A Brescia otthonában is nyert az FTC-Telekom Waterpolo

Német Toni
Német Toni

A Ferencváros második mérkőzését is megnyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörében: a magyar bajnokcsapat 11-9-re diadalmaskodott az olasz Brescia vendégeként.

A szerdai összecsapás egészen a negyedik negyed hajrájáig rendkívül szoros volt, az FTC azonban az utolsó két és fél percet 3-1-gyel hozta le, aminek köszönhetően diadalmaskodott. A zöld-fehérek először tudtak nyerni a Brescia vendégeként.

Nyéki Balázs vezetőedző a találkozót követően elmondta, nagyon boldog a győzelem miatt, mivel a Brescia egy remekül felkészített rivális és ellene is sikerült nyerniük. Hozzátette, a csapat messze nem játszott tökéletesen, de a végjátékban sikerült jó döntéseket hozni, és fizikálisan is a rivális fölé tudtak kerekedni, ez volt a győzelem kulcsa.

A szakember megjegyezte, mivel a játékosok teljesítették a “megállapodást”, azaz a BVSC elleni bajnoki rangadón és most is győztek, így most kapnak némi pihenőt.

Az FTC – amely szezonbeli 27. tétmérkőzését is megnyerte – a harmadik fordulóban, április 3-án a spanyol Barceloneta otthonába látogat. A csoportból az első kettő jut a sorozat négyes döntőjébe, amelyet június 5. és 7. között Máltán rendeznek.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

Negyeddöntős kör, 2. forduló:

AN Brescia (olasz) – FTC-Telekom Waterpolo 9-11 (3-3, 1-1, 1-2, 4-5)
Gól:
 Maxwell Irving 4, Alessandro Balzarini 3, Dolce, Faraglia 1-1, ill. Nagy Á., Mandic, Fekete 2-2, Vigvári Ve., Pohl, Argiropulosz, Molnár, Német 1-1.

Olympiakosz (görög) – Barceloneta (spanyol) 10-7 (4-2, 2-0, 2-2, 2-3)

Forrás: LEN / MTI

Gerendás György számára a családot, a hitvallást jelenti a Ferencváros