A Scania a dekarbonizációra és a fenntarthatóságra fókuszálva mutatja be új termékeit a Busworld 2023 kiállításon

Új elektromos buszalváz termékcsalád, modernizált Scania Touring és új biztonsági funkciók az e-mobilitásban – mindez csak néhány azon újdonságok közül, amelyeket a Scania az október 7-12. között Brüsszelben megrendezésre kerülő Busworld 2023 kiállításon mutat be.  A Scania minden innovációjában alapvető hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és a dekarbonizációra.

A Scania a kiállításon bemutatja a helyi és helyközi utasszállításhoz kifejlesztett BEV alvázas, alacsony-belépésű, akkumulátoros elektromos autóbuszai új termékcsaládját.  A látogatók megtekinthetik az új platformon kifejlesztett Scania Castrosua LE 4×2-es autóbuszt, valamint bemutatásra kerül számos töltést és e-mobilitást érintő új megoldás is. A látogatók megtekinthetik a Scania Touring modernizált, valamint a Scania Irizar i6s Efficient LBG/LNG változatát is. Ezek a gyakorlatban is megerősítik a Scania törekvését a bioüzemanyagok használatának előmozdítására. A Scania bemutatja a járműveibe a közelmúltban integrált biztonsági és digitalizációs funkciókat is, mint például a vezetők számára kifejlesztett új Smart Dash kijelzőt. 

„A Busworld kiállítás kitűnő lehetőség a találkozásra és tapasztalatcserére mind az ügyfelekkel és partnerekkel, mind más szakemberekkel. A Scaniánál a technológiai újításokat a fenntartható fejlődéshez igazítjuk, amire remek példa az új e-mobilitási megoldásunk” – nyilatkozza Tobias Siöström, személyszállítási megoldásokért felelős marketingkommunikációs vezető.

A Scania szakértői csapata a brüsszeli Busworld 2023 kiállításon a 4. csarnok 404-es standján közvetlenül a gyakorlatban mutatja be a szakma és a nagyközönség számára az új funkciókat és az aktuális innovációkat.

Forrás: Egyszer már láttam autót