A Samsung az összekapcsolt életmódot és beépíthető készülékeit mutatja be az EuroCucina 2024 kiállításon

A Samsung a milánói EuroCucina 2024 szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Rho Fiera Milano területén, 2024. április 16. és 21. között megrendezett esemény az egyik legrangosabb nemzetközi konyhakiállítás. A vállalat a rendezvényen bemutatja, hogy az eszközök közötti csatlakoztathatóság – az új beépíthető készülékek forradalmi funkcióival – miként változtathatja meg a felhasználók mindennapjait otthonukban.

Izgatottan várjuk, hogy a két héttel ezelőtti Üdvözlünk a Bespoke AI korszakában (Welcome to BESPOKE AI) eseményünket követően az EuroCucina résztvevőinek is bemutathassuk újításainkat – nyilatkozta Moohyung Lee, a Samsung digitális készülékek üzletág ügyfélélmény csoportjának vezetője. – Hiszünk abban, hogy a készülékek összekapcsolásával javíthatjuk a felhasználók életszínvonalát. Bízunk benne, hogy az új, beépíthető készülékek sokoldalú funkcióit hasznosnak találják majd, az EuroCucinán bemutatott kiállításunk pedig elnyeri a látogatók tetszését.”

A vállalat az EuroCucinán felállított bemutatóterében, két fő zónában – Bespoke AI1 és Premium Built-in Kitchen (Prémium Beépíthető Konyha) – várja a látogatókat. A Premium Kitchen (Prémium Konyha) területén új beépíthető készülékeket ismerhetnek meg az érdeklődök, amelyek az európai életstílusokhoz igazodó forradalmi funkciókat kínálnak.

Még több csatlakoztatási lehetőség

A Samsung standjának első állomása, a Bespoke AI2 zóna a bővített csatlakozási lehetőségeket3 szemlélteti, a konyhán túl az otthon egészére kiterjedve. Ezek az intuitív funkciók egyszerűbbé tehetik a felhasználók mindennapi életvitelét, azáltal, hogy minél kevesebb manuális beavatkozásra lesz szükség a háztartásban.

A felhasználók kényelmét szolgálja többek között a SmartThings 3D-s térképnézet funkció, amely a ház háromdimenziós látképét mutatja, és minden, a háztartásban csatlakoztatott Samsung készüléket megtalál. Olyan műveleteket egyszerűsít le, mint a csatlakoztatott eszközök kikapcsolása vagy az energiafelhasználásunk ellenőrzése.

A Bespoke AI zóna valódi élethelyzeteket jelenít meg, például a SmartThings a speciális Energy Away üzemmódban automatikusan kikapcsolja a kiválasztott készülékeket a lakók távollétében. A SmartThings Energy funkcióval pedig energiatakarékos megoldásokat kínál. Az Optimal Charging funkcióval (Optimális töltés) a robotporszívó legfeljebb 60%-ig töltődik a csúcsidőben, míg az Optimal Scheduling (Optimális tervezés) automatikusan, az energiafogyasztás szempontjából alacsonyabb költségű órákra ütemezi a mosogatógép ciklusát.

A Samsung az ökoszisztémához csatlakozást már az első lépésektől gördülékenyebbé teszi a Calm Onboarding (nyugodt belépés) révén. Egy adott Samsung-fiókkal kiválasztott és megvásárolt termék a beüzemelésekor felhasználói beavatkozás nélkül, automatikusan csatlakozik az ökoszisztémához. A csatlakoztatott élmény biztonságáért a Samsung Knox védelmi rendszere felel.

Beépített eszközök a változatos életstílusokhoz igazítva

A Samsung tovább erősítette pozícióját az európai piacon a bemutatott beépített modellekkel, köztük hűtőszekrényekkel, mosogatógépekkel, indukciós főzőlapokkal és sütőkkel, valamint az olyan továbbfejlesztett funkciók bevezetésével, mint például az AI Pro Cooking. A Premium Built-in Kitchen (Prémium Beépíthető Konyha) zónában a Samsung új készülékeket mutat be, amelyek amellett, hogy a márka jelenlétét biztosítják a beépíthető eszközök piacán, mesterséges intelligenciával és továbbfejlesztett funkciókkal kínálnak nagyfokú rugalmasságot a beépíthető konyhák testre szabásakor.

A BRB6500D beépíthető széles alulfagyasztós hűtőszekrény az első széles modell a Samsung beépíthető hűtőszekrény-kínálatában. Wi-Fi-kompatibilitása révén a felhasználók a SmartThings AI Energia módjával4 csökkenthetik a hűtőszekrényekkel kapcsolatos energiafogyasztásukat5. Nyomon követhetik azt, és megbecsülhetik havi villanyszámláikat. Amennyiben a számla meghaladja az előzetesen meghatározott fogyasztási értéket, az energiatakarékos üzemmód a kompresszor sebességének és a leolvasztási ciklusok megváltoztatásával segíthet a felhasználóknak az energiamegtakarításban6. A Twin Cooling™ hűtőrendszer biztosítja, hogy az élelmiszerek hosszabb ideig maradjanak frissek azáltal, hogy a hűtőszekrény és a fagyasztó hőmérsékletét, valamint páratartalmát a különálló párologtatókkal, továbbá ventilátorokkal módosítja.

