A DVSC Schaeffler nyert Ludwigsburgban

Kácsor
Kácsor Gréta 11 lövésből 7 gólt szerzett az MHP Arénában. Fotó: Marco Wolf / EHF

A DVSC Schaeffler 31-27-re győzött vasárnap a Faluvégi Dorottyával felálló Bietigheim vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

Már biztosan továbbjutott együttesek találkoztak a ludwigsburgi MHP Arénában. A német pontvadászatban veretlenül listavezető házigazdák három magyar játékosa közül egyedül Faluvégi Dorottya kapott szerepet, a sérült Szikora Melinda, illetve az idényben a BL-ben már pályára lépett, legkorábban az egyenes kieséses szakaszban bevethető Háfra Noémi nem volt keretben. Szilágyi Zoltán együttese a visszavágás reményével lépett pályára: szeptember végén Debrecenben 36-26-ra nyert a Bietigheim.

A kezdésnél mindkét félnél akadtak pontatlanságok, egyik együttes sem játszott csúcsformában. Noha az első félidő derekán 8-5-re elléptek a hazaiak, innen visszajött a Debrecen. Noha volt esélye, hogy döntetlennel vonuljon pihenőre, a játékrész hajrájában kétszer eredményes Faluvégi góljainak is köszönhetően kétgólos volt a különbség.

A szünet után egyenlített, majd 18-17-nél a vezetést is átvette a Debrecen, sőt, 21-18-nál már háromgólos volt az előnye. Ebben a periódusban védekezésben és támadásban is jelentőset javult a DVSC, miközben riválisa teljesítménye valamelyest visszaesett. A hajdúságiak négygólos sikerükkel megőrizték esélyüket arra, hogy megszerezzék a csoport ötödik helyét.

A mérkőzés legeredményesebbje a hazaiakat erősítő Antje Döll volt kilenc góllal, Faluvégi két találattal zárt. Kácsor Gréta hét, Hámori Konszuéla hat góllal vette ki részét a diadalból.

Egy hét múlva a DVSC Schaeffler a Győri Audi ETO KC-t látja vendégül.

EHF női kézilabda Bajnokok Ligája

12. forduló

A csoport:

SG BBM Bietigheim (német) – DVSC Schaeffler 27-31 (15-13)
Gól:
 Antje Döll 9, Veronika Mala 4, Xenia Smits 3, Kaba Gassama Cissokho 2, Inger Smits 2, Kelly Duffer 2, Faluvégi Dorottya 2, Kuldacz-Gloc 1, Hvenfelt 1, Behrend 1, ill. Kácsor Gréta 7, Hámori Konszuéla 6, Vámos Petra 4, Füzi-Tóvizi Petra 3, Vámos Míra 3, Töpfner Alexandra 3, Grosch Vivien 2, Jovana Jovovic 2, Petrus Mirtilo 1.

Győri Audi ETO KC – CSM Bucuresti (román) 24-26 (9-15)
IK Sävehof (svéd)–WHC Buducnost BEMAX (montenegrói) 23-27 (12-13)
Odense Handbold (dán)–Brest Bretagne HB (francia) 29-29 (14-14)

A csoport állása: 1. Győri Audi ETO KC 22 pont, 2. Odense Handbol 17, 3. CSM Bucuresti 15, 4. Brest Bretagne Handball 14, 5. SG BBM Bietigheim 12, 6. DVSC Schaeffler 9, 7. WHC Buducnost BEMAX 5, 8. IK Savehof 0

(MTI)

Már nem százszázalékos a Győri Audi ETO KC