A 2024. évi CES®-en ünnepli világpremierjét a Honda új EV-családja

Video wall with small screens digital concept

A 2024. január 9. és 12. között rendezett Las Vegas-i CES® 2024-en mutatja be globális piacra szánt elektromos járműveinek új nemzedékét a Honda.

A Honda külön honlapot hozott létre a CES 2024 alkalmából

https://global.honda/en/new_global_EV/

A Honda üzleti stratégiáját a márka jelmondata határozza meg: Az álmok ereje – Így hozzuk mozgásba Önt. Ezt az üzenetet közvetíti a Honda kiállítási területe is, valamint a cég mobilitási termékei és szolgáltatásai, melyekkel az emberek „átlépik a tér és az idő korlátait, s kiterjeszthetik képességeiket, illetve lehetőségeiket”. Az újdonságokkal a Honda nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az emberek megvalósíthassák saját álmaikat és maguk is olyan hajtóerővé váljanak, ami előreviszi a társadalmat.

A vállalat arra törekszik, hogy 2050-re a teljes gyártásfolyamat karbonsemleges legyen, csakúgy, mint a termékválaszték. Ez a Honda elektromos átállásának végét jelenti majd a személygépjárműveket illetően, a cég ugyanis azt a célt jelölte meg, hogy 2040-ben már kizárólag EV-ket és FCEV-ket1 értékesít majd globális szinten.

A kiállítási területen és a CES® 2024 kapcsán létrehozott internetes felületen számos Honda-fejlesztést mutatnak be. A látogatók megismerkedhetnek például a nemzetközi piacra készülő elektromos járművekkel, valamint a legfontosabb jelent és jövőt meghatározó műszaki megoldásokkal, melyek kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a Honda – jelmondatának megfelelően – a teljes elektromos átállásra törekszik.

A Honda 2024. január 9-én, kedden tartja sajtótájékoztatóját a CES®-en (további részletek alább). Toshihiro Mibe a vállalat vezérigazgatója és Shinji Aoyama igazgatóhelyettes egyaránt beszédet tart majd, és nemcsak az EV-alapú társadalomról alkotott elképzeléseit tárja a hallgatóság elé, hanem a márka új, globális EV-sorozatát is bemutatja.

  • A Honda CES 2024-en tartott sajtótájékoztatójáról
  • Dátum és időpont: 2024. január 9., kedd, 10:30-11:00 (helyi idő szerint), 2024. január 10. 03:30-04:00 (japán idő szerint)
  • Helyszín: Las Vegas Convention Center, Honda-stand (Északi épület, 10015-ös kiállítási terület)
  • Előadók (tervezett):
  • Toshihiro Mibe – igazgató, elnök és cégképviseleti-ügyvezető
  • Shinji Aoyama – igazgató, alelnök és cégképviseleti-ügyvezető
  • Élő adás URL-je (live stream)

https://www.youtube.com/@hondaglobal118/streams

1 EV – elektromos, FCEV – hidrogén/üzemanyagcellás jármű

A Honda további előrelépést jelentett be fenntarthatósági céljai megvalósításában