A Sony bemutatja a legfényesebb és legjobb hangzású új BRAVIA TV-it, hogy tovább gazdagítsa az otthoni moziélményt

Számos új TV-modell előrendelhető, amelyek jelentősen javított képminőséggel büszkélkedhetnek, nagy fényerővel, széles színpalettával, világos árnyékrészletekkel a sötét jelenetekben, és közvetlenül a képernyőről érkező hanggal, amely hűen jeleníti meg a mozi alkotóinak szándékát

A Sony megújítja a BRAVIA-t, hogy gazdagítsa az otthoni moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat tökéletesen ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők szándékát. Az új BRAVIA tovább fokozza a filmes tartalmak valóságérzetét, és kiemelkedő kép- és hangminőséget biztosít otthon, hogy a filmeket a nagyvásznon látott varázslat többségével élvezhessük. A tévékészülékek, soundbarok és egyéb otthoni hangtechnológiák egyetlen márka alatt történő egyesítésével a Sony célja, hogy a vásárlók egy helyen élvezhessék a káprázatos képminőség és a filmkészítők szándékainak megfelelő hangzású filmes élményt. A BRAVIA TV-k és a BRAVIA Theatre otthoni audio termékek jellemzőinek és kialakításának egysége megkönnyíti a fogyasztók számára a választást és a teljes otthoni szórakoztató csomag kombinálását a kiemelkedő moziélmény érdekében.

Az új BRAVIA termékcsalád részeként a Sony 3 sorozatban több tévé modellt is piacra dob, amelyek közül a BRAVIA 9 a zászlóshajó, amely magas csúcsfénysűrűségre, mély feketékre, kiváló kontrasztra és gyönyörűen természetes színekre képes. Emellett az újonnan bejelentett BRAVIA Theatre otthoni audio termékcsaláddal bármilyen filmtartalom teljes audiovizuális gazdagságát zökkenőmentesen élvezheti otthonában.

„A Sony a professzionális filmgyártó berendezések fejlesztésének, valamint a filmgyártásnak és -forgalmazásnak a középpontjában eltöltött évtizedekre építve egyedülálló helyzetben van, amely lehetővé teszi, hogy a páratlan filmipari, professzionális berendezésekkel és szórakoztató elektronikai eszközökkel kapcsolatos tapasztalatát az úttörő BRAVIA TV-k és BRAVIA Theatre otthoni audioeszközökkel hasznosítani tudja” – mondta Yoshihiro Ono, a Sony Corporation otthoni szórakoztatóipari üzletágának vezetője. „Izgatottan várjuk az új BRAVIA TV és BRAVIA Theatre otthoni audio termékek bevezetését, amelyek új, izgalmas funkciókat vezetnek be, új szintre emelve az otthoni filmnézést” – tette hozzá Yoshihiro Ono.

Moziélmény otthon úgy, ahogy az alkotó elképzelte

A BRAVIA TV-k intelligensen optimalizálják a színeket, a kontrasztot és a fényerőt, hogy az otthoni filmnézés fényesebb legyen, mint egy moziban. Ez biztosítja, hogy az élmény otthon is hű legyen ahhoz, ahogyan az alkotó elképzelte a képet. Az egyik elem, amely lehetővé teszi ennek elérését, a BRAVIA 9 nagy csúcsfényereje, amelyhez precíz háttérvilágítás-szabályozás párosul. A kép a képernyő megfelelő részeinek optimális megvilágításával válik hitelessé, lehetővé téve a néző számára, hogy a filmkészítő által a jelenetbe helyezett legapróbb részleteket is felfedezze, különösen a vezető streaming szolgáltatásokkal együttműködésben kifejlesztett Studio Calibrated üzemmódokban.

Optimális képminőséget biztosít az otthoni filmnézéshez

・XR processzor1

A Sony XR processzora olyan jelenetfelismerő rendszerrel rendelkezik, amely nagy pontossággal érzékeli és elemzi az adatokat, majd optimalizálja a képet a végső realizmus érdekében, hogy reprodukálja a mozi alkotójának szándékát.

・XR Backlight Master Drive2

A filmkészítők által használt Sony professzionális monitorok háttérvilágítás-szabályozási technológiájához hasonlóan az XR Backlight Master Drive egyedülálló helyi fényerőszabályozási algoritmussal precízen vezérli a LED-ek ezreit a valóban hiteles kontraszt érdekében, hogy a legigényesebb jelenetekben is megőrizze az árnyékok részletességét.

Akár 325%-kal több fényerő-szabályozási zóna, mint a 2023-as X95L modellben.

・High Peak Luminance3

Képzeljen el egy ragyogóan napsütötte, hófödte hegyvidéki tájat. A minden eddiginél nagyobb fénysűrűségű, rendkívül fényes tévékészülékek még a nappali fényárban is hűen, abszolút részletességgel képesek reprodukálni a természetes jeleneteket.

Akár 50%-kal fényesebb, mint a 2023-as X95L modell

・X-Anti Reflection™ és X-Wide Angle™4

Az X-Anti Reflection-nek köszönhetően a képek tisztábbak, a nap vagy a lámpák fénye által okozott tükröződés és tükröződés csökken, így tiszta feketéket láthatunk a magas fényerőnél is, és zavarás nélkül élvezhetők a tiszta képek. Az X-Wide Angle segítségével a képek oldalról is ugyanolyan szépnek tűnnek, mint szemből.

Optimális hangminőséget biztosít az otthoni filmnézéshez

・Acoustic Multi-Audio+™5

Az új BRAVIA 9 tévékészülékek Acoustic Multi-Audio+ funkcióval rendelkeznek, és a világon elsőként6 rendelkeznek Beam Tweeterrel a felső részen és Frame Tweeterrel az oldalsó részen, hogy filmszerű térhatású hangzást biztosítsanak. Minden hang pontosan a megfelelő helyről érkezik.

・Voice Zoom 3™7

A Sony új Voice Zoom 3 mesterséges intelligencia-algoritmusok segítségével felismeri az emberi párbeszédet, és felerősíti vagy csökkenti annak hangerejét, így még a kevésbé jelentős beszélgetések is hangosan és tisztán szólalnak meg. Remekül működik a BRAVIA Theatre otthoni audio termékekkel.8

・Acoustic Center Sync

Az Acoustic Center Sync integrálja a hangrendszert, például egy soundbar-t a TV-vel, így a hangzás pontosan illeszkedik a képernyőn zajló eseményekhez, ami moziszerű beállítást tesz lehetővé. A mozikban egy hangszórót közvetlenül a képernyő mögött helyeznek el, amely számos apró lyukkal rendelkezik, és az ebből kibocsátott hangot előre továbbítják, hogy a párbeszédek és a hangok átfedjék a képernyőre vetített képet, és a megfelelő pozícióból hallhatóak legyenek. A BRAVIA TV-k9 és a BRAVIA Theatre termékek10 kombinálásakor az Acoustic Center Sync funkció zökkenőmentesen egyesíti a TV hangszóróinak és a soundbarnak a hangját, olyan moziszerű élményt teremtve, ahol a hang látszólag közvetlenül a TV képernyőjéről jön.

A Voice Zoom 3, az Acoustic Center Sync, a BRAVIA Theatre BRAVIA-hoz csatlakoztatott hangtermékek és más TV funkciók beállításai mostantól a BRAVIA Connect App (korábban Home Entertainment Connect App) segítségével is kezelhetők anélkül, hogy filmnézés közben megjelenne a menüsor a TV képernyőjén.

