Bondár Anna sikerrel vette a selejtező első körét Vuhanban

Bondár Anna
Bondár Anna

Bondár Anna továbbjutott a selejtező első fordulójából a 3,2 millió dollár összdíjazású vuhani keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 90. helyezett, a kvalifikációban tizenötödikként kiemelt magyar játékos az első szettet bő fél óra alatt nyerte úgy, hogy csak egy játékot vesztett a WTA-rangsorban 114. ausztrál Arina Rodionovával szemben. A második játszmában a Hajdúszoboszló SE teniszezőjének 3:1-es vezetésénél Rodionova ápolást kért, majd feladta a küzdelmet.

Bondár Anna következő ellenfele az a Julija Sztarodubceva lesz, aki a China Openen is remekelt. Az ukrán teniszezőnő a pekingi első fordulóban is Laura Siegmundot győzte le két játszmában, míg Vuhanban szetthátrányból fordított Sztarodubceva. Az ukrán játékos Pekingben Katerina Siniakovát, Jelina Avaneszjant és Anna Kalinszkaját (orosz 10.) is legyőzte. A negyeddöntőben Coco Gauff állította meg Sztarodubceva menetelését, az amerikai lány 2:6, 6:2, 6:2 arányban nyert.

A főtáblára kerüléshez még egy mérkőzést kell nyerni Vuhanban

A főtáblán Arina Szabalenka az első, míg Jessica Pegula a második szánú kiemelt. Az amerikai teniszezőnő Pekingben, a China Open nyolcaddöntőjében Veronika Kugyermetovától kapott ki, míg Szabalenka egy körrel később búcsúzott. A fehérorosz játékost Karolina Muchova győzte le szintén három játszmában.

Visszatérve Pekingbe, a China Openen végül Karolina Muchova és Coco Gauff lép majd pályára a fináléban.

Dongfeng Voyah – Vuhan Open

Selejtező, 1. forduló:

Bondár Anna (15.) – Arina Rodionova (ausztrál) 6:1, 3:1-nél Rodionova feladta
Julija Sztarodubceva (ukrán) – Laura Siegemund (német, 7.) 4:6, 6:3, 6:3

China Open

Elődöntő:

Karolina Muchova (cseh) – Qinwen Zheng (kínai, 5.) 6:3, 6:4
Coco Gauff (amerikai, 4.) – Paola Badosa (spanyol, 15.) 4:6, 6:4, 6:2

(MTI)

Alcaraz nyerte a Sinner elleni csúcstalálkozót, Gálfi továbbjutott, Bondár kiesett Hongkongban