A Lexus LM maga a méltóságteljes elegancia

A Lexus legújabb luxusmodellje, a kategóriateremtő LM a japán luxusautómárka új, „Next Chapter” elnevezésű formanyelvének köszönhetően a legmagasabb szinten ötvözi a futurisztikus vonalvezetést az eleganciával. Robosztus frontkialakítása, magabiztos megjelenése praktikussággal elegyedik, miközben egyszerre biztosít osztályon felüli kényelmet az utasoknak és a sofőrnek egyaránt, a nagy üvegfelületeknek és alacsony övvonalnak köszönhetően a terek pedig nem csak látszatra, hanem érzetre is nyitottak. Az új jármű már rendelhető a hazai Lexus márkakereskedésekben, az első példányok várhatóan még év vége előtt megérkeznek.

Az új LM a Lexus negyedik modellje, amely a „Next Chapter” formanyelvet használja – a legújabb NX és RX, valamint a tisztán elektromos RZ 450e kapták meg előtte az új formákat. A „méltóságteljes elegancia” témáját szem előtt tartó kialakítása egyedi és magabiztos megjelenést kölcsönöz neki, olyan arányokkal, amelyek megkönnyítik a használhatóságot és a manőverezhetőséget. Teljes hossza 5125 mm, szélessége 1890 mm, magassága pedig 1940 mm (19 colos kerekekkel). A nagyvonalú szélesség, magasság és a 3000 milliméteres tengelytáv kulcsfontosságú a hátsó utasok maximális helykínálatához.

A merész elülső kialakítás az új Lexus identitást tükrözi, és egyben megjeleníti a „Resolute Look” stílust is, amely már a 2000-es évek eleje óta a Lexus egyik jellegzetessége. Az orsó alakú hűtőrács felső részét összenyomták, hogy így egy nagyobb alsó részt hozzanak létre a motorháztető elülső éle alatti, a fényszórókat összekötő vékony nyílás alatt. A hűtőrács az autó karosszériájának színét viseli, így mutatósabb és egységesebb megjelenést biztosít.

Az LM kifinomult vonásokat kapott, és jól láthatóan kiemeli, hogy a hátsó üléseken van a hangsúly az utastérben. A nagy üvegfelületek és az alacsony övvonal a nyitottság érzését kelti. A könnyű beszállást a nagy oldalsó tolóajtók biztosítják. Hátul az autó teljes szélességében végighúzódó L grafikájú fénycsík túlnyúlik a csomagtérajtón, és körbeöleli az autó hátsó részét a D-oszlopok alatt. Ezzel látványosan kirajzolódnak a fényszórók, amely kiemeli az autó szélességét.

A keréktárcsák 17” öntött vagy 19” kovácsolt ötvözetből állnak, a színválaszték pedig az LM presztízsét tükrözi, beleértve a három egyedi, mély fényű árnyalatot.

Forrás: Egyszer már láttam autót