Az Újpest nyerte a Ferencváros elleni derbit

UTE-FTC
Fotó: UTE / Vörös Dávid

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros 3-2-re kikapott az örök rivális Újpest otthonában a jégkorong Erste Liga vasárnapi fordulójában.

Az első derbit ebben az idényben az Újpest nyerte a Tüskecsarnoknak, a pénteken a DVTK-tól hazai pályán vereséget szenvedő FTC most javítani szeretett volna.

Az UTE két napja a DEAC-tól szenvedett hazai pályán vereséget, így szintén a győzelem útjára tért volna. Végül egy nagyszerű meccset élvezhetett a közönség a Megyeri úton, a lilák nyerőembere Keegan Dansereau volt, aki 1+2-vel zárt, de sortársai, Kiss Patrik és Páterka Bence is remekeltek ezen a délutánon. 

A Ferencváros főleg a második harmadban volt fölényben, 20 próbálkozása is volt ekkor, miközben ebben a szakaszban látványos összeütközéseket is láthattunk, két bunyó is színesítette a meccset. Az utolsó pillanatig kétesélyes volt a meccs, ez a csapatokat dicséri. 

A zöld-fehérek első gólját egyébként a friss szerzemény, a finn Michael Keränen szerezte.

Az UTE a harmadik, az FTC az utolsó előtti helyre csúszott vissza

carspod

Jason Morgan, az UTE vezetőedzője

„Mindig különleges egy derbit játszani. Az első harmadban próbáltak fizikálisan fölénk kerekedni, és ez valamennyire sikerült is nekik. Rengeteg helyzetünk volt, nagyon boldog vagyok, hogy Dansereau, Patrik és Páterka Bence is be tudott találni. Cody bunyója is kellett a mai sikerhez, rengeteg tüzet adott a jégen és a nézőtéren is. Az emberhátrányos védekezésünk eddig remek volt, ma kaptunk két gólt hátrányban, ebben még fejlődnünk kell. Örültem volna, ha látunk emberelőnyös gólt a mi oldalunkon is, de McNulty hiánya egy kicsit megboríthatta a kémiát a sorok között. Miki fantasztikus tartott minket ma is, ahogy általában, mindenki extrát hozott, hátul is elvégeztük a piszkos munkát, így nagyon boldogok lehetünk.”

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője:

„Egy derbihez méltó küzdelmes meccs volt a mai. Magasan voltak az érzelmek, vehemens harcoltak a csapatok. A mi oldalunkról nézve a helyzeteket egy jó ideje nem tudjuk belőni, lehet, hogy a hokiistenek nem akarnak nekünk szerencsét adni, mert nem dolgozzunk elég keményen. Nem engedhetjük meg, hogy háromszor vezessen az Újpest, túl görcsösen akartuk a bonyolult figurákat csinálni, ilyenkor pont egyszerűsíteni kellett volna a játékot.”

Jégkorong Erste Liga

UTE – FTC-Telekom 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
Gól:
 Dansereau (9., Tornyai), Kiss P. (34., Dansereau, Páterka), Páterka (45., Dansereau, Kiss P.), illetve Keranen (16., Turbucz, Galajda), Kestila (38., Heino, Brady)

DEAC – Budapest JAHC 3-4 (2-1, 0-2, 1-1)
Gól: Novotny (12., Mihalik A., Dobmayer), Usztinyenko (17., Culigin), Jakabfy S. (42., Mihalik A.) illetve Roach (5., Schlekmann), Nagy Gergő (28., Santerno, Szabó B.), Blackwater (35., Blackwater, Schlekmann), Schlekmann (46., Blackwater, Roach)

Corona Brasov – Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (3-0, 0-1, 2-1) 
Gól
: Van Wormer (10., Valchar), Zagidullin (13., Valchar), Zagidullin (14., Levin, Szkacskov), Van Vormer (49., Valchar, Kóger D.), Szkacskov (60., Zagidullin), illetve Mikkel Jensen (29., Watkins), Zohovs (54., Mikkel Jensen, Tóth G.)

Gyergyói HK – FEHA19 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)
Gól
: Vincze P. (5., Orban, Haaranen), Orban (10., Bodó, Haaranen), Bodó (22., Sylvestre, Sándor-Székely), Raymond (29., Császár), Sylvestre (53., Bodó, Haaranen), illetve Németh Z. (1.), Csollák (56., Falus, Keceli-Mészáros)

DVTK Jegesmedvék – Sportklub Csíkszereda 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)
Gól: Berdnyikov (56., Szathmáry, Bartos), illetve Részegh T. (42., Láday, Péter B.), Kuronen (57., Lucenius, Silló)

Forrás: MJSZ

A Megyeri úton nyert a DEAC