A Szeged öt góllal kikapott Aalborgban

Bánhidi Bence
Bánhidi Bence. Fotó: Henrik Hansen

A Szeged 31-26-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, szerdán.

A vendégek teljes kerettel utaztak Dániába, a csapatból Nagy Martin és Carlos Molina maradt ki.

Jól kezdte a találkozót a Szeged, amely először a 13. percben került hátrányba, de ez sem törte meg a lendületét és jó védekezésre alapozva 5-1-es sorozatot produkált, ekkor a dánok időt kértek. A folytatás újabb két gyors vendéggólt hozott (12-7), és a 25. percig a Tisza-parti gárda szinte alig hibázott támadásban és védekezésben egyaránt. Az utolsó öt perc azonban az Aalborgnak sikerült jobban, így a szünetben csak kettővel vezetett a Szeged.

A második felvonásban egyik csapat sem tudott elhúzni, a 43. percben a dánok – akik a beálló körül ekkor már hatékonyabban védekeztek – ismét egyenlítettek, és bár a vendégek 13 percig csak négyszer találtak be, utána két percen belül három gólt is szereztek (23-21). Ekkor még nem lehetett látni, hogy hamarosan gyökeres fordulatot vesz a meccs. Kilenc perccel a vége előtt megint kedvezőbb helyzetbe kerültek a hazaiak, ráadásul jobban bírták erővel a végjátékot, és egy 7-1-es sorozattal eldöntötték a meccset.

Mario Sostaric hét, Bánhidi Bence öt góllal, Emil Kheri Imsgard négy, Mikler Roland három védéssel zárt. A hazaiaknál Aleks Vlah volt a legeredményesebb öt találattal, Fabian Norstennek pedig nyolc védése volt.

A két együttes 12. egymás elleni BL-meccsén öt szegedi siker és két döntetlen mellett ötödször győzött az Aalborg. A hat győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel álló magyar csapat egy hét múlva a német THW Kielt fogadja.

EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája

13. forduló

A csoport:

Aalborg HB (dán) – OTP Bank-Pick Szeged 31-26 (14-16)
Aalborg:
 Landin, Norsten (kapusok), Arnoldsen 4, Barthold 4, Björnsen, Hansen 4 (4), Hald Jensen 2, Hoxer 4, Jakobsen 1, Juul 3, M. Larsen, P. W. Larsen 1, Möllgaard, Nilsson 3, Thurin, Vlah 5. 
Szeged: Imsgard, Mikler (kapusok), Bánhidi 5, Bodó, Bombac 3, Frimmel 3, Gaber, Garciandía 1, Jelinic 2, Kalarash, Mackovsek, Martins 2, Sostaric 7 (4), Stepancic, Szilágyi, Szita 3.

Kolstad Handball (norvég)–HC Zagreb (horvát) 25-34 (10-18)

Az A-csoport további mérkőzései:
Február 22., csütörtök
18:45 THW Kiel (német)–HC Eurofarm Pelister (északmacedón)
20:45 PSG Handball (francia)–Industria Kielce (lengyel)

B-csoport

RK Celje Pivovarna Lasko (szlovén)–SC Magdeburg (német) 27-37 (12-18)
20:45 Orlen Wisla Plock (lengyel)–Montpellier HB (francia)

Február 22., csütörtök
18:45 Telekom Veszprém–GOG (dán) (Tv: Sport 1)
20:45 Barca (spanyol)–FC Porto (portugál)

(MTI)

A Pick Szeged hazai pályán egy góllal nyert a Kielce ellen