A Hold sötét oldala

A Pannonia Entertainment 2024 májusában egy friss francia–kínai dokumentumfilmmel jelentkezik, mely az űrkutatás élvonalát ismerteti meg a nézőkkel. A Hold sötét oldala az űrkolonizáció etikai kérdéseire is rávilágít.


A Hold sötét oldala című francia–kínai dokumentumfilm májusban kerül a mozikba. Több mint 50 évvel az Apollo-küldetések után még mindig a Hold bűvkörében élünk. Noha páratlan űrkutatási eredmények forradalmasítják tudásunkat róla! 2019 januárjában egy kínai űrszonda landolt a Hold Földről nem látható oldalán. Ez tudományos bravúr, mely a Holdat visszahelyezte a figyelem középpontjába. De vajon mi a célja egy ilyen utazásnak?! Jobban felmérni és kitermelni az ásványkincseket? Telepes kolóniákat létrehozni a Holdon, mielőtt a Marsra költözünk? A Hold a mélyűrbe vezető ugródeszkává válik?


Egy új kincses térkép rajzolódik ki, melyen eddig ismeretlen területek és elképesztő értékű erőforrások is szerepelnek már. Valóságos űrforradalom zajlik! Van egy deklarált szándék nemzetközi szinten, hogy állandó bázist hozzunk létre a Holdon. És azt is látni kell, hogy a Hold a további hódítás, a Marsra jutás gyakorlóterepe. Az űrkutatás felgyorsulásának újabb jele, hogy Kína elindította Tianwen-programját, mely már a Mars-kutatásra összpontosít.


Az Egyesült Államok szintén jelen van a Marson. Röviddel a Zhurong előtt a Perseverance, az impozáns amerikai rover sikeresen szállt le a Marson. Az űrügynökségek magasztosabb céllal igyekeznek a Marsra, mint az erőforrások felkutatása: élet nyomaira kívánnak bukkanni. Ez a bolygóközi kutatás „Szent Grál”-ja!


A CAMERA LUCIDA PRODUCTIONS, A CPB, A CHINA MEDIA GROUP, AZ NHK ÉS A FRANCE TÉLÉVISIONS KOPRODUKCIÓJA
A HOLD SÖTÉT OLDALA

RENDEZTE: FRANÇOIS-XAVIER VIVES
CHRISTOPHE GALFARD SZEREPLÉSÉVEL

EREDETI ZENE: STÉPHANE LOPEZ – LNA RECORDS / ÉDITIONS CIE DES PHARES ET DES BALISES ET LNA RECORDS
VÁGÓK: DAVID FERNANDEZ, FRANÇOIS-XAVIER VIVES
FÉNYKÉPEZTE: EMMANUEL ROY
ZENE ÉS DRÓNTECHNIKA: CHRISTOPHE BAUDRY
VFX: LUX POPULI PRODUCTION
NARRÁTOR: VALÉRIE LEVY
PRODUCEREK: LOREN BAUX-RICHARDOT ÉS FRANCOIS BERTRAND
VÁGÓ PRODUCEREK: VALÉRIE GRENON ÉS REINETTE PROD
KÍNAI VEZETŐ PRODUCER: YAN LIU
COMPAGNIE DES PHARES ET DES BALISES ÉS A CAMERA LUCIDA PRODUCTIONS FILMJE, KPRODUCKIÓBAN A CHINA MEDIA GROUP (CMG), NHK, CNC, CNES, RADIO CANADA, RSI, CANAL PLUS LENGYELORSZÁG ÉS A FRANCE TÉLÉVISIONS MÉDIAVÁLLALATOKKAL
NEMZETKÖZI FORGALMAZÓ: CLPB RIGHTS


MÁJUSTÓL A MOZIKBAN!
FORGALMAZZA A PANNONIA ENTERTAINMENT


Májusban kerül a mozikba az a tavaly befejezett dokumentumfilm, amely az európai űrkutatás jelenlegi csúcsát mutatja be, szakértők segítségével. A toulousi űrközpontban egy nemzetközi csapat (főként kínaiak és franciák) dolgozik a Hold, a Mars és a mélyűr mielőbbi és minél alaposabb megismerésén, hogy fiaink, de legalább is unokáink már maguk is Holdtelepesek lehessenek.