A Nissan folytatja az elektromos járművek fejlesztését, mint a végső mobilitási megoldást

A Nissan, az autóipart felvillanyozó szikrát meggyújtó vállalat ma már teljesen elektromos kínálattal számol Európában.

Miközben sok országban vitatkoznak arról, hogy mikor tiltsák be a belső égésű motorok értékesítését, a Nissan előre halad azon terveivel, hogy 2030-ra elérje a 100%-os elektromos járműveket Európában, és ezentúl az összes új Nissan modell teljesen elektromos lesz Európában.

Az Egyesült Királyságban járműtervezési, tervezési és gyártási képességével, valamint a márka fő erősségeire, a villamosításra és a crossoverekre építve a váltás a Nissan szén-dioxid-semlegesség felé való törekvését is támogatja.

“Az elektromos autó a tökéletes mobilitási megoldás. Több mint egymillió ügyfél csatlakozott már utunkhoz, és tapasztalta meg a Nissan elektromos járművei által nyújtott mókát, és most már nincs visszaút” – mondta Makoto Uchida, a Nissan elnök-vezérigazgatója.

“A megújuló energiaforrásokkal hajtott elektromos járművek kulcsfontosságúak a szén-dioxid-semlegesség elérésében, ami központi szerepet játszik az Ambition 2030 jövőképünkben. A Nissan 2030-ra áttér a teljesen elektromos használatára Európában – úgy gondoljuk, hogy ez a helyes lépés üzletünk és ügyfeleink számára és a bolygóért.”

A jövő modelljei és akkumulátortechnológiája az elektromos járműveket még elérhetőbbé teszi

Globálisan a Nissan Ambition 2030 keretében a Nissan 2030-ig 27 elektromos járművet, köztük 19 elektromos járművet vezet be. Ebben az időszakban a Nissan kobaltmentes technológiát is bevezet, hogy 2028-ig 65%-kal csökkentse az elektromos járművek akkumulátorainak költségeit.

A Nissan emellett arra törekszik, hogy a 2028-as pénzügyi évre a szabadalmaztatott szilárdtest-akkumulátorokkal (ASSB) rendelkező elektromos autókat is piacra dobjon. Az áttörést jelentő ASSB bevezetésével a Nissan képes lesz az elektromos járművek kínálatát a szegmensekre kiterjeszteni, és dinamikusabb teljesítményt kínálni.

A töltési idő egyharmadára csökkentésével az ASSB-k hatékonyabbá és hozzáférhetőbbé teszik az elektromos járműveket. Ezenkívül a Nissan arra számít, hogy az ASSB a 2028-as pénzügyi évre 75 dollárra csökkenti az akkumulátorcsomagok kWh-nkénti árát, és tovább kívánja csökkenteni azt kWh-nként 65 dollárra, hogy a jövőben költségparitást érjen el az elektromos és benzines járművek között.

Két jövőbeli Nissan elektromos járművet már jóváhagytak Európába, köztük egy teljesen új kompakt elektromos autót, amely az ikonikus Nissan Micra utódja lesz, mint belépő szintű jármű a Nissan-kínálatban. A másik jármű a Nissan rekordot döntő brit sunderlandi gyárában készül, az egymilliárd GBP értékű EV36Zero projekt részeként, amely az autóipar jövőjének terve, amely egyesíti az elektromos járművek gyártását, az akkumulátorgyártást és a megújuló energiát.

A villamosítás előrehaladása Európában

A világszerte eladott több millió Nissan elektromos autó harmada Európában volt, a Nissan Ariya és a Townstar furgon pedig a legújabb, teljesen elektromos járművek, amelyek piacra kerültek. 2022 óta a Nissan paletta Európában 100%-ban villamosított, beleértve a Nissan e-POWER technológiáját a Qashqai és X-Trail modellekhez.

Az Egyesült Királyságban működő NTCE csapata által az európai vásárlók számára hangolt e-POWER a tiszta elektromos járművekhez kapcsolódó élvezetes, könnyed és zökkenőmentes vezetési élményt nyújt azok számára, akik nem állnak készen a teljes EV-re való átállásra.

Ezek a népszerű, szegmensvezető járművek már támogatják a Nissan 100%-ban elektromos meghajtásra való átállását Európában, ahol a jelenlegi modellek életciklus-frissítései ellenére minden új Nissan Európában 100%-ban elektromos lesz.

Az európai autópiac gyors ütemben felvillanyozódik. A 2018-2022 közötti ötéves időszakban az elektromos és elektromos járművek értékesítése a teljes piac 5%-ról 44%-ra, a teljesen elektromos járművek értékesítése pedig a teljes piac 1%-ról 12%-ra emelkedett. Ma az elektromos autók a Nissan teljes európai értékesítésének 16%-át teszik ki, a teljes villamosított eladások 50%-nak részét képezik, ami a következő három évben várhatóan 98%-ra fog emelkedni.

„Az akkumulátortechnológia terén elért áttörésekkel az elektromos járművek még hozzáférhetőbbé válnak, és a Nissan továbbra is a tisztább, egyszerűbb és megfizethetőbb mobilitás biztosításának legjobb módjaként az elektromos járműveket fogja védeni.”

A Nissan Ambition 2030 víziója a vállalat hosszú távú elképzelése, hogy valóban fenntartható vállalattá váljon, amely egy tisztább, biztonságosabb és befogadóbb világ felé halad. Az elkövetkező tíz évben a Nissan izgalmas, villamosított járműveket és technológiai újításokat fog szállítani, miközben világszerte kiterjeszti tevékenységét. Az elképzelés alátámasztja a Nissan azon célját, hogy a 2050-es pénzügyi évre termékei teljes életciklusa során szén-dioxid-semleges legyen.

Forrás: Egysszer már láttam autót