Orbán Viktor pert vesztett a Klubrádió és az Index ellen másodfokon

SPAR
Fotó: thepost.hu

Megváltoztatta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Törvényszék korábbi, elsőfokú ítéletét az Orbán Viktor által a Klubrádió ellen indított sajtóperben, ezzel teljes mértékben igazat adva a zebrás rádiónak, míg az Index ellen indított sajtóper ügyében jóváhagyta az Ítélőtábla az elsőfokon eljáró bíróság a portál számára kedvező ítéletét.

A kormányfőnek fizetnie kell, amiért megalapozatlanul citálta bíróság elé a médiumokat a Spar vezérigazgatójának idézése miatt.

Annak ellenére, hogy a magyar kormányfő indított sajtópert médiumok ellen, sajtótermékek közül tudósítóként egyedül a Media1.hu jelent meg a Fekete Sas utcában, a Fővárosi Ítélőtábla mai, keddi tárgyalásain, amelyek Orbán Viktor vs Index.hu és Orbán Viktor vs Klubrádió ügyben zajlottak másodfokon.

A felperes, a miniszterelnök sem jelent meg – maga helyett egy ügyvédet küldött maga helyett –, míg az alperesek szintén ügyvédjeiket küldték el a tárgyalásra.

Mindkét per azért indult hónapokkal ezelőtt, mert ezen médiumok is idézték Hans Reisch, a SPAR vezérigazgatójának a Lebensmittel Zeitung című lapban megjelent nyilatkozatát, melynek lényege az volt, hogy „Hans Reisch közölte: Orbán Viktor már kérte a a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessen a magyar leányvállalatba”.

A kormányfő és Tiborcz István, a miniszterelnök veje is azt állítja, hogy ez hazugság, ilyen nem történt

carspod

Mint arról a Media1 arról már beszámolt, korábban elsőfokon az Index már nyert, de az ítéletet megfellebbezte a kormányfő, így került az ügy most a Fővárosi Ítélőtáblára. A Klubrádió elsőfokon vesztett a Fővárosi Törvényszéken májusban, ezért abban az ügyben ők fellebbeztek jogorvoslatért, mivel úgy vélték, a sajtószabadságukhoz fűződő jogaikat korlátozta a törvényszéki ítéletet.

Most a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a Klubrádióval kapcsolatos korábbi ítéletet, és megállapította, hogy az elsőfokon eljáró bíróság tévesen jutott arra a következtetésre, hogy a Klubrádió hibázott. Végül nem kell tehát helyreigazítást közölnie a Klubrádiónak és végül nem nekik,

hanem Orbánnak kell kifizetnie az első és a másodfokú perköltséget is

Jón Kalman Stefánsson: Ha van pokol, akkor Orbán Viktor ott fog égni sok ezer évig