Orbán Viktor: az Európai Bizottság és az Európai Néppárt vezetője meg akarja buktatni a magyar kormányt

Orbán
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. október 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Summary

"Bástya elvtársat már meg se akarják gyilkolni? Én már szart érek!"

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Néppárt vezetője, Ursula von der Leyen és Manfred Weber meg akarja buktatni a szuverenista magyar kormányt és helyére egy brüsszelita kormányt akar ültetni – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor a magyar uniós elnökség szerdai európai parlamenti programismertetőjét követő vitát úgy értékelte, az a tényeket mellőzte, gyűlölködő volt és nem törődött Európával, az európai emberekkel, csak a támadás jellemezte.

A kormányfő azt mondta, a vita arról szólt, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt és helyére az európai szocialisták Dobrev Klárát, a néppárt pedig a Tisza Pártot Magyar Péterrel akarja kormányon.

Világossá tették, hogy ez az a koalíció, amit szeretnének és amelynek a házassága meg is történt a szemünk előtt – mondta.

Hozzátette, a két fél meg is mondta, hogy készen állnak arra, hogy teljesítsék, amit Brüsszel követel: Magyarország beszáll a háborúba Ukrajnával, támogatják a brüsszeli migrációs politikát, vagyis be kell engedni a migránsokat, a család- és a gyermekvédelmi törvényeket el kell törölni, és bele kell szállni a gazdasági, kereskedelmi háborúba.

(MTI)

Orbán Viktor: Európát az európai baloldaltól kell megvédeni