Hátrányból fordítva nyert az FTC-Telekom

FTC-Telekom
FTC-Telekom

A magyar bajnok FTC-Telekom az utolsó harmadban két gólt szerezve fordított a Budapest JAHC vendégeként a jégkorong Erste Liga alapszakaszának vasárnapi játéknapján.

Az FTC pénteken simán legyőzte a DEAC-ot, a vasárnapi meccs után pedig ki is jelenthetjük, hogy kimászni látszik a nagy gödörből (főleg, ha még hozzátesszük a brassói helytállást is a Kontinentális Kupában). 

A bajnokságban eddig legtöbb gólt szerző (61) BJA-t nullán tudtak tartani a 36. percig, vezetett is az FTC, de ott, a második szakasz derekén egy kettős emberhátrány nehéz helyzetbe hozta. Előbb Nagy Gergő volt eredményes, majd Santerno a kiállítás lejártának pillanatában talált be az egyébként jól védő Nagy Kristóf kapujába. 

Fordított tehát a Kangyal-csapat (mellesleg 24-et lőtt kapura a második szakaszban), ugyanakkor a végén mégis a zöldek örülhettek, a harmadik harmadban ugyanis előbb emberelőnyben, majd teljes létszámban talált be a Ferencváros

– ezzel elvitte mindhárom pontot.

carspod

Marton Tibor, a BJA HC másodedzője

„Nem voltunk túl okosak, és ennek nagyon örült a Ferencváros, élt a lehetőséggel, kihasználta a butaságainkat. Gondolok itt a két kiállításra, vagy arra, hogy nem voltunk elég élesek a kapu előtt, és nem tudtuk érvényesíteni a lehetőségeinket.”

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője

„Nagyon fontos három pontot szereztünk. Beszéltük itt az elmúlt pár hétben, hogy egyre jobban összeáll a csapat, és ezt ma is nagyon jól bizonyította. Csapatjáték és csapatfegyelem volt, ami meghozta ezt a győzelmet. Nagyon örülünk neki, látszik a fejlődés, de szeretnénk alázatosak maradni, és tovább dolgozni, mert még nagyon sok munka áll előttünk. Folyamatosan lépkedünk előre, és ez már pontokban is látszik, de tovább dolgozunk keményen, hogy még jobban teljesítsünk.”

Csíkszeredában a DVTK, míg Gyergyószentmiklóson az Újpest maradt gól nélkül.

Csíkszeredában Adorján Attila 30 védéssel húzta le a rolót, míg az Újpest ellen Juha Rasmus Rinne 22 lövést hárított.

A miskolciak négy-, míg a fővárosiak kiütéses, nyolcgólos vereséget szenvedtek.

Jégkorong Erste Liga

Budapest JAHC – FTC-Telekom 2-3 (0-1, 2-0, 0-2)
Gól:
 Nagy Gergő (36., kettős emberelőnyben), Luke Allan Santerno (39.), ill. Jacob Charles Crespi (11., emberelőnyben), Paavo Anttoni Tini (50., emberelőnyben), Valentyim Razumnyak (56.)

Debreceni EAC – Dunaújvárosi Acélbikák 6-1 (2-1, 3-0, 1-0)
Gól:
 Jevgenyij Mozer (7., 9.), Alexander Stenson (28.), Mihail Bucskin (35.), Dominik Novotny (36.), Anton Shenfeld (47.), ill. Sági Martin (2.)

SC Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék 4-0 (0-0, 4-0, 0-0)
Gól:
 Fodor Csanád (25.), Becze Tihamér (34.), Fredrik Forsberg (37., emberhátrányban), Péter Balázs Szabolcs (40.)

Gyergyói HK – Újpesti TE 8-0 (1-0, 4-0, 3-0)
Gól:
 Bodó Christopher (8., 58.), Vincze Péter (25., 30.), Sárpátki Tamás-Róbert (29., 43., a másodikat emberelőnyben), Orban Brance (39.), Janne Jeremias Vayrynen (49., emberelőnyben)

Corona Brasov – FEHA19 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)
Gól:
 David Levin (11.), Jared Michael van Wormer (33., emberelőnyben), Radim Valchar (36.), ill. Dobos Mihály Bendegúz (40.), Santtu Hakanen (52.)

(MJSZ)

Kilenc gólt ütött a Budapest Jégkorong Akadémia