A Ferencváros emberhátrányban is legyőzte a Fehérvárt

Ferencváros
Matheus Saldanha és Kady Borges

A címvédő Ferencváros 30 percig emberhátrányban futballozva is 2-0-ra legyőzte a vendég Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának vasárnap esti rangadóján, s ezzel visszaállt az élre a tabellán.

Kemény összecsapásokkal és rengeteg párharccal tarkított, kevésbé látványos és nem is túl magas színvonalú első félidőt vívtak egymással a felek. Arról, hogy ne gól nélküli állással vonuljanak a szünetre a csapatok, Saldanha tett, aki az ellenfél védőjének, Serafimovnak a labdakezelési hibáját kihasználva, a játékrész derekán előnyhöz juttatta a házigazda zöld-fehéreket. 

Támadásban mindkét oldalon sok volt a pontatlanság és a kisebb hiba, így a küzdelmes első 45 perc után egygólos ferencvárosi vezetésről folytatódhatott a találkozó.

A szünet után tíz perc alatt akár több gólt is szerezhetett volna az FTC, de a fehérvári kapuban jó teljesítményt nyújtó Dala Martin tett róla, hogy ez ne következzen be. Tizenegyesből aztán mégis kétgólosra nőtt a hazai előny, Kady – kezezés miatt megítélt – büntetőjénél már az ifjú kapus sem tudott segíteni a vendégeken. 

Rövidesen emberhátrányba került a vendéglátó együttes, ennek következtében megélénkült a fehérváriak játéka, de csak a kapufát sikerült eltalálniuk – kétszer is -, ezért azonban nem járt pont.

A zöld-fehér együttes két elveszített tétmeccset követően nyert ismét, míg a Fejér vármegyei riválisnak ez volt sorozatban a negyedik veresége a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 10. forduló

carspod

Ferencvárosi TC – Fehérvár FC 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 11 105 néző, v: Antal P.
Gól: Saldanha (23.), Kady (56.)
Kiállítva:Kehinde (62.)
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cissé, Gartenmann, Civic – Rommens, Maiga (Abu Fani, 46.) – Traoré (Zachariassen, 73.), Kady (Misidjan, 67.), Kehinde – Saldanha (Varga B., 67.)
Fehérvár: Dala – Simut (Kovács P., 76.), Serafimov, Spandler, Bedi (Katona M., 83.) – Csongvai – Holender, Kovács M. (Stefanelli, 59.), Szabó I B. (Kalmár, 76.), Huszti – Gradisar.

Győri győzelem Zalaegerszegen

Szép, napos időben mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, majd az első negyedóra végén a zalaegerszegiek kapufás lövéssel veszélyeztettek, a következő támadásból pedig a győriek előtt adódott gólszerzési lehetőség.

A félidő felén túljutva vezetéshez jutott a hazai csapat: labdaszerzést követően Kiss passzolt a keresztbe mozgó Croizet-hoz, aki a balösszekötő helyéről, 11 méterről futtából kilőtte a jobb alsó sarkot.

A ZTE birtokolta többet a labdát és támadóbb felfogásban is játszott ellenfelénél, de kevés gólhelyzetet tudott kialakítani, míg a másik oldalon nem volt védeni valója Gundel-Takácsnak.

A szünet után aktívabban futballozott a vendégcsapat és nyolc perc elteltével nagy helyzetben akár egyenlíthetett is volna, de Stefulj közeli lövését védte a hazai kapus. Az első cserék a játékrész felénél következtek, majd a Győr egyenlített, egy beadás után Bitri ollózva vette be a zalaiak kapuját. Újabb hazai cserék után Bumba már a vezetést is megszerezte a vendégeknek egy jobb oldali beadás után.

Két ellentétes félidőt láthatott a közönség, az elsőben a ZTE, a másodikban a Győr irányított.

A vendégcsapat egymás után az ötödik bajnoki mérkőzésén szerzett pontot, a hazaiak pedig sorozatban harmadszor kaptak ki.

Zalaegerszegi TE FC – ETO FC Győr 1-2 (1-0)
ZTE Aréna, 3012 néző, v.: Kovács
Gól: Croizet (25.), illetve Bitri (72.), Bumba (82.)
Zalaegerszeg: Gundel-Takács – Evangelu, Várkonyi, Csóka – Szendrei, Kiss B. (Ipalibo, 69.), Sankovic, Sajbán (Medgyes, 69.), Mim (Fucak, 87.) – Croizet (Csonka, 81.), Dénes (Spoljaric, 81.)
Győr: Gyurákovics – Marku, Bitri, Szépe, Heitor, Stefulj – Szahli (Bumba, 69.), Tóth R. (Anton, 68.), Ouro (Boldor, 94.), Gavric (Diarra, 68.) – Benbuali (Krivokapic, 88.)

Gera Zoltán vereséggel mutatkozott be a Kecskemét kispadján

Eseménydús első félidőben a mezőnyfölényben futballozó Puskás Akadémia kétgólos előnyre tett szert a szünetig, a hazaiak a játékrész hajrájában közel voltak a szépítéshez, de Golla a gólvonalról mentett: Berke játékvezető elsőre piros lapot mutatott fel a felcsúti játékosnak és büntetőt ítélt, a VAR-vizsgálat azonban bizonyította, hogy a vendégek futballistája nem kézzel hárított.

Hornyák Zsolt együttese a biztos vezetés tudatában a fordulást követően átadta a területet riválisának és inkább a gyors ellentámadásokra rendezkedett be. A Kecskemét nem igazán tudott mit kezdeni a mezőnyfölénnyel, egy beívelést követő Nagy Krisztián-helyzetet lehetőséget leszámítva veszélytelen volt a kapu előtt.

A 75. percben eldőlt a három pont sorsa, egy jobboldali akció végén középen Nissilä öt méterről gurított az üres kapuba.

A hajrában nem változott az eredmény, a Puskás Akadémia magabiztos játékkal érvényesítette a papírformát.

Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)
Kecskemét, 2359 néző, v.: Berke
Gól: Colley (31.), Nagy Zs. (36., 11-esből), Nissilä (75.)
Kecskeméti TE: Varga B. – Szabó A. (Rjaskó, 68.), Belényesi, Katona L. – Nagy K. (Berki, 83.), Nikitscher, Vágó, Zsótér (Pálinkás, 46.), Zeke – Katona B. (Vattay, 83.), Lukács.
Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Szolnoki (Mondovics, 80.), Stronati – Nissilä (Vékony, 90.), Favorov – Levi (Plsek, 63.), Soisalo, Nagy Zs. – Colley (Duarte, 63.)

(MTI)