Adámi-Rózsa Zsanett nyolcadik 50 méteres hátúszásban

Adámi-Rózsa
Adámi-Rózsa Zsanett. Fotó: MPB / Szalmás Péter

Adámi-Rózsa Zsanett a  nyolcadik helyen végzett 50 méteres hátúszásban az S2-es kategóriában a párizsi paralimpián. 

Szombat délelőtti előfutamában 1:30.73 perccel negyedik lett a merev ízületekkel született magyar parasportoló, és összesítésben a hetedik idővel jutott az esti fináléba. A Paris La Défense Arénában megteltek a lelátók az esti programra. A táv döntőjében a magyar úszó a hetedik helyért küzdött, végül a szerb Katarina Draganov-Cordas kicsivel meg tudta előzni őt.

Adámi-Rózsa Zsanett csütörtökön 100 m háton hetedik volt, ezen a távon pedig Rio de Janeiróban hatodikként, Tokióban hetedikként végzett. 

„A hangulat mindenképp jó volt, az úszás hát… Azt az utasítást kaptam az edzőmtől, hogy az eleje legyen gyorsabb, szerintem az első 15 remekül sikerült, ott voltam a mexikói lábánál. Azt gondoltam, hogy mint Tokióban, 1:29-cel lehetek hetedik, de végül ez sem lett volna elég, mert a szerb lány 1:28-at úszott. Ez most így sikerült”

– értékelte a döntőt az M4 Sportnak Adámi-Rózsa Zsanett, aki beszámolt arról is, mi lett a Grace Klinika-nézős tervével az előfutam után.

„Nézem két vagy három részt, de az első közben elaludtam – mosolygott az úszónő. – Tudtam pihenni, enni, de valamiért Párizsban a délelőttök jobban mentek, mint a délutánok. Éreztem, hogy ez most nem lesz meg.”

A harmadik paralimpiáján szereplő Adámi-Rózsa szerint elképesztő volt a hangulat a La Défense Arénában, különösen a délelőtti tömeg lepte meg.

„A víz alatt is hallani az embereket, páratlan élmény volt abszolút. Összességében jobban örültem volna, ha most hetedik vagyok, lehet, hogy elmorzsolódik egy-két könnycsepp, de összejött két döntő, jól sikerült verseny volt, abszolút tiszta a lelkiismeretem. Az ellenfelem pedig élete legjobbját úszta, szóval neki külön is gratuláltam”

– összegzett Adámi-Rózsa Zsanett, akire most nem vár sok pihenő, hiszen szeptember 7-én már oktat is a Milton Friedman Egyetemen, így amint hazaért, kezdi összeállítani a tananyagot.

S2, női 50 m hát:

carspod

1. Xiu Yip Pin (Szingapúr) 1:05.99 perc
2. Haidee Viviana Aceves Pérez (Mexikó) 1:08.96
3. Teresa Perales (Spanyolország) 1:10.95

(MTI)