Óriási botrány az ország házában!

Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc

Az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti húsz percet meghaladó felszólalása után a frakciók vezetői kaptak szót.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke felemlítette Orbán Viktor 2009 novemberi oroszországi útját, amikor az akkori ellenzék akkori vezetője Szentpéterváron negyedórát “tárgyalt” Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A DK elnöke szerint minden árulásnak megvan a maga története, előzménye. Gyurcsány Ferenc véleménye szerint az addigi legoroszellenesebb magyar ellenzéki politikusból Putyin gazda nagy barátja lett.

Gyurcsány kategórikusan úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor áruló, Magyarországnak áruló kormánya van.

Ezt már nem hagyhatta szó nélkül a plenáris ülést vezető Kövér László. Az Országgyűlés elnöke remegő hangon először rendre utasította Gyurcsányt Ferencet, majd példátlan módon elvette a szót a Demokratikus Koalíció elnökétől.

A DK elnöke már kihangosítás nélkül még vitatkozott Kövérrel, majd kénytelen volt elhagyni az üléstermet.

Az Országgyűlés történetében volt már olyan, hogy egy-egy képviselőtől az levezető elnök megvonta a szót, de az precedens értékű, hogy napirend előtt megvonták a szót egy demokratikus párt elnökétől és frakcióvezetőjétől.