A DK beperli Szigetszentmiklós ellenzéki polgármesterét, aki azt állította, hogy a párt volt alpolgármestere Kövér Lászlóval egyeztetett

Nagy János
Nagy János

A Demokratikus Koalíció azt állítja, az embere soha nem járt a házelnöknél, ellenben a Magyar Péter tüntetésén felszólaló Nagy Jánost Fidesz-kollaboránsnak tartják, mert kormánypárti szavazatokkal kapott hatmilliós jutalmat. 

„Magyar Péter színpadán tett hazugságai miatt bepereljük Szigetszentmiklós Fidesz-kollaboráns polgármesterét, Nagy Jánost” – írta közleményében a Demokratikus Koalíció .

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára pártja azt kifogásolja, hogy az öt éve ellenzéki összefogással megválasztott Nagy János a szombati Kossuth téri tüntetés színpadán arról beszélt. Jószai Attila DK-s képviselő gyakran látogatja meg Kövér Lászlót a házában. Ezzel szemben az igazság az, hogy Jószai Attila soha nem járt Kövér László házában, sőt, soha egyszer sem beszélt vele életében.

Nagy János nem nevezte nevén az érintett politikust. Úgy fogalmazott: – Az általam 2021-ben menesztett alpolgármester, aki igen magas háttérpozíciót tölt be a DK pártközpontjában, ez idáig valamiért rendszeresen látogatta Kövér Lászlót szigetszentmiklósi otthonában. Ezek ugyanazok – célzott arra polgármester, hogy szerinte a DK és a Fidesz egy követ fúj, majd azt is mondta, hogy ő maga az, aki „nem engedi lopni, a hazug, korrupt politikusokat”, ezért is indult ellene „lejárató hadjárat” és kapott fenyegetéseket.

Az ellenzéki párt azonban azt állítja, hogy valójában Nagy János a Fidesz-kollaboráns. Ezt a DK azzal támasztotta alá, hogy Nagy János a fideszes képviselőkkel szavaztatta meg hatmilliós jutalmát Szigetszentmiklóson Jószai Attila tiltakozása ellenére. Nem véletlen – fűzi hozzá az ellenzéki párt – a június 9-i önkormányzati választásra ellenjelöltet állított vele szemben a DK és a Momentum is. 

Kocsis Éva

Kocsis Éva: Most volt elég! Vegyük vissza Szigetszentmiklóst! A várost egy szélhámos, hazug polgármester ejtette túszul

“Több százezres tömeg előtt hazudott Magyar Péter tüntetésén Nagy János, hogy egyetlen valódi ellenfelét, a DK-t lejárassa, és ezzel elvegye a tiszta közéletre vágyó, szigetszentmiklósi demokraták utolsó reményét arra, hogy egy tisztességes városban élhessenek. A DK perel, mi pedig, a miklósi demokrata pártszövetség – az én vezetésemmel – megígérjük Nektek, hogy végigcsináljuk, és kiseperjük Miklósról”