Nyert, de búcsúzott a Ferencváros – Pásztor szerint ez egy nagy eredmény egy hét alatt

Pásztor
Pásztor István

Az FTC-Green Collect hazai pályán 34–32-re legyőzte a dán Bjerringbro-Silkeborg csapatát az Európa-liga selejtezőjének visszavágóján, Pásztor István együttesének mégis véget ért a nemzetközi kupaszereplés erre az idényre.

„Meg kell mutatni, hogy valójában milyenek vagyunk” – olvashattuk nagy betűkkel a ferencvárosi klub honlapján Pásztor István szavait még a mérkőzés előtt. Valóban, a Ferencvárosnak sajnos már csak ez az egy lehetett a célja, miután az El-selejtező odavágóján 45–27-re kikapott, amivel gyakorlatilag el is veszítette a párharcot.

Szoros meccsben és hazai sikerben reménykedett az az Elek Gyula Arénába kilátogató néhány száz néző, aki a 18 gólos hátrány ellenére is egy nemzetközi kupameccset választotta vasárnap esti programnak. Természetesen a zöld-fehérek női csapatának a vezetőedzője, Allan Heine sem hagyhatta ki a férficsapat honfitársai elleni összecsapását, de Béatrice Edwige is ott volt a nézőtéren.

A siker kulcsa a találkozón az volt, hogy az FTC mennyire tudja megállítani ellenfele rohanását, illetve le tudja-e csökkenteni minimálisra a saját hibáinak a számát. Ezek a dolgok ideig-óráig sikerültek is, ami egy fordulatos első félidőt eredményezett. Győri Mátyás gólerősen kézilabdázott, és Debreczeni Dávid is megpróbálta kiszolgálni a szurkolókat. A lábához érkező bejátszást szedett össze bravúrral, majd kifelé ugorva pörgette át a két méter magas Mikkel Möller feje felett a labdát a kapuba.

A szünetbeli alig kétgólos hátrány reményt adott a mieinknek, hogy apró sikerélményt okozzon nekik a meccs

A kapuban Borbély Ádám stabil teljesítményt nyújtott, 21–21-nél jött is az egyenlítés és a vendégek időkérése. A jól játszó Nikolaj Laesö után Rasmus Laugét is kiállították reklamálásért, mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet. Záporoztak az üres kapus gólok, a Ferencváros pedig nem akart leszakadni. A hazai szurkolók végig buzdították kedvenceiket, akik ezt meg is hálálták: a hajrát 28–26-os előnyből kezdhették meg.

Az utolsó percekben mindkét csapat hét mezőnyjátékossal támadott, de az igazi kulcsot a 34–32-es sikerhez Győri Mátyás fantasztikus teljesítménye jelentette. 

Pásztor István, a Ferencváros vezetőedzője

“Minden olyanban sikerült jobbnak lennünk, amihez nem kell tudni kézilabdázni. A visszafutás minősége, a visszaindulás üteme, a türelem. Nem esett szét a védekezés olyan szinten, mint odakint. Fájdalmas, hogy ekkora lett a különbség. Jobbak voltak nálunk, de nem tizenhattal.”

Férfi kézilabda Európa-liga, selejtező

FTC-Green Collect – Bjerringbro-Silkeborg 34-32 (16-18)
FTC: Borbély, Győri K. (kapusok), Bujdosó 7, Csörgő, Debreczeni 2, Füzi 1, Győri M. 9 (1), Juhász, Karai 1, Kovacsics 1, Kovács, Lékai 3, Nagy 7 (1), Ónodi Jánoskúti 3.
Silkeborg: Larsen, Lövkvist (kapusok), Asthórsson 5 (3), Boldsen 5, N. D. Christensen 11, P. B. Christensen 5, Fridén, Lauge 1, Lenbroch, Lid, Lynggaard 3, Lyngsö, Petersen, Toft Hansen 1, Zachariassen 1.

Összesítésben 16 góllal, 77-61-re a Bjerringbro-Silkeborg bizonyult jobbnak.

Forrás: nemzetisport.hu