Indul az NBA-szezon: LeBron James ismét történelmet ír

James és James Jr.
LeBron James #23 és Bronny James #9. Fotó: Katelyn Mulcahy/Getty Images

Magyar idő szerint október 23-án hajnalban kezdetét veszi az NBA 2024-25-ös szezonja. Amint LeBron James pályára lép, beállít egy vonatkozó NBA-rekordot, hiszen a 22. szezonjára készül. 

Azonban, ha a fia, Bronny James is ott lesz vele a parketten, olyat tesznek, amelyet előttük még soha senki. Könnyen lehet, hogy a történelmi pillanat a szezonnyitó napján történik, amelynek mindkét meccsét élőben közvetíti a Sport1.

Nem pusztán LeBron Jamesről szól az NBA, de tény, hogy megkerülhetetlen alakja a ligának. Minden idők egyik legnagyobb sportolója. Két hónap múlva 40 éves lesz, és az olimpián – ahogyan egyébként az elmúlt szezonban is – megmutatta, hogy még mindig csúcsformában van. Amint pályára lép a 2024-25-ös alapszakaszban, 22. szezonját kezdi meg, amivel utoléri az NBA-rekorder Vince Cartert. Összességében azonban nem volt még játékos az NBA történetében, aki ennyi idősen, és ennyi mérkőzéssel a háta mögött ilyen teljesítményre volt képes. Szóval egy csodára biztosan sor kerül LeBron Jamesnek köszönhetően a közeljövőben.

Ennél is nagyobb pillanat lehet majd számára az, amikor először léphet együtt pályára csapattársként a saját fiával, Bronny James-szel.

Az előszezonban ez már megtörtént, és nagy esély van rá, hogy a Minnesota Timberwolves elleni szezonnyitón éles meccsen is bekövetkezik majd. Már csak ezért is érdemes lesz megnézni a Sport1-en élőben a Lakers – Wolves mérkőzést.

Jó hír az NBA szerelmeseinek, hogy már a nyitónapon két rangadót közvetít a Sport TV, a Lakers – Wolvest ugyanis megelőzi a bajnoki címvédő Boston Celtics New York Knicks elleni találkozója. Ez előtt kapják majd meg az aranygyűrűket a Celtics kosarasai, és ekkor kerül fel a csarnok tetejére a bajnoki zászló is.

A Boston Celtics az NBA történetének legeredményesebb klubja, amely 18. bajnoki címét szerezte a nyáron

A fogadóirodák és a szakértők szerint ráadásul nagy esélye van a duplázásra is, bár a kivételesen erős és kiegyenlített mezőnyben nem lesz könnyű dolga. Egy mondat erejéig pedig a Los Angeles Lakersre is érdemes visszatekinteni, hiszen az előző szezonban életre vívott NBA Kupát (most már ez a hivatalos neve is) az aranysárga-lilák nyerték meg. A kupát idén is november-decemberben rendezik majd, a négyesdöntőjét december 14-17. között vívják Las Vegasban..

A magyar szurkolóknak remek hír, hogy a Sport TV már az első hat napon élőben közvetít öt mérkőzést, és egy NBA360 körkapcsolással (amikor egyszerre több találkozóba is belenézhetünk egy közvetítéssel) is jelentkezik. Ez összesen legalább 17 órányi csúcsminőségű élő NBA-közvetítést jelent hat nap alatt. Arról nem is beszélve, hogy továbbra is látható az NBA hivatalos magyar kibeszélőműsora, az Alley-oop Szaniszló Csabával és Tőrös Balázzsal, ahogyan az amerikai talkshowban, a Trash Talkban is minden héten téma az NBA. Egy meglepetésre is készül a Sport TV.

Dávid Kornél, Haraszti Ádám, Faragó Richard, Fülöp Marcell, Méhes Gábor, Németh István, Szaniszló Csaba, Tőrös Balázs és Zsivera Gábor, a Sport TV NBA-csapata már készen áll az új szezonra, velük követhetjük majd a mérkőzéseket a ránk váró hónapokban.

Október 23., szerda

01:30, Boston Celtics – New York Knicks, Sport1 (élő); 9:30, Sport2 (felv.)
04:00, Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves, Sport1 (élő); 12:00, Sport2 (felv.)

Október 26., szombat

01:00, Los Angeles Lakers – Phoenix Suns, Sport1 (élő); 9:30, Sport2 (felv.)

23:00, Denver Nuggets – Los Angeles Clippers, Sport1 (élő)

Október 27., vasárnap

20:30, Indiana Pacers – Philadelphia 76ers, Sport2 (élő)