Átadták a 8 éve bezárt Népszabadság idei díjait

Népszabadság
Fotó: facebook.com/kaufmann.balazs

Nyolc éve szűnt meg a Népszabadság, de az emléke tovább él. Két díjat is átadott a szerkesztőség szombaton, és lesz népszabis Fedél Nélkül is. Az egyik díjat a kegyelmi botrányt kirobbantó 444-es újságíró kapta, a másikat a fővárosi újságírás egyik vezéralakja.

Már nyolc éve, hogy 2016. október 8-án utoljára jelent meg a Népszabadság, a lap szerkesztősége azonban azóta is összetart, és a Népszabadság Egyesület szervezésében minden évfordulón megemlékezést tart.

A szerkesztőség tagjainak javaslatai alapján október 12-én, szombaton két Népszabadság-díjat is átadtak a józsefvárosi Grund rendezvényközpontban.

Az egyik díjat, a Népszabadság Szólásszabadság-díjat a kegyelmi botrányt kirobbantó 444-es újságíró, Kaufmann Balázs kapta, akinek a cikkei hatására Novák Katalin köztársasági elnök lemondott és Varga Judit egykori igazságügyi miniszter távozott a közéletből.

A Népszabadság Újságíró-díjat N. Kósa Judit, a megszüntettet lap neves szerzője, szerkesztője, a fővárosi újságírás egyik vezéralakja kapta.

Jön a népszabis Fedél Nélkül

Bejelentették azt is, hogy idén is lesz Fedél Nélkül a népszabisok szerkesztésében. A lap megjelenésével a hajlék nélkülieket is segítik a Népszabadság szellemiségének életben tartása mellett.

Az októberi Fedél Nélkül idén is Népszabadság-különszám lesz.

A cikkeket Doros Judit, F. Szabó Emese, Malik Szilvia, Ongjerth Hanna, Szabó Brigitta, Kelen Károly, Krajczár Gyula, Pető Péter, Rab László írták, rajzolt bele Bódi Kati, Igor Lazin és Marabu. A nyomdaszámlát, mint mindig, most is a megszüntetett lap szerkesztőségének munkatársai adják össze.

A díj egy-egy színezüst érem, amelyen Marabunak, a Népszabadság karikaturistájának rajzai szerepelnek.

Forrás: Media1.hu