Utolsóként a címvédő Paks jutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé

Mezőörs

A várakozásnak megfelelően magabiztos, 3-0-s győzelemmel jutott tovább a címvédő Paks a Mezőörssel szemben a labdarúgó MOL Magyar Kupa harmadik fordulójából.

A 32 közé jutásért kiírt találkozót eredetileg szeptember 15-én kellett volna lejátszani, de a vármegyei első osztályban szereplő klub – a Pakssal egyetértésben – az időjárási körülmények miatt halasztást kért.

Ezt a magyar szövetség (MLSZ) elutasította, ennek nyomán pedig a házigazda mezőörsiek elálltak az összecsapás megrendezésétől. 

Az MLSZ első döntése értelmében a Paks 3-0-s végeredménnyel jutott tovább, de a Mezőörs felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, a szövetség pedig megváltoztatta határozatát, melynek nyomán szerdán lejátszották a mérkőzést.

Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője

“Nagyon szervezetten játszott a Mezőörs, nagyon nehezen törtük fel őket. Több olyan labdarúgónk is volt ma a pályán, aki nincs játékban, így néha akadozott a játék. Komoly koncentrációt igényelt, hogy megnyerjük ezt a mai találkozót, és továbbjussunk. Így volt tiszta a párharc, sokkal jobb a pályán elérni a továbbjutást, mint papíron. Magabiztos vezetésünk tudatában ezúttal inkább a fiataljainkra számítottunk. A következő körben a Honvéddal találkozunk, úgy gondolom, az sem lesz egy könnyű feladat. Tavaly megoldottuk, idén is meg kell, hisz’ – mint tudjuk – egy meccsen sok minden előfordulhat.” 

Ötvös Bence: Szépen levezényeltük a mérkőzést

“Nem gondoltam, hogy ilyen hamar be kell majd álljak, nem is volt egyszerű melegítés nélkül, de sajnos Lenzsért le kellett cserélni. A Mezőörs személyében nem egy rossz csapat ellen játszottunk, már eddig is többször bizonyítottak, ellenünk pedig a mérkőzés elején több bedobásból és szögletből is ígéretes helyzeteket teremtettek. Mindezek ellenére szépen levezényeltük, irányítottuk a találkozót, akár még több gólt is szerezhettünk volna. Jó ilyen pályákon és ilyen hangulatban is játszani, örültünk, hogy sokan kilátogattak. Megyünk tovább, tavaly győztesek voltunk, idén sem lehet más célunk.” 

A Paks az október végén esedékes következő körben – akárcsak tavaly – a másodosztályú Budapest Honvédhoz látogat. Egy éve a negyedik fordulóban a későbbi győztes tolnaiak 2-2-es döntetlen után 11-esekkel jutottak tovább.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló (a 32 közé jutásért):

Mezőörs KSE (megyei I.) – Paksi FC 0-3 (0-1)
Gól:
 Tóth Barna (26.), Ötvös Bence (50.), Gyurkits Gergő (79.)

Forrás: MTI / Paksi FC

A “Magyar csapat” ismét legyőzte a Ferencvárost