Rengeteg üzemmód az alkotó által tervezett képminőség pontos otthoni reprodukálásához

A BRAVIA fel van szerelve Studio Calibrated üzemmódokkal, amelyek otthoni környezetben reprodukálják a filmes tartalmak készítői által kívánt képminőséget. A már bevált Netflix Adaptive Calibrated Mode és a SONY PICTURES CORE (korábban BRAVIA CORE) Calibrated Mode mellett a Prime Video Calibrated Mode egy új üzemmód, amelynek célja, hogy a vásárlók még több lehetőséget kapjanak a prémium szórakoztató műsorok alkotói szemszögből történő megtapasztalására. A Prime Video Calibrated Mode segítségével az ügyfelek élvezhetik az optimális képminőséget, amely automatikusan kalibrálódik a filmek, sorozatok és most először az élő sportok esetében.

Studio kalibrált üzemmódok

  • Netflix adaptív kalibrált üzemmód11
  • SONY PICTURES CORE kalibrált mód12 (korábban BRAVIA CORE kalibrált mód)
  • Vadonatúj Prime Video kalibrált mód13

Mind a BRAVIA TV-k, mind a BRAVIA Theatre otthoni audio termékek kompatibilisek az IMAX Enhanceddel, mivel az IMAX és a DTS® tanúsította, hogy megfelelnek a SONY PICTURES CORE (korábban BRAVIA CORE) és a Disney+14 kiválasztott filmjeinek a lehető legjobb IMAX filmélményhez szükséges szigorú szabványoknak. A filmrajongók a BRAVIA TV-ken és a BRAVIA Theatre otthoni audio termékeken az IMAX Enhanced móddal optimalizált IMAX képet és hangot élvezhetik, beleértve a DTS:X-szel ellátott IMAX Enhanced hangzást is. Emellett a SONY PICTURES CORE bemutatja a Crunchyroll15 – egy anime-ra összpontosító streaming szolgáltatás – kiválasztott sorozatait. Ez a Crunchyroll anime sorozatok sokaságát fogja hozzáadni az ügyfelek számára a mellékelt streaming csomaggal.

A BRAVIA támogatja a Dolby Vision® és a Dolby Atmos® technológiát is a hihetetlen fényerő, az élesebb kontraszt, a gazdagabb színek és a magával ragadó hangzás érdekében a Disney+, a Prime Video, a Netflix és más népszerű streaming-szolgáltatások kedvenc szórakoztató műsoraiban.

IMAX:

„A Sony új, BRAVIA IMAX Enhanced minősítésű televízióival és BRAVIA Theatre otthoni audio termékeivel páratlan moziélményt nyújtunk a közönségnek otthon és azon túl is” – mondta Vikram Arumilli, az IMAX streaming és fogyasztói technológia SVP és GM igazgatója. „Az IMAX Enhanced-et úgy terveztük, hogy megőrizze és fokozza a filmkészítők vízióját és szándékát, és a Sony kibővített készülékkínálata még több lehetőséget biztosít a rajongók számára, hogy megtapasztalják az IMAX erejét a platformon befogadott legikonikusabb filmek némelyikén keresztül.”

Dolby:

Mahesh Balakrishnan, a Dolby Laboratories fogyasztói szórakoztatásért felelős alelnöke: „A történetmesélés a Dolby minden tevékenységének középpontjában áll” – mondta Mahesh Balakrishnan. „A Dolby Vision és a Dolby Atmos segítségével a kreatívok szélesebb körű eszközökkel dolgozhatnak, így a közönség pontosan úgy élheti át a történeteiket, ahogyan azt elképzelték. A Sony legjobb mérnöki munkájának és a Dolby iparágvezető innovációinak kombinációja révén a fogyasztók igazán filmes Dolby-élményeket élvezhetnek kedvenc Sony BRAVIA és BRAVIA Theatre készülékeiken.”

Környezetvédelmi kezdeményezések

A Sony Road to Zero elnevezésű környezetvédelmi tervet dolgozott ki, amelynek célja, hogy üzleti tevékenységei és termékéletciklusai révén 2050-re elérje a nulla környezeti hatást. E jövőkép megvalósításához való hozzájárulás érdekében a BRAVIA olyan innovációkat fog alkalmazni, amelyek a legjobb nézési élményt nyújtják magas kép- és hangminőséggel és prémium dizájnnal, miközben hozzájárulnak a környezeti hatások csökkentéséhez, többek között az alábbiak szerint.

Csökkentett energiafogyasztás:

A BRAVIA 9 és a BRAVIA 7 a Sony saját jelfeldolgozását használja a panel eszköz jellemzőinek maximalizálására, automatikusan optimalizálva a fényerőt minden egyes jelenethez, miközben nagy fényerőt és alacsony energiafogyasztást is elér. Emellett továbbfejlődött az Eco Dashboard, amely lehetővé teszi a BRAVIA különböző energiatakarékossági beállításainak egyszerű beállítását és kezelését egyszerre. A felhasznált energia mennyiségét és az energiatakarékossági17 tippeket is ellenőrizheti.

A szűz műanyag felhasználásának csökkentése a termékekben:

Ilyen például a szűz műanyag felhasználásának csökkentése, a szállítás hatékonyságának javítása és a használat közbeni energiafogyasztás felülvizsgálata.

Az anyagfejlesztéstől a külső kialakításig a BRAVIA-nak sikerült jelentősen növelnie az újrahasznosított anyagok felhasználását, miközben megőrizte a kiváló minőségű kivitelezést. A Sony által kifejlesztett SORPLAS™18, egy újrahasznosított műanyagot használnak a hátlaphoz19, amely a legnagyobb felületű a tévékészüléken, és a teljes felhasznált műanyag mintegy 65%-a20 újrahasznosított anyag. A kompakt, újratölthető Eco Remote szintén körülbelül 79,7%-ban újrahasznosított műanyagból21 készül.

Elkötelezettség a hozzáférhetőség mellett

A Sony célja, hogy üzleti tevékenységével hozzájáruljon a befogadó társadalomhoz, és növelje a hozzáférhetőséget, hogy a különböző igényűek is használhassák termékeit. A BRAVIA a termékeket az akadálymentesség szem előtt tartásával fejleszti, hogy minden vásárló élvezhesse a filmélményt, fogyatékosságtól vagy kortól függetlenül.

A jövőkép és a cselekvés segítése:

A Talkback képernyőolvasó funkció lehetővé teszi, hogy a képernyőre nézés nélkül ellenőrizze a programlistákat és beállítsa a tévét. Emellett képes a szöveget felnagyítani és megjeleníteni a képernyőn. Emellett a BRAVIA TV HDMI és S-Center csatlakozóin található tapintható pontok megegyeznek a BRAVIA Theatre termékeken találhatóakkal, hogy a zökkenőmentes beállítás érdekében megkönnyítsék a portok megtalálását és csatlakoztatását.

A színinverzió lehetővé teszi a színek fényességének megfordítását, így a világos területek sötétekké, a sötét területek pedig világosakká válnak. Ez a funkció szükség szerint be- vagy kikapcsolható. Ha a szöveg könnyebben olvasható sötét vagy világos háttérszínnel, a szín inverzióval megváltoztathatja a háttérszínt.

A BRAVIA TV készüléket hangutasításokkal lehet kezelni, például a készüléket be- és kikapcsolni, illetve a hangerőt beállítani. A BRAVIA tévékészülékek olyan gyorsbillentyűparancsokkal is fel vannak szerelve, amelyekkel gyorsan és egyszerűen be- és kikapcsolhatók a hozzáférési funkciók, így mind azok, akiknek szükségük van rájuk, mind azok, akiknek nem, stressz nélkül használhatják ugyanazt a tévékészüléket.

Time Shift funkció

A távirányítón lévő szünet gomb megnyomásával mostantól bármikor szüneteltetheti az élő tévéadást, amikor csak szükséges, például ajtót nyitni vagy felvenni a telefont. Az adás azonnal újraindul, amikor újra megnyomja a szünet gombot.

A BRAVIA-ról és a hozzáférhetőségről szóló további információ: https://www.sony.co.uk/bravia/tv-accessibility-oofm

BRAVIA TV modellek, árak, megjelenési dátumok és további információ

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson