Döntetlennel rajtolt a női kézi BL-ben a Metz

Szemerey Zsófia
Szemerey Zsófia. Fotó: S.H. Photography

Vámos Petra és Szemerey Zsófia csapata, a francia Metz HB 29-29-es döntetlent játszott a norvég Storhamar HE otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, vasárnap.

Az európai szövetség honlapja szerint az olimpikon irányító két gólt lőtt, a kapus pedig tíz védéssel zárt a Ferencvárossal azonos csoportban szereplő francia bajnokcsapatban.

A győri érdekeltségű csoportban Korsós Dorina három találattal járult hozzá a román Rapid Bucuresti 32-27-es hazai sikeréhez a montenegrói Buducnost Podgorica ellen.

Ugyanebben a csoportban a június elején BL-ezüstérmes német HB Ludwigsburg 28-22-re kikapott a dán Odense otthonában. Faluvégi Dorottya és Háfra Noémi sem talált be a vendégeknél.

A német női élvonalban Szabó Anna és az olimpikon Kuczora Csenge is egy gólt lőtt a Thüringer HC együttesében, amely 28-17-re nyert a Bayer Leverkusen otthonában. Szabó Laura és a csütörtökön igazolt Kajdon Blanka is három alkalommal volt eredményes, Győri Barbara pedig hét védéssel zárt a BSV Sachsen Zwickauban, amely otthon 27-21-re verte a Blomberg-Lippét.

A másodosztályban Suba Sárának hat védése volt az Union Halle-Neustadt csapatában, amely házigazdaként 40-28-ra nyert a Buchholz 08-Rosengarten ellen.

Ogonovszky Eszter hat góllal járult hozzá a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera 28-19-es sikeréhez az Atticgo BM Elche ellen az ibériai szuperkupa vasárnapi döntőjében.

Szikora Melinda kilenc védéssel járult hozzá a Chambray Touraine 31-20-as sikeréhez a Saint-Grégoire Rennes otthonában a női Francia Kupa csoportkörének első fordulójában.

EHF női kézilabda Bajnokok Ligája

carspod

A csoport:

Storhamar Handball Elite (norvég) – Metz Handball (francia) 29-29 (12-14)

B csoport

Rapid Bucuresti (román) – Buducsnoszt (montenegrói) 32-27 (15-15)
Odense Handbold (dán) – HB Ludwigsburg (német) 28-22 (13-10)

A Ferencváros és a Győr is legyőzte dán ellenfelét