Fortuna fuvar, avagy ülönleges videósorozat indul útjára a Szerencse napján

Fortuna Fuvar
Gelencsér Tímea és Magyarósi Csaba

Szerencseszámok, kabalák, rituálék és babonák – négy részes sorozatban járja körül a Szerencsejáték Zrt. a szerencse mitológiáját.

A Fortuna Fuvar epizódjaiban népszerű közéleti szereplők vallanak a szerencséhez való kötődésükről. A nemzeti lottótársaság közösségi oldalain debütáló sorozat apropója önmagában is kivételes: idén először megünnepeljük a Szerencse napját.

Hagyományteremtő eseményt indít útjára október 19-én a Szerencsejáték Zrt.

A különleges kezdeményezés célja, hogy beszéljünk a szerencse fogalmáról, az ehhez való kötődésről, a különböző értelmezésekről.

A „Szerencse napja” dátumának apropója: 77 évvel ezelőtt ezen a napon indult el Magyarországon a szervezett szerencsejáték.

A látszat ellenére ugyanakkor nem egyszerűen egy évfordulóról emlékezünk meg ezen a napon, hanem a mélyére ásunk annak, milyen a magyarok viszonya a szerencséhez. Magyarországon az emberek számára fontos a szerencse és a szerencsével összekapcsolható rituálék.

A Szerencsejáték Zrt.  reprezentatív, gyorspaneles online kutatása szerint minden második embernek van valamilyen szerencsehozó kabalája, szokása vagy szerencseszáma.

A péntek 13 hiedelemmel kapcsolatosan pedig az 1000 fős mintán végzett kutatásból az olvasható ki, hogy az emberek több mint fele valamilyen szerencse befolyásoló szerepet tulajdonít a szimbolikus dátumoknak.

Október 19-e erről és még többről szól, hiszen mostantól ez a nap (is) arra emlékeztet, hogy a szerencse bárhol, bármikor ránk találhat

A Szerencse napján debütál egy videósorozat is: a Fortuna Fuvar, amely egy 4 részes Youtube sorozat

Hazánk egyik legnépszerűbb youtubere, Magyarósi Csaba – a hetente megjelenő videósorozatban – négy ismert személyt fuvaroz a szerencse útján. Az első részben Gelencsér Tímea műsorvezető-influenszer mesél a szerencse szerepéről az életében.

A további részekben pedig egy-egy újabb, ismert szereplő csatlakozik hozzá és Magyarósi Csabához. Az élet különböző területeiről érkező utazók között van DJ, humorista és párizsi olimpiai aranyérmes sportoló is. Az izgalmas beszélgetések, játékos feladatok során kiderül, hogy a szerencse különböző aspektusok révén olyan közös nevező, amely még az ismeretleneket is össze tudja kötni.

A „Fortuna Fuvar” szórakoztató, lendületes formában mutatja be, hogyan lehetnek hatással a szerencsés pillanatok mindennapjainkra, miként szegődhet a befektetett munka mellé a szerencse és vajon önmagában egy-egy kabala, rituálé elegendő-e a sikerhez.

A Szerencse napjának bevezetésével azt tűzte ki a nemzeti lottótársaság, hogy hagyományt teremtve, minden évben megújuló formában vissza fog térni, és felhívja a figyelmet arra, hogy a szerencse nem több, mint egy lehetőség az életben, azonban a sikerekhez önmagában nem elég, mindemellett rendkívül színes világot teremthet az, ha megismerjük az ehhez a fogalomkörhöz tartozó tárgyak, szokások világát.

A szerencsenapi aktivitásokat már idén is a közösségi média felületekre optimalizált formában tervezte meg a Szerencsejáték Zrt., így biztosítva a modern, digitális platformokhoz való kapcsolódást, és teremtve lehetőséget a közönség aktív bevonásához. Hiszen a Szerencse nap üzenete nem csak önmagában a szerencséről szól, hanem a közösen átélt szerencsés pillanatok öröméről is.