A Barcelona nyerte a madridi klasszikust

FC Barcelona

A gól nélküli első félidő után megrázták magukat a vendég katalánok, Robert Lewandowski duplája után Lamine Yamal és végül Raphinha is bevette az ukrán Andrij Lunyin kapuját.

Az első játékrészben még partiban volt a Real Madrid, az első El Clásicóján szereplő Kylian Mbappét azonban hatszor állították meg lesen, ami mutatta, hogy a Barcelona taktikája érvényesül.

A francia sztár egy alkalommal, szintén lest követően vette be a Barca kapuját.

A szünetben csak Hansi Flick cserélt, az FC Barcelona német vezetőedzője Fermín Lopez helyett a holland Frenkie de Jongot küldte a pályára.

Az 54. percben Marc Casado átadása után Robert Lewandowski 17 méterről, remek ütemmel lőtte ki a bal alsó sarkot, Lunyin hiába vetődött (0-1).

Alig két perccel később Alejandro Balde beadását Lewandowski egy „felhőfejessel” juttatta a Real Madrid hálójába (0-2).

Carlos Ancelotti a 63. percben Tchouaméni helyére a veterán Luka Modrict cserélte be, néhány perccel később Kylan Mbappe ismét lesen volt mielőtt bevette a Real Madrid kapuját. Így maradt a 0-2.

Hansi Flick Dani Olmót is játékba küldte.

A 77. percben Raphinha egy remek labdával hozta helyzetbe Lamine Yamalt, aki futtából jobbal a kapu bal oldalába helyezett (0-2).

Végül a 84. percben Inigo Martinez lőtte előre a labdát, a kirobbanó Raphinha fejjel maga elé tolta a labdát, mellel megszelídítette a játékszert, majd a kijövő kapust amolyan jobb belsővel, sarokkal emelte át és szerezte meg a Barcelona negyedik találatát (0-4).

Győzelmével a Barcelona hat ponttal vezet a Real Madrid előtt, a harmadik helyen álló Villarrealnak 21 pontja van. A 20 pontos Atlético Madrid vasárnap Sevillában, a Real betis stadionjában lép pályára.

A Barcelona utoljára 2022. március 20-án nyert 4-0-ra a Santiago Bernabeu stadionban, akkor Pierre-Emerick Aubameyang duplázott, gólt szerzett Ronald Araujo és Ferran Torres is.

A Barcelona legutóbb a Villarreal otthonában szerzett legalább négy gólt, szeptember 22-én Lewandowski és Raphinha duplázása mellett Pablo Torre volt eredményes.

A Real Madrid november 2-án Valenciába látogat, majd a királyi gárda a Bajnokok Ligájában hazai pályán fogadja az AC Milant. A Barcelona az Espanyolt látja vendégül, majd Belgrádba utazik a Crvena zvezdához.

La Liga, 11. forduló

carspod

Real Madrid – FC Barcelona 0-4 (0-0)
Gól:
Robert Lewandowski (54., 55.), Lamine Yamal (77.), Raphinha (84.)

Real Valladolid – Villarreal 1-2 (0-1)
Gól:
M. Sylla (60., 11-es), ill. T. Barry (29.), Ayoze Pérez (84.)

Las Palmas – Girona 1-0 (1-0)
Gól:
Álex Munoz (42.)
Kiállítva: Juan Carlos (77., Girona)

Rayo Vallecano – Alavés 1-0 (0-0)
Gól:
Antonio Sivera (80., öngól)
Kiállítva: A. Mumin (22., Rayo)

Espanyol – Sevilla 0-2 (0-2)
Gól:
Dodi Lukébakio (20., 45.)