A Samsung új, 2024-es EuroCucina konyhakiállításon bemutatott Energiahatékony mosogatógépe7 a mosogatás terén kínál fejlett energiahatékonyságot. Az A energiacímkével8 ellátott mosogatógép WaterJet Clean™ rendszere szinte minden szögből intenzív tisztítást biztosít, hatékonyabb energiafelhasználással. A készülék az Extra csendes program használatakor mindössze 41 dB zajszinten működik9, ráadásul a felhasználók – a SmartThings csatlakoztathatóság révén – a gyakorlatban is extra energiát takaríthatnak meg. A SmartThings AI Energia módja10 proaktívan figyeli az energiafogyasztást, és előre jelzi a mindenkori használatot. A felhasználók bekapcsolhatják az energiatakarékos üzemmódot, ha úgy látják, a havi villanyszámla meghaladhatja a célértéket. A Pots & Pans (Edények és serpenyők) programmal11 ekkor a mosogatógép kevesebb energiát használhat, csökkentve a főmosás és a forró öblítés hőmérsékletét, és meghosszabbítva a ciklusidőt. Végül, a Kitchen Fit™ Sliding Door (tolóajtó)12 biztosítja, hogy a mosogatógép harmonikusan illeszkedjen a modern konyhákba. A csúszó zsanér nyitáskor megkönnyíti az ajtóburkolat felfelé csúszását, így az ajtó teljesen kinyitható anélkül, hogy az alatta lévő szegélylécet le kellene vágni.

Minőség és együttműködés most és a jövőben

A Samsung a termékek minőségének megőrzésére és a még jobb eredmények biztosítására törekszik. A vállalat olyan technológiákat fejleszt, amelyek ezt az elkötelezettséget a készülékek funkcióiban is érvényesítik, ilyen például a mosógép13 energiafelhasználását csökkentő AI Ecobubble™14, vagy a mosógépből lefolyó vízben lévő mikroműanyag-kibocsátást csökkentő Less Microfiber Cycle program.

A Samsung a 2024-es EuroCucina kiállításon mutatta be legújabb fejlesztéseit és a SmartThings Energy-t alkalmazó együttműködéseit. A vállalat aktívan részt vett olyan projektekben, amelyek célja a Net Zero Home koncepció megvalósítása. A SmartThings Energy összefogja ezeket a célkitűzéseket, hogy az otthoni energiafelhasználás átfogó vezérlését és felügyeletét biztosíthassa. Emellett összehangolja egy olyan programmal, mint a Demand Response15 (DR), azáltal, hogy a DR esemény kiváltásakor automatikusan beállítja a csatlakoztatott készülékek üzemmódját. A Samsung elkötelezett amellett, hogy világszerte kiterjessze együttműködéseit, hogy ezzel is segíthesse a felhasználókat az előrehaladásban az energiahatékony életmód felé vezető úton.

1 Az AI-funkciók csak a kiválasztott eszközökön érhetők el.

2 Az AI-funkciók csak a kiválasztott eszközökön érhetők el.

3 A készüléknek csatlakoznia kell a SmartThings ökoszisztémához, ugyanabban a Samsung-fiókban regisztrálva.

4 A teszteredmények a gyárilag beállított hőmérséklet összehasonlításán alapulnak az üzembehelyezett és az üzemen kívüli AI Energia üzemmód használatával. Az eredmények a használati körülményektől és mintáktól függően eltérőek lehetnek.

5 Elérhető Android és iOS eszközökön. Wi-Fi kapcsolat és Samsung fiók megléte szükséges.

6A SmartThings a Maximum Mode-ban (Maximális üzemmód) és Custom Mode-ban (Egyéni üzemmód) egyaránt értesítést jelenít meg a takarékossági algoritmus aktiválása előtt.

7 DW7700B

8 A DW60DG790***** A energiaosztályba sorolt.

9 Belső tesztelés alapján. Az Extra Silence (Extra csendes) program használata esetén a zajszint 41 dB a harmadik állvány felszerelésével.

10 Elérhető Android és iOS eszközökön. Wi-Fi kapcsolat és Samsung-fiók megléte szükséges.

11 A DW60DG790I00ET modellen végzett belső tesztelés alapján, amely az EN 60436 szabványoknak megfelelően mérte a „Pots and Pans” (Edények és serpenyők) program energiafogyasztását az AI Energia mód használatával és anélkül. Eredmény: „Pots and Pans” (Edények és serpenyők) program = 1500Wh és „Pots and Pans” (Edények és serpenyők) program AI Energia móddal = 1150Wh, amely 23,3%-os csökkenést jelent. Az eredmények a tényleges használati körülményektől függően változhatnak. Az AI Energia üzemmód 6 mosási ciklussal használható: Intensive (Intenzív), Express (Expressz), Extra Silence (Extra csendes), Pots and Pans (Edények és serpenyők), Plastic (Műanyag), Auto (Automatikus). (Felelősségi nyilatkozat frissítés szükséges).

12 Egyéni panel súlytartomány: 4,5-12 kg (egyéni hozzáadás szerint).

13 Az Ecobubble™ hideg mosás használatával az energiafelhasználás mértéke akár 70%-kal csökkenthető a meleg vizes mosáshoz képest. Az IEC 60456-2010 szabvány szerint tesztelve, 4 kg mosástöltettel, Super Eco Wash hideg mosással (WF80F5E5U4W), szemben a 40°C-os pamut mosással Ecobubble™ nélkül (WF0702WKU). Az egyéni eredmények eltérőek lehetnek.

14 Az AI Ecobubble™ csak bizonyos mosási ciklusok esetében érhető el, beleértve a Cotton (Pamut), a Szintetikus és az AI mosást 2 kg-nál kisebb terhelések esetén

15 A Demand Response (DR) egy olyan program, amely többféleképpen ösztönzi azokat a felhasználókat, akik a csúcsidőszakokban alakítanak egyéni villamosenergia-igényükön. Az elérhetősége országonként eltérő lehet.