A Continental PremiumContact 7 abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

  • A Continental nyári gumiabroncsa lett a „ragyogó győztes” a német Auto Zeitung autógumi tesztjén
  • A PremiumContact 7 a legmagasabb pontszámot kapta vizes és száraz úton egyaránt
  • A modell vizes féktávolsága öt méterrel rövidebb, mint az utolsó helyezetté

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek” (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

A PremiumContact 7 a tesztmezőny élén végzett, köszönhetően a vizes és száraz úton egyaránt biztonságos kezelhetőségi tulajdonságainak. Mindkét felületen a legrövidebb féktávolságot érte el, és 5,1 méter volt a különbség a legrosszabbul teljesítő abroncshoz képest a vizes fékezési tesztben. A gyengébb gumikkal felszerelt gépjárműnek még mindig 30 km/órás maradványsebessége lett volna a Continental abroncsokkal felszerelt autóhoz képest – írják a szerkesztők. Összefoglalójukban hangsúlyozták a PremiumContact 7 „minden körülmények között kiváló teljesítményét”, valamint, hogy biztonsága és kényelme „kétségen felül áll”.

A 225/45 R 17 méretű gumiabroncs a kompakttól egészen a felső közepes méretű autókhoz is használható. A Continental PremiumContact 7 különböző méretekben, 16 és 21 coll közötti átmérőben, 205 és 285 milliméter közötti szélességben és 60 és 35 százalék közötti keresztmetszettel kapható. Alkalmas elektromos autókhoz, hibridekhez, valamint belső égésű motoros személygépkocsikhoz és terepjárókhoz. Az oldalfalon speciális EV-kompatibilis logójelzéssel van ellátva.

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését