A 100E Repülőtéri Expressz is visszatér a népligeti felüljáróra

Visszatérhetnek a buszok a népligeti felüljáróra, miután a vizsgálatok azt igazolták, hogy biztonságosan használható az építmény. Október 17-től visszavonják az ideiglenesen bevezetett súlykorlátozást, a népszerű 100E Repülőtéri Expressz ismét a felüljárón keresztül közlekedik a pesti belváros és Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.

Befejeződött a népligeti felüljáró szerkezetének hónapokon át tartó vizsgálata, a szakemberek pedig megállapították, hogy továbbra is biztonságosan használható a szerkezet. Az eredmények azt mutatják, hogy a korábban bevezetett ideiglenes súlykorlátozásra sincs szükség, így október 17-től, keddtől a buszok súlykorlátozás nélkül közlekedhetnek rajta, a tehergépjárművekre pedig 12 tonnás korlátozás lesz érvényben.

Az ideiglenes súlykorlátozás eltörlésétől kezdve a 100E Repülőtéri Expressz is újra a felüljárón át közlekedik. Az eredeti útvonalon az elmúlt hónapokban megszokottnál gyorsabban haladhatnak majd a buszok, így az utazási idő is lerövidülhet a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.

A 100E Repülőtéri Expressz kizárólag a repülőtéri vonaljeggyel vehető igénybe, amit a jegy- és bérletautomaták mellet a BKK saját fejlesztésű mobilalkalmazásában, a BudapestGO applikációban is meg lehet vásárolni, de a Budapest Pay&GO szolgáltatásnak köszönhetően a bankkártyák közvetlenül is használhatók jegyként a buszokon. A gyors és kényelmes reptéri eljutást biztosító 100E járatról további információk a BKK oldalán érhetők el, ahol természetesen a Repülőtéri Expressz menetrendje is megtalálható.

Budapesti Közlekedési Központ

Forrás: https://egyszermarlattamautot.hu/category/kozlekedes/