnyben szépített a címvédő, ám Joshua Atkinson szólója mindent lezárt.

A fehérváriak – akik mostanáig sorozatban négy finálét veszítettek el – simán jutottak a döntőbe, a címvédő BJA HC pedig az Erste Ligában listavezető Ferencvárost ejtette ki a szombati elődöntőben.

Marton Tibor, a Budapest JAHC másodedzője

“A vágyak és a valóság között nagyobb szakadék volt, mint amit elbírtunk. Fejben egy kicsit fáradtak voltunk, és súlyos hibákat vétettünk, amikről korábban beszéltünk. Azt tudjuk elvinni magunkkal, ha van egy mérkőzés tervünk, akkor ahhoz ragaszkodnunk kell, mentálisan erősebbnek kell lennünk és jobb döntéseket hoznunk.”

Kiss Dávid, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője

“Örülök annak, ahogy játszottunk és gratulálok a BJA HC-nak is, akik gyorsan játszottak, egy élvezetes mérkőzés volt. Mindig jókor lőttünk gólokat, méghozzá szép gólokat. Komolyan vettük a mérkőzést az elejétől kezdve a végéig, szerettünk volna bizonyítani. Le a kalappal a srácok előtt, mindent
megtettek, amit kértünk tőlük és minden megmozdulások bizonyította, hogy tényleg komolyan vettük a kupát. Ez egy minibajnokság a nagy bajnokság közepén, nem mindennap tud hazavinni valaki egy kupát. Ez továbbra is lendületet adhat, hiszen a bajnokságunkban is szeretnénk jól szerepelni, ez
pedig egy visszacsatolás feléjük, hogy jó munkát végeznek.”

BAUER jégkorong Magyar Kupa

Döntő:

Hydro Fehérvár AV19-Budapest JAHC 8-3 (4-1, 3-1, 1-1)
Gól
: Hári (5.), Laberge (10.), Leavens (11., 38.), Magosi (15.), Mihály (34., 36.), Atkinson (56.), illetve Culihin (15.), Sági (22.), Mozer (49.)

A 3. helyért:

FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 6-1 (2-0, 1-0, 3-1)

(MTI)

Debreceni bravúr, FTC-siker a jégkorong Erste Ligában