Az Európa Liga kemény dió a Ferencvárosnak

Anderlecht

A labdarúgó Európa-liga alapszakaszának első fordulójában vereséggel kezdő Ferencváros a folytatásban sem sok jóra számíthat.

Az új rendszerű Európa Liga keményebb dió a Ferencváros számára, mint a korábbi csoportkör, ahol csak három csapattal kellet oda-visszavágót játszani.

A Fradi további hét ellenfele közül a Dinamo Kijev három góllal kapott ki a Laziótól, míg a görög PAOK 3-1-es vereséget szenvedett el Isztambulban. 

Az Üllői útra látogató csapatok közül a Nizza hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Real Sociedaddal, míg Malmö FFszintén hazai pályán 0-2-re kikapott a Rangerstől. Az AZ Alkmaar Ruben van Bommel duplája után Troy Parrott szerzett győztes gólt az Elfsborg ellen.

A két magyar játékost is foglalkoztató Eintracht Frankfurt a Viktoria Plzen ellen hazai pályán 3-3-as döntetlennel rajtolt.

A német együttes hiába vezetett öt perccel a rendes játékidő letelte előtt, cseh riválisa a hajrában egyenlíteni tudott. A frankfurtiak ifj. Lisztes Krisztiánt nem nevezték a sorozatra, a 18 éves Fenyő Noah pedig a cseresorból nézte végig a találkozót.

A Ferencváros következő ellenfelének, a Tottenham Hotspurnek az azeri Karabah elleni mérkőzése 35 perc késéssel kezdődött Londonban a súlyos közlekedési fennakadások miatt. A találkozót végül úgy is simán, 3-0-ra megnyerte a Spurs, hogy a nyolcadik perctől már emberhátrányban játszott.

Sallai Roland új csapata, a török Galatasaray otthon 3-1-re nyert a görög PAOK ellen a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának első fordulójában, szerdán. Az 54-szeres válogatott magyar futballista nincs a keretben, ugyanis nem szerepelhet az Európa-liga alapszakaszában, mivel szeptember 13-án igazolt az isztambuli klubhoz, amelynek szeptember 4-ig kellett leadnia a bő keretét.

A Lazio már a 35. percben 3-0-ra vezetett Hamburgban a Dinamo Kijev ellen, és az egy-egy kiállítást hozó második félidőben megőrizte háromgólos előnyét.

Európa Liga, alapszakasz, 1. forduló

RSC Anderlecht (belga) – Ferencvárosi TC 2-1 (0-0)
Gól: Verschaeren (60.), Dolberg (66., 11-esből), illetve Traoré (86.)

Tottenham Hotspur – Karaban 3-0 (1-0)
Gól:
 Brennan Johnson (12.), Pape Sarr (52.), Dominic Solanke (68.)

Nizza – Real Sociedad 1-1 (1-1)
Gól:
 Pablo Rosario (45.), ill. Ander Barrenetxea (18.)

Dinamo Kijev – S.S. Lazio 0-3 (0-3)
Gól:
 Boulaye Dia (4., 35.), Fisayo Dele-Bashiru (33.)
Kiállítva: M. Braharu (72.), ill. T. Noslin (82.)

Malmö FF – Rangers 0-2 (0-1)
Gól:
 Nedim Bajrami (1.), Ross McCausland (76,)

Galatasaray – PAOK 3-1 (0-0)
Gól:
 Abdul Baba (48.), Yunus Agkün (75.), Mauro Icardi (90+5.), ill. Jannisz Konsztanteliasz (67.)

AZ Alkmaar – Elfsborg 3-2 (1-1)
Gól:
 Ruben van Bommel (44., 50.), Troy Parrott (74.), ill. Timothy Ouma (23.), Simon Hedlund (53.)
Kiállítva: Holmén (86., Elfsborg)

Eintracht Frankfurt – Viktoria Plzen 3-3 (1-1)
Gól:
 Hugo Ekitiké (38.), Eric Junior Dina Ebimbe (62,), Rasmus Kristensen (67.), ill. Pavel Šulc (41.), Prince Adu (86.), Vaclav Jemelka (90+2.)

Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros