A 2024-es tévék szigorú biztonsági szabványaival érdemelte ki a CC tanúsítványt a Samsung Knox

A Samsung 2024-es tévéire telepített, megbízható Samsung Knox biztonsági megoldás még a készülékek megjelenése előtt nyerte el a Common Criteriai (CC) minősítést. A biztonsági megoldás sérthetetlenségéreii és hatékonyságára irányuló teljesítményét az egymást követő tizedik évben ismerték el a tanúsítvánnyal.

A nemzetközileg elismert CC tanúsítvánnyal a világ 31 országábaniii értékelik az informatikai termékek biztonságának sérthetetlenségét. A vállalat folyamatos fejlesztés alatt álló, televíziókon is alkalmazott, élvonalbeli biztonsági megoldása, a Samsung Knox az egymást követő tizedik évben kapta meg a CC tanúsítványt. A minősítés a biztonsági megoldás nemzetközi elismertségét is mutatja, amellyel a vállalat 2024-es tévéit már piaci forgalomba kerülésük előtt díjazták.

Egyre inkább az összekapcsolhatóság jegyében éljük mindennapjaink, ennek következtében a személyes adatok védelme nemcsak a felhasználók, hanem a Samsung számára is alapvető feltétel – mondta YJ Kim, a Samsung vizuális kijelző üzletágának elnöke és vezetője. – Büszkék vagyunk rá, hogy ennek érdekében olyan biztonsági intézkedéseket és szabványokat alkotunk, amelyekért a tévéinken elérhető Samsung Knox megoldás már a tizedik egymást követő évben kapott CC tanúsítványt.”

A Common Critieria annak érdekében jött létre, hogy az informatikai termékek védelmi rendszerének sérthetetlenségét következetes és szigorú integritásértékelési szabványokkal minősítsék, releváns értékelési és tanúsítási rendszert teremtve. A CC célja, hogy minőségibb értékelésekkel és következetesebb szabványokkal erősítse a tanúsított IT-termékek védelme iránti bizalmat. A tanúsítvány egy védelmi profilból (Protection Profile, PP) és egy biztonsági célból (Security Target, ST) áll. A Samsung Knox sikeresen teljesítette a biztonsági célt, és megfelelt a CC előírásainak.

A CC tanúsítvány a Samsung Knox három alapvető biztonsági funkcióját emeli ki:

  • Tizen OS monitorozás: A Samsung Knox folyamatosan, valós időben érzékeli a potenciális hackerfenyegetéseket, és jelzi a – készülékek központját jelentő – Tizen operációs rendszert érintő illetéktelen behatolásokat.
  • Adathalász weboldalak blokkolása: A Samsung Knox ellenőrzi a felhasználók által megnyitott weboldalakat, és előzetesen blokkolja az adathalász internetes címeket a felhasználói adatok és a magánélet védelme érdekében.
  • Bővített személyes adatvédelemiv: A Samsung Knox kapcsolatot létesít a védelmi funkciókhoz fejlesztett Samsung Knox Vault processzorral, a felhasználók magántermészetű adatainak biztonságos tárolása érdekében.

A vállalat tévéiről további információ érhető el a Samsung weboldalán.

i Közös kritériumok. A Common Criteria tanúsítványról további információ érhető el: https://commoncriteriaportal.org/index.cfm

iiMásképpen integritás. A fogalom az információk és a feldolgozási módszerek teljességének és pontosságának megőrzésére utal.

iiiAusztrália, Ausztria, Dánia, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Etiópia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, India, Indonézia, Izrael, Japán, Kanada, Katar, Koreai Köztársaság, Lengyelország, Magyarország, Malajzia, Németország, Új-Zéland, Norvégia, Olaszország, Pakisztán, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Szlovákia, Törökország.

iv Kizárólag a QN900D és QN800D modelleken.