A Sony három vezeték nélküli mikrofont mutat be kivételes hangminőséggel, könnyű és páratlan hordozhatósággal

Az ECM-W3 és az ECM-W3S a felvételkészítési forgatókönyvek széles skáláját teszi lehetővé, az ECM-S1 pedig tiszta hangfelvételt biztosít kiváló minőségű streaming mikrofonhanggal a kamerán belüli hangfelvételhez.

Mikrofonportfólióját bővítve a Sony bemutatja az ECM-W3 és az ECM-W3S vezeték nélküli mikrofonokat, valamint az ECM-S1 vezeték nélküli streaming mikrofont. Ezek az élvonalbeli mikrofonok a kiváló minőségű hangrögzítést könnyű kialakítással ötvözik. Az ECM-W3, az ECM-W3S és az ECM-S1 modellekkel a Sony a videós tartalomgyártók számára lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű hangfelvételeket készítsenek a különböző forgatások során.

Az ECM-W3 kétcsatornás vevővel és két mikrofonnal, az ECM-W3S pedig egycsatornás vevővel és egy mikrofonnal rendelkezik. Mind az ECM-W3, mind az ECM-W3S tökéletes a videós tartalomkészítők számára, akik a legkülönfélébb forgatási szituációkban dolgoznak, így például a vlogok és az interjúk során lehetővé teszik a kiváló minőségű hangok egyszerű rögzítését még akkor is, amikor a kamerától távoli anyagot vesznek fel.

Az ECM-W3 vezeték nélküli mikrofon ideális megoldás interjúkhoz és négyszemközti beszélgetésekhez, az ECM-W3S mikrofon pedig kiválóan alkalmas a vloggerek és videótartalmak készítőinek, hogy tiszta és artikulált hangokat rögzítsenek és a természetes, organikus hangzásra összpontosítva. Ezek a mikrofonok kivételes hangfelvételt biztosítanak, miközben hatékonyan csökkentik a zajt. A Sony fényképezőgépekkel való Multi-Interface (MI) Shoe kompatibilitás mellett a kompatibilitást tovább fokozza az USB Type-C® csatlakozó és a 3,5 mm-es hangkimenet, amely lehetővé teszi az összekapcsolást számos USB csatlakozóval és 3,5 mm-es hangbemenettel ellátott eszközzel, például fényképezőgépekkel, okostelefonokkal és többek között PC-kkel való kapcsolatot. A mikrofonhoz egy kényelmes töltőtáska is tartozik, amely lehetővé teszi a problémamentes hordozhatóságot.

Az élő közvetítések és podcastok során a kiváló hangminőségre törekvő professzionális videósok és videótartalom-készítők számára az ECM-S1 mikrofon a tökéletes eszköz. A mikrofon kompakt és könnyű testtel rendelkezik, és három 14 mm-es, nagy átmérőjű kapszulával van felszerelve, amelyek az emberi hangok természetes és kiváló minőségű rögzítésére vannak hangolva. A kamerákhoz, számítógépekhez és okostelefonokhoz való zökkenőmentes csatlakoztatása nélkülözhetetlen eszköz a dinamikus és magával ragadó audio-videó élményt kereső tartalomkészítők számára. Mivel a hangot vezeték nélküli kapcsolaton keresztül közvetlenül a kamerába rögzítik, nem fordul elő “hang- és videokésés”, amely néha akkor jöhet létre, amikor a hangot és a videót külön-külön táplálják be egy elosztóeszközre élő közvetítés során, így nincs szükség késleltetés-kompenzációra.

A Sony ECM-W3, ECM-W3S és ECM-S1 mikrofonok a márka innováció és kiválóság iránti elkötelezettségét testesítik meg. Ezekkel az új kezdeményezésekkel a Sony tovább feszegeti az audiotechnológia határait, lehetővé téve az alkotók számára, hogy figyelemre méltó hangminőséget érjenek el a különböző tartalomkészítési módokon.

Az “ECM-W3” és az “ECM-W3S” vezeték nélküli mikrofonok fő jellemzői

Kiváló minőségű hangfelvétel csökkentett zajszint mellett

Az ECM-W3 egy vevőegységből és két mikrofonból, az ECM-W3S pedig egy vevőegységből és egy mikrofonból áll. A hangminőséget szem előtt tartó tervezéssel a Sony kiváló minőségű hangfelvételt ért el csökkentett zajszint mellett.

Zajcsökkentő szűrővel szerelték fel, amely digitális jelfeldolgozással hatékonyan csökkenti a durva zajokat, az alacsony szűrő pedig csökkenti a nemkívánatos alacsony frekvenciájú zajokat, például a szél, a légkondicionáló és a rezgések hangjait. Ezenkívül a mellékelt szélvédő csökkenti az erős szél vagy a lehelet által a mikrofonba érkező zajokat, lehetővé téve a tiszta hangfelvételt a természeti környezet zavaró hatásaival együtt. A szűrők és a szélvédő együttesen működve kevesebb zajeltávolító feldolgozást kívánnak az utómunka során.

A Multi-Interface (MI) Shoe-val felszerelt Sony kamerához csatlakoztatva az ECM-W3 és az ECM-W3S vevőegység kompatibilis a digitális audiointerfésszel[i], és a kamera közvetlenül rögzítheti a kimeneti hangjelet. Ez kiváló hangfelvételt tesz lehetővé minimális zajzavar mellett. Emellett rendelkezik egy biztonsági funkcióval, amely elnyomja a hangtorzulást nagy hangerőnél, valamint egy csillapító funkcióval, amely manuálisan csökkenti a hangot nagy hangerővel történő felvétel során. Mind az “ECM-W3”, mind az “ECM-W3S” alacsony energiafogyasztást, alacsony késleltetést és kiváló hangminőséget biztosít a Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) és az LC3Plus[ii] kodek segítségével.

Fokozott kényelem a sokoldalú csatlakoztathatóság révén

Az MI Shoe támogatása nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé az akkumulátor- és kábelmentes felvételkészítésnél. Az áramellátás közvetlenül a kameráról érkezik a vevőegységbe, így nem kell aggódni az akkumulátor lemerülése miatt[iii]. USB Type-C® csatlakozóval is rendelkezik, így lehetőség van digitális hang (48kHz/24bit) kimenetre a vevőegységről egy USB-vel csatlakoztatott okostelefonra vagy PC-re[iv]. Ezenkívül 3,5 mm-es mini jack (sztereó) hangkimeneti csatlakozóval is rendelkezik, így kompatibilitást biztosít olyan kamerákkal, PC-kkel, IC-felvevőkkel stb., amelyek nem rendelkeznek MI Shoe megoldással[v]. Emellett a multiinterfészes lábhoz egy terminálvédő tartó/állvány is tartozik, amely mikrofonállványként használható, ha a vevőegységet nem kamerához, hanem más berendezéshez, vagy csavarfuratokkal ellátott adapterként okostelefon-csíptetőhöz rögzítik.

Ezen kívül a mikrofon egy 3,5 mm-es mini jack csatlakozóval (monaurális) rendelkezik, amely külső mikrofon bemeneti csatlakozóként használható. Egy olyan lavalier mikrofonnal, mint például az ECM-LV1, kombinálva használható, képes felvenni az alany hangját, miközben a mikrofon el van rejtve a szem elől. Az újratölthető mikrofon egy teljes feltöltéssel akár 6 órán keresztül folyamatosan használható.

Kompakt és könnyű, nagyfokú hordozhatóság a mellékelt töltőtáskával együtt

A kompakt és könnyű mikrofon méretei 25,0 mm x 52,5 mm x 20,5 mm, súlya pedig mindössze 17 g. A vevőegység mérete 32,0 mm x 29,0 mm x 50,0 mm, és súlya 25g. Mind a mikrofonok, mind a vevőkészülékek bárhol, bármikor könnyedén használhatók. A további tartósság érdekében az ECM-W3 és az ECM-W3S por- és nedvességálló[vi], lehetővé téve a gondtalan kültéri használatot.

Emellett a könnyű és hordozható töltőtáska lehetővé teszi a töltést útközben is.

Az “ECM-S1” vezeték nélküli/streaming mikrofon fő jellemzői

Kiváló minőségű hangfelvételi teljesítmény, és a hang és videó szinkronizálása kamerához csatlakoztatva

Az ECM-S1 három nagy átmérőjű (14 mm) kapszulával rendelkezik, amelyek három hangfelvételi módnak felelnek meg: egyirányú, minden irányú és sztereó, így a hangfelvétel kiváló minőségű, nagy érzékenységű és széles frekvenciajellemzőkkel rendelkező rögzítést biztosít. A mikrofon sajátosan alacsony zajszintje és széles dinamikatartománya lehetővé teszi a leghalkabb hangok tiszta rögzítését is.

Az emberi hangok természetes és tiszta rögzítésére hangolva a mikrofon a felvétel során valósághű és gazdag textúrájú hangot képes rögzíteni, ami egyedülálló a streaming mikrofonoknál. Zajcsökkentő szűrővel is rendelkezik, amely digitális jelfeldolgozással hatékonyan távolítja el a durva zajokat, valamint egy mélyvágó szűrővel, amely csökkenti a felesleges alacsony frekvenciájú zavaró hangokat, például a szél, a légkondicionáló berendezés és a rezgések hangjait, így csökkentve a környezet hatását. Az ECM-S1 teljes körű funkciókkal rendelkezik, amelyek csökkentik a zajt és támogatják a kiváló minőségű hangfelvételt.

Új hangszedő stílus kompakt, könnyű házzal és sokoldalú csatlakoztathatósággal

Az ECM-S1 mikrofon könnyű, mindössze 157 g súlyú és kompakt, 63,0 mm x 137,5 mm x 63,0 mm méretű, ultrakönnyű vevőegységgel, amely 25 g súlyú, 32 mm x 29 mm x 50 mm méretű. A Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) és az LC3plus[vii] kodek alacsony energiafogyasztást, alacsony késleltetést és kiváló hangminőséget biztosít. A vezeték nélküli kapcsolat használata olyan felvételi stílust tesz lehetővé, amelyet nem befolyásolnak a környezeti feltételek. A hangfelvétel új szintje is elérhető, lehetővé téve a hangszerekkel kísért beszélgetések és éneklés magas hangminőségű rögzítését.

A csatlakoztathatóság érdekében a vevőkészülék összeköthető egy kompatibilis kamerához az MI Shoe-n keresztül. A mikrofon és a vevőegység USB Type-C® csatlakozókkal rendelkezik, amelyek támogatják a 48 kHz/24 bites digitális hangkimenetet[viii]. Ennek eredményeképpen a mikrofon többféle módon is képes kiváló minőségű hangfelvétel készítésére, például a mikrofon vezeték nélküli csatlakoztatásával a vevő USB-jén keresztül egy PC-hez vagy okostelefonhoz, vagy a mikrofon USB-n keresztül történő közvetlen csatlakoztatásával egy PC-hez vagy okostelefonhoz. A vevőegység 3,5 mm-es mini jack (sztereó) csatlakozóval is rendelkezik hangkimeneti csatlakozóként.

Kiemelkedő kezelhetőség, amely megfelel a különböző alkotók igényeinek

A mikrofon egy független tárcsával rendelkezik, amely a hangfelvétel szintjét állítja be. Az ECM-S1 hangbemeneti szintjének hangereje szintén intuitív módon állítható a felső tárcsával, miközben a hangbemeneti szint valós időben ellenőrizhető a jelzőlámpákkal. A beépített LINK lámpa jelzi a mikrofon és a vevőegység közötti kommunikációs állapotot, így elkerülhető a kimaradó felvétel.

Ha a mikrofon és egy PC vagy okostelefon közötti USB-kapcsolaton[ix] keresztül történik a felvétel, a mikrofon fejhallgató-kimenetére (a kereskedelemben kapható) fejhallgatót lehet csatlakoztatni[x], hogy a hangot a csatlakoztatott eszköz bevonása nélkül lehessen figyelni. A fejhallgató hangereje a mikrofon alján található tárcsa rövid megnyomásával is beállítható. A mikrofonon található fejhallgató hangerő/keverési arány állítótárcsával beállítható a mikrofonról és a számítógépről vagy okostelefonról az USB-kapcsolaton keresztül érkező hang bemeneti hangerő szintje közötti hangkeverési arány.

Az ECM-S1 és a vevőkészülék egy-egy beépített akkumulátorral rendelkezik a hosszabb használat érdekében. A vevőegység a közvetlen áramellátás támogatásával folyamatosan is használható, ha a fényképezőgép MI Shoe[xi] vagy USB Type-C® kábeléhez csatlakoztatjuk. A mikrofon akár 13 órán át használható folyamatosan, ha az akkumulátor teljesen feltöltve van USB Type-C® kábel használatával.

Ezenkívül a pop filter csökkenti azokat hangokat, amelyek akkor keletkeznek, amikor a beszélő szája közel van a mikrofonhoz, és a leheletük közvetlenül érintkezik a mikrofonnal. Ez lehetővé teszi az ének, a narráció és más hangfelvételek optimális körülmények közötti rögzítését. A mikrofonhoz egy állvány is tartozik[xii], amely a mikrofonhoz rögzíthető, és lehetővé teszi, hogy a mikrofon támasz nélkül álljon felvétel közben. A mikrofon szöge előre vagy hátrafelé is állítható. Alternatív megoldásként az állvány használaton kívül levehető, és a mikrofon alján található 1/4″-os menet lehetővé teszi, hogy a mikrofon állványra vagy a kereskedelemben kapható mikrofonkarra rögzíthető legyen[xiii].

Forrás: http://miazablogger.hu[i] Kompatibilis modellek az alábbi honlapon: https://www.sony.co.uk/electronics/interchangeable-lens-cameras-microphones

[ii] Az LC3plus az ECM-W3 és az ECM-W3S támogatott hangformátuma.

[iii] A kamerától függően nincs tápellátás. Kompatibilis modellek az alábbi honlapon: https://www.sony.co.uk/electronics/interchangeable-lens-cameras-microphones

[iv] Ha olyan eszközt használ, amely támogatja az USB audio bemenetet, használja a csúszókapcsolót a vevőegység [ANALOG] vagy [DIGITAL] beállításához.

Csak akkor érhető el, ha USB Audio Class 1.0 kompatibilis eszközzel van összekötve. Továbbá, még USB Audio Class 1.0 kompatibilitás esetén is előfordulhat, hogy egyes eszközökhöz további átalakító adapterre van szükség a csatlakozáshoz.

[v] Ha a mikrofon kimeneti csatlakozójáról analóg hang érkezik, a vevőegység teljesen feltöltve körülbelül 3 órán keresztül használható folyamatosan.

[vi] Nem garantált, hogy 100%-ban por- és nedvességálló. A teljesítmény attól függően változhat, hogy milyen egységhez van rögzítve a készülék.

[vii] Az LC3plus az ECM-S1 támogatott hangformátuma.

[viii] Csak akkor érhető el, ha USB Audio Class 1.0 kompatibilis eszközzel van összekötve. Továbbá, még USB Audio Class 1.0 kompatibilitás esetén is előfordulhat, hogy egyes eszközökhöz további átalakító adapterre van szükség a csatlakozáshoz.

[ix] 3,5 mm-es mini jack (sztereó) (3 pólusú)

[x] A hang még a csatlakoztatott fejhallgatón sem hallgatható, ha nem csatlakozik USB-n keresztül egy USB Audio Class 1.0-t támogató eszközhöz.

[xi] A kamerától függően nincs tápellátás. Kompatibilis modellek az alábbi honlapon: https://www.sony.co.uk/electronics/interchangeable-lens-cameras-microphones

Ha a mikrofon kimeneti csatlakozójáról analóg hang érkezik, a vevőegység teljesen feltöltve körülbelül 3 órán keresztül használható folyamatosan.

[xii] A vásárláskor a mikrofonhoz csatolva

[xiii] A mikrofonkar csavarméretétől függően szükség lehet a kereskedelemben kapható átalakító adapterre.