A nézettségi lista első helyén nyitott a Fekete pont 

Fekete pont hatalmas siker a magyar mozikban: eddig a premier előtti vetítésekkel együtt 11.662 néző választotta, így Szimler Bálint filmje a hétvége legnézettebb filmje lett a hazai mozikban.

carspod

Szimler Bálint első fikciós nagyjátékfilmje példátlan szakmai összefogás eredményeként született meg. A közös munka kedvéért hazatért a rendező korábbi állandó alkotótársa, a már főleg Hollywoodban dolgozó operatőr, Rév Marcell (Eufória, Az idol, A feleségem története). Az, hogy Rév az A-kategóriás amerikai produkciók közé beékelve elvállalta az operatőri feladatokat, nagyban segítette, még a film végül független produkcióban, 10 filmgyártó cég és összesen 19 producer közreműködésével megvalósulhasson. 

„A filmet elsősorban nem a művészi önmegvalósítás motiválta, sokkal inkább egyfajta társadalmi felelősségvállalás. Amikor aztán ilyen sokan beálltak mögé, az egy nagyon fontos megerősítés volt, hogy ez nem csak az én személyes ügyem” – összegzi a rendező.

Fekete pontban a Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly Anna), a pályakezdő tanárnő érti őt meg igazán, aki szintén elszenvedője a házmester-kultúrában megragadt intézményi rendszernek.

A film az egyik legrégebben alapított, legnagyobb presztízsű A-kategóriás seregszemlén, a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon az első- és másodfilmes alkotók munkáit versenyeztető szekcióban vetítették először, ahol több díjat nyert: a zsűri az alkotást különdíjjal (Special Mention) jutalmazta, Mészöly Anna elnyerte a legjobb színészi alakításnak járó díjat, valamint Szimler Bálint a független kritikusoktól a legjobb rendezésnek járó Boccalino d’Oro díjat vehette át.

Fekete pont a hazai mozikban is hatalmas sikert ért el: a premier első négy napjában 9.008 néző váltott rá jegyet, a premier előtti vetítésekkel együtt pedig már összesen 11.662 néző választotta Szimler Bálint filmjét, és ezzel a hazai nézettségi lista első helyét szerezte meg a nyitóhétvégén. Természetesen továbbra is látható lesz a magyar mozikban: a premier hetében 43 mozi vetítette országosan, a második héten pedig 23 új mozi is vetíti. A Fekete pont forgalmazója a Mozinet.


Éppen egy esztendeje tiltotta le a márka további megismeréséről a látássérült autós szakértőket a Suzuki pr-osa

Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!