A Pick Szeged megszakította a PPD Zagreb hazai veretlenségét

Lazar Kukic
Lazar Kukic

A Szeged 35-30-ra győzött a horvát PPD Zagreb otthonában szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A horvát klub ingyenjegyekkel csábította a mérkőzésre a szurkolókat, ennek ellenére az Arena Zagreb lelátójának felső karéját szinte teljesen le kellett függönyözni, csak hetven szegedi szurkolót helyeztek el a “kakasülőn“. Pedig a csapat remekül szerepel hazai pályán, legutóbb több mint egy évvel ezelőtt, tavaly szeptemberben kapott ki.

Jó védekezésükre alapozva 4-1-re elléptek a szegediek, utána viszont becsúszott néhány hiba a játékukba, és ezeket kihasználva fordítottak (7-6) a horvátok, akik nyitott védekezésre álltak át – amit remekül alkalmaztak -, támadásban pedig a lerohanásokat erőltették, szintén hatékonyan. 

A vendégek vezetőedzője, Michael Apelgren nem kért időt, viszont az összes kezdő mezőnyjátékosát lecserélte, és a helyettük beállók meg is találták a zágrábi játék ellenszerét, Tobias Thulin pedig egyre jobban védett. A hazaiak időkéréssel reagáltak ellenfelük 5-1-es sorozatára, de a Szeged ezt követően is jól védekezett és a gyors ellenakciók végén növelte előnyét.

Több mint nyolc percig nem talált be a PPD Zagreb, így 14-8-as hátrányba került, és az első félidő hajrája is jól sikerült a Szeged szempontjából, hiszen a szünetben 19-12-es előnyben volt.

Amilyen jól játszottak a csongrádiak az első felvonás legnagyobb részében, annyira rosszul kezdték a másodikat

carspod

A PPD Zagreb sorozatban négyszer talált be, a Szeged megpróbálkozott a létszámfölényes támadójátékkal, de ez sem bizonyult sikeresnek. Érdekes módon Apelgren ekkor sem kért időt, és csapata megint enélkül is kilábalt a hullámvölgyből, melynek köszönhetően három gólnál nem engedte közelebb riválisát. 

Nem játszott rosszul és nagyot küzdött a házigazda, de a szegediek magabiztosan uralták a meccset. 

Kilenc perccel a vége előtt beállt Mikler Roland és csapata ismét átállt a létszámfölényes támadásokra, majd szűk öt perccel a vége előtt eldöntötte a meccset, hiszen ekkor már hét góllal vezetett.

Mario Sostaric tíz, Bánhidi Bence öt, Magnus Röd négy góllal vette ki a részét a sikerből, Mikler Roland egy, Tobias Thulin 11 védéssel zárt. A túloldalon Ihar Bialiauski kilenc, Luka Lovre Klarica hét gólt lőtt, Ante Grbavac hat, Matej Mandic hét védést mutatott be.

A két csapat 21. egymás elleni BL-meccsén hat horvát siker és három döntetlen mellett 12. alkalommal nyert a Szeged. A három győzelemmel és egy vereséggel álló csongrádiak egy hét múlva a júniusban BL-ezüstérmes dán Aalborg HB otthonában folytatják szereplésüket a csoportkörben.

EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája

4. forduló

B csoport: 

PPD Zagreb (horvát) – OTP Bank-Pick Szeged 30-35 (12-19)
Zagreb:
 Grbavac, Mandic (kapusok), Bialiauski 9 (4), Glavas 4, Gojun 1, Gyibirov 3, Kavcic 3, Klarica 7, Kos, Molc, Pavlovic, Radojkovics, Srna 1, Svrznjak 1, Trivkovic, Walczak 1. 
Szeged: Mikler, Thulin (kapusok), Bánhidi 5, Bodó 2, Bogojevic 1, Frimmel 1, Garciandía 2, Jelinic 2, Kalarash 1, Kukics 1, Mackovsek 3, Röd 4, Smárason 2, Sostaric 10 (4), Szilágyi, Toto 1.

20:45 HBC Nantes (francia)–Kolstad Handbold (norvég)

Október 10., csütörtök
20:45 SC Magdeburg (német)–Industria Kielce (lengyel)
20:45 Barca (spanyol)–Aalborg Handbold (dán)

A-csoport:

Október 9., szerda
20:45 PSG Handball (francia)–Fredericia Handbold Klub (dán)
20:45 HC Eurofarm Pelister (északmacedón)–Sporting CP (portugál)

Október 10., csütörtök
18:45 Füchse Berlin (német)–Orlen Wisla Plock (lengyel)
18:45 Veszprém HC–Dinamo Bucuresti (román)

Forrás: EHF / MTI

A Veszprém HC először nyerte meg a klubvilágbajnokságot