Hajdu Szabolcs trilógia maraton – Ernelláék, Kálmánék és az Indián

Október 10-étől látható a hazai mozikban Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának befejező darabja, az Egy százalék indián. A Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon nagy sikerrel debütált, keserű humorú alkotásból már több teltházas vetítést tartottak országszerte. Szeptember 30-án Szegeden lesz premier előtti közönségtalálkozó Hajdu Szabolccsal. Igazi csemegének ígérkezik, hogy szeptember 29-én a budapesti Kino Moziban a teljes trilógia egyben lesz megtekinthető. Aki jegyet vesz két filmre, az a harmadikat ingyen nézheti meg.

Október 10-től a Budapest Film forgalmazásában kerül országosan mozikba Hajdu Szabolcs új filmje, az Egy százalék indián. A filmet nagy sikerrel vetítették a Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, és azóta már több teltházas vetítésen láthatta a közönség premier előtt, többek között Debrecenben, Veszprémben és Budapesten is. Szeged sem marad ki, ott szeptember 30-án 18 órakor tartják a premier előtti vetítést a Belvárosi Moziban. A vetítés utáni közönségtalálkozón ott lesz Hajdu Szabolcs, a film írója és rendezője, akivel dr. Sághy Miklós, az SZTE Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék docense beszélget majd. Belvárosi Mozi jegyvásárlás ezen a linken elérhető!

Igazi csemegének ígérkezik szeptember 29-én a Kino Moziban a Hajdu Szabolcs trilógia maraton, aholegyszerre lehet megnézni a 2016-os Ernelláék Farkaséknálcímű filmet, a 2023-as Kálmán-napot és az Indiánt, ráadásul, aki jegyet vesz két filmre, az a harmadikat ingyen nézheti meg! Jegyinfó itt.

Az Egy százalék indián történetében három pár (Rajmund és felesége Csibi, Árpi és barátnője Niki, Andris és felesége Zsuzsa) találkozik egy lakásban, ahol a férfiak közös fiatalkori barátjának temetése miatt gyűltek össze. A lányok utóbb csapódtak ehhez a társasághoz, ahol egy ideig tűrik a férfiak beszólásait, elmélkedéseit, de egy idő után mindenkinek elege lesz a másikból. A film az identitás, az öröklött viselkedési minták, a hímsovinizmus, a feminizmus, és a modern nemi szerepek kérdéseivel foglalkozik.

Az Egy százalék indiánban Hajdu Szabolcs, Pető Kata, Gelányi Imre, Tankó Erika, Szabó Domokos és Tóth Orsolya láthatóak. Rendező-forgatókönyvíró Hajdu Szabolcs, operatőr Bántó Csaba, a jelmezeket Pető Kata készítette, a látványért Simonyi-Lengyel Mira a felelős. A film vágója Zuzana Cséplő ASFS, a zenét Keresztes Gábor készítette, a hangért Dusan Kozak volt a felelős. Gyártásvezetők Gálovits Zoltán és Martina Agricolová. 

Az alkotás létrejöttéért több co-producer fogott össze: Dan Wechsler, Andreas Roald, Jamal Zeinal-Zade, Petrányi Viktória. Az Egy százalék indián producerei Hajdu Szabolcs, Prikler Mátyás és Jim Stark voltak.

Még több infó a filmről és a közönségtalálkozókról a film Facebook oldalán található: https://www.facebook.com/egyszazalekindian