A Mosonmagyaróvár visszavágott a Málagának

Mosonmagyaróvár
Fotó: Zengő Ferenc

A Mosonmagyaróvár házigazdaként 25-23-ra nyert a spanyol Costa del Sol Málaga ellen a női Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton.

Az óváriak két héttel ezelőtt három góllal kikaptak Spanyolországban, ezért otthon legalább néggyel kellett volna nyerniük, hogy a csoportkör végén pontegyenlőség esetén nekik kedvezzenek az egymás elleni eredmények.

Az idény végén Franciaországba igazoló Szemerey Zsófia védéseire alapozva a hetedik percben már 4-0-ra vezetett a magyar csapat. Ekkor a spanyol bajnoki listavezető időt kért, majd másfél percen belül háromszor volt eredményes, és egyenlítenie is sikerült. 

Bár a másik kapuban a világbajnoki ezüstérmes Mercedes Castellanos Soánez is “elkapta a fonalat”, de Gyurka János vezetőedző időkérése után javult a hazaiak védekezése és a 23. percben ismét négy találat volt az előnyük. A különbséget ezúttal sem sikerült állandósítani, a kihagyott helyzeteket kihasználva felzárkózott a Málaga, a szünetben pedig 14-11-re vezetett a Mosonmagyaróvár.

Az előkészítetlen, elhamarkodott lövéseket, labdaeladásokat kihasználva a meccs háromnegyedénél ismét egyenlített a Málaga, sőt a találkozó során először a vezetést is átvette. A vendégek az 5-0-s sorozatuk után némi meglepetésre időt kértek, ezzel megtört a lendületük és az óváriak tíz perc után ismét gólt lőttek. A hátralévő időben már csak két gólt kapott az ismét hatékonyan védekező magyar együttes, Szemereynek megint fontos védései voltak, így csapata fontos győzelmet aratott és életben tartotta továbbjutási reményeit.

sportlövő Európa-bajnokság

Tóth Eszter hét, Tóth Gabriella hat, Pásztor Noémi négy góllal, Szemerey Zsófia 16 védéssel – 42 százalékos hatékonysággal – járult hozzá a sikerhez. A spanyoloknál Silvia Arderíus Martin volt a legeredményesebb hat találattal.

A három győzelemmel és egy vereséggel álló Mosonmagyaróvár egy hét múlva a norvég Sola HK-t fogadja a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

“Rendkívül magas technikai szintű mérkőzést játszottunk” – kezdte nyilatkozatát a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Gyurka János.

Mint kifejtette, arra készültek, hogy az első félidőben a védekezésükkel megpróbálják irányítani a mérkőzést, és fegyelmezett támadásvezetésekre törekedtek, mégis hullámzó játék alakult ki, és többször “eladták” három-négygólos előnyüket is.

“A második félidőben 19-15-nél azt hittem, lehiggadunk, de megint nyílttá tettük a meccset és nagyon nagy küzdelem alakult ki a végére. Csapatunk lassan átesik a holtponton és megtaláljuk önmagunkat. Fontos, hogy ebből a meccsből is profitáljunk” – fűzte hozzá a szakvezető.

Női kézilabda Európa-liga

4. forduló

B csoport:

Motherson Mosonmagyaróvári KC – Costa del Sol Málaga (spanyol) 25-23 (14-11)
Mosonmagyaróvár:
 Hadfi, Szemerey (kapusok), Albek 3, Bardi, Faragó, Ivancok 2, Lancz 1, Pásztor 4, Schatzl, Stranigg 1, Sztankovics, Tóth E. 7 (1), Tóth G. 6, Tóth N., Udvardi 1, Varga.
Málaga: Castellanos Soanes, Fernández Robles (kapusok), Arderíus Martin 6 (4), Berasategi Eizagirre 1, Bravo Baldomero 2, Campigli 1, Cesáreo Romero 2, Clausson Bitolo 2, Cuadrado Sánchez 1, da Silva Lima 1, Doiro Rodríguez 2, Dos Santos Medeiros 1, Lóper Jiménez 2, Pineia Calero. 

CS Targu Jiu (román)–Sola HK (norvég) 21-31 (9-18)

Az állás: 1. Sola HK (norvég) 6 pont (125-104), 2. Mosonmagyaróvár 6 (116-107), 3. Costa del Sol Málaga 4, 4. CSM Targu Jiu (román) 0

A csoport:

Február 4., vasárnap
16:00 Storhamar Elite Handball (norvég)–HC Podravka Vegeta (horvát)
18:00 Nyköbing Falster Handbold (dán)–Praktiker-Vác (Tv: Sport 1)

Forrás: MKSZ / MTI

Már nem százszázalékos a Győri Audi ETO